در گفت‌وگو با عضو هیئت علمی باستان‌شناسی دانشگاه مازندران عنوان شد؛

گردشگری در دنیای پساکرونا چه می‌شود؟

گردشگری در دنیای پساکرونا چه می‌شود؟
رحمت عباس‌نژاد با اشاره به اینکه ایران در بین 161 کشور عضو یونسکو با ثبت 24 اثر تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی در رتبه نهم قرار دارد، گفت: مطابق سند چشم‌­انداز توسعه کشور در افق 1404 خورشیدی باید زمینه برای جذب 20 میلیون گردشگر خارجی و کسب درآمدی در حدود 20 میلیارد دلار فراهم شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رحمت عباس‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ با بیان اینکه در طول یک دهه گذشته گردشگری هر ساله تقریبا 10 درصد از تولید ناخالص جهانی را به وجود آورده و به دنبال آن حدود یک دهم اشتغال دنیا را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: تعداد کل گردشگران بین­‌المللی حدود 3/1 میلیارد نفر بوده و میزان درآمد سالانه دنیا از محل گردشگری تقریبا 1200 میلیارد دلار است چراکه سهم ایران از تعداد گردشگران بین‌­المللی بر اساس آمارهای نهادهای مسئول داخلی حدود 5/0 درصد و از درآمد جهانی گردشگری نیز تقریبا 3 میلیارد دلار می‌شود.

وی در ادامه افزود: تلاش و عزم دولت­‌ها و وزارت (سازمان) میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دوران پس از انقلاب اسلامی (از دوران دفاع مقدس که تمام قوای کشور در راستای صیانت از میهن و دین بسیج شده بود تا امروز که شدیدترین تحریم­‌ها توسط استکبار جهانی اعمال شد) در زمینه برنامه­‌ریزی برای حفاظت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری بر هیچ­‌کس پوشیده نیست.

عضو هیئت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه مازندران تصریح کرد: در بحبوحه جنگ نابرابر و تحمیلی دغدغه‌های جدی برای ثبت میراث فرهنگی کشور در فهرست ملی و جهانی (یونسکو) وجود داشته است اما آمار و ارقام فوق ما را به این نتیجه می­‌رساند که با وجود ظرفیت­‌های فراوان در زمینه جاذبه­‌های مختلف طبیعی و تاریخی فرهنگی سهم ما از درآمد و اشتغال جهانی گردشگری بسیار پایین است.

عباس‌نژاد خاطرنشان کرد: شیوع ویروس کرونا علاوه بر فجایع انسانی دردناکی که هر روز ایجاد کرده و آسیب­‌های جدی و عمیقی را بر پیکره اقتصاد کشور و صاحبان مشاغل وارد می­‌کند.

وی گفت: گردشگری تنها حوزه‌­ای است که از این واقعه دچار آسیب­‌های شغلی و درآمدی صد درصدی شده است و در ابتدای شیوع کرونا رشد منفی 1 درصدی در جهان اتفاق افتاد اما این رشد منفی خیلی زود، سیر نزولی با شیب تند را تجربه کرد به طوری که در دوران­‌های مختلف شیوع و قرنطینه، روندهای منفی 16، 65، 97، 91، 81 و 79 درصد را پشت سر گذاشت.

عضو هیئت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه مازندران یادآور شد: این آسیب به طور نسبی بر مهم‌­ترین بخش‌­های دست‌اندرکار صنعت گردشگری اعم از تأسیسات اقامتی گردشگری شامل هتل­‌ها، مراکز بوم‌­گردی تا رستورا‌‌‌ن­‌ها و مراکز تولید صنایع دستی، جاذبه‌ها، مراکز دیدنی، پارک­‌های جنگلی، مراکز تفریحی، موزه‌­ها و نظایر آن‌ها وارد شده است.

عباس‌نژاد عنوان کرد: در دنیای پس از کرونا؛ مساله رعایت بهداشت به عنوان اصلی­‌ترین شرط گردشگران داخلی و خارجی مطرح خواهد شد بنابراین برنامه­‌ریزی، تبلیغات و آموزش دست‌­اندکاران و فعالان این حوزه از همین امروز باید آغاز شود.

وی در پایان افزود: پس باید به طور جدی به فکر گردشگری در دنیای پس از کرونا باشیم تا ضمن اطلاع‌­رسانی در زمینه وجود امنیت و ارتقای بهداشت اجتماعی و زیست‌محیطی، فعالان این حوزه را در پیامدها و آسییب‌های ناشی از تحریم‌های استکبار جهانی و کرونا دریابیم که آینده از آن ملت مقاوم و صبور ایران است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,



انتهای پیام/

,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه