نمایشگاه اشیای کشف شده دایر نشد؛
از جام کشف شده هزاره اول قبل از میلاد در اردبیل چه خبر؟
با گذشت بیش از 5 ماه وعده سازمان میراث فرهنگی اردبیل مبنی بر قرار دادن اشیای تاریخی مهم مکشوفه از منطقه مشگین شهر در معرض دید عموم عملی نشد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آذرسلام، در خرداد ماه سال جاری خبری مبنی بر کشف آثار نفیس باستانی در یکی از مناطق استان ( مشگین شهر) منتشر شد که بازتاب رسانه ای زیادی داشت.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا , آذرسلام,اقلام و اشیای تاریخی کشف شده در منطقه مشگین شهر، بسیار با ارزش بوده و در بین آنها جام طلایی منقش که با ظرافت کاری خاص و تزئینات شگفت اگیزی درست شده، ارزش آن را چند برابر کرده است.
,اشیاء مکشوفه شامل انواع؛ ظروف، جام های طلایی و نقره ای، زیور آلات، ابزارهای جنگی، مفرغ و سفال بود که مهمترین آنها جام طلایی متعلق به هزاره اول قبل از میلاد مسیح (ع) بود، جام طلایی کشف شده از نظر ارزش و قدمت با جام حسنلو و مارلیک برابری می کند.
,,
مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل در مصاحبه های رسانه های خود وعده داده بودند که بعد از طی مراحل اداری و قانونی و قرار گرفتن در اختیار سازمان میراث فرهنگی استان و نیز تمهید و تدارک اقدامات حفاظتی و فنی در شهرهای اردبیل و مشگین شهر به نمایش گذاشته خواهد شد.
,بیش از 70 قطعه شئ تاریخی به همراه جام طلایی باستانی اشاره شده کشف شده بود که در زمان کشف این اشیا رئیس سابق میراث فرهنگی در مصاحبه های رسانه ای از جمله با آذر سلام وعده برگزاری نمایشگاهی بمنظور بازدید عمومی مردم را داده بود. سازمانمیراث فرهنگی و گردشگری در آن موقع اعلام کرده بود که بزودی با دیدن تدارک و تمیهدات فنی و حفاظتی این اشیا در شهرهای اردبیل و مشگین شهر در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. اکنون با گذشت بیش از 5 ماه خبری از این نمایشگاه نیست.به عبارتی تمهیدات فنی حفاظتی مد نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل هنوز تحقق نیافته است!.
,آنچه موجب نگرانی و دغدغه است اینکه اشیای باستانی و دفینه های کشف شده؛ تاریخ، تمدن، فرهنگ و باورهای اعتقادی آن منطقه را بازگو می کند و استان اردبیل که در فهرست مناطق مهم باستانی درج شده بر اهمیت این موضوع می افزاید. هنوز آلام مردم اردبیل نسبت به یغما رفتن کتاب های دست خط نفیس و با ارزش و نیز انتقال برخی اشیای تاریخی دوره صفویه به سایر شهر ها از یاد نرفته و امیدواریم اشیای تاریخی کشف شده در منطقه مشگین شهر دچار این سرنوشت نشده باشد.
,به نظر می رسد استان دارای این امکاناتی است که موزه ای مجهز از لحاظ فنی حفاظتی و امنیتی ایجاد و اشیاهای تاریخی و کشف شده همانند اثار فعلی بقعه شیخ صفی در آن نگهداری شود که این امر به نوبه خود می تواند در جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز نقش مهمی ایفا کند.
,انتهای پیام/پ
]
ارسال دیدگاه