مدیرکل میراث فرهنگی مازندران:

کنگره بین المللی تاریخ محلی مازندران برگزار می شود

کنگره بین المللی تاریخ محلی مازندران برگزار می شود
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: نخستین کنگره بین‌المللی تاریخ محلی مازندران و پنجمین کنگره تاریخ محلی ایران، اسفند ماه امسال به مدت یک روز در شهرستان ساری برگزار می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خبرنگار بلاغ از مازندران؛ دلاور بزرگ‌نیا در جلسه هماهنگی برگزاری کنگره بین المللی تاریخ محلی مازندران، اظهار داشت: باید در تاریخ محلی به دنبال عناصری بگردیم تا به تاریخ ملی پیوند بخورد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ از مازندران؛, بلاغ,

وی با بیان اینکه نخست باید زبان ملی را تقویت کنیم و بعد به زبان محلی متمرکز شویم، افزود: خوشبختانه دانش عمومی به ویژه در زمینه تاریخ وجود دارد اما سهل و آسان بودن ظاهری موضوعات فرهنگی باعث می شود که هر کسی خودش را در این حوزه ها صاحب نظر بداند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، برگزاری همایش های از این دست را بهترین فرصت برای ایجاد جریان فرهنگی و افزایش سطح سلیقه مردم ارزیابی کرد و گفت: باید زمینه حضور مردم در این حرکت‌های فرهنگی با ایجاد برنامه‌های جنبی چون نمایش‌های آیینی بازارچه‌های صنایع دستی و مستند سازی آداب و رسوم مازنی فراهم شود.

این مسئول بیان داشت: باید قدری در بررسی موضوعات از کلی گویی پرهیز کرده و بیشتر به جزئیات بپردازیم.

وی با بیان اینکه حوزه باستان شناسی شمال کشور تقریبا صفر است و گمانه زنی های که تاکنون داشتیم فاقد استاندارد علمی بود، افزود: تمام عرصه ها و محوطه های تاریخی همچون گنجی مدفون است که می تواند به عنوان یک مطالبه جدی در کشور باشد تا باستان شناسی شمال کشور را جدی بگیریم.

سرپرست موسسه ساری شناسی و مجری برگزاری این کنگره افزود: تاریخ کنونی بیشتر توسط شاهان و ساکنین دربار نوشته شده است و به ندرت امثال ابوالفضل بیهقی ها تاریخ نگاری کرده‌اند.

حسین اسلامی به احیای تاریخ محلی ایران به عنوان یکی از عناصر ارزشمند فرهنگی اشاره کرد و گفت: تاریخ واقعی مردم در دل عوام است که باید استخراج شده و بیرون بیاید.

وی از فرصت نهایی ارسال مقاله به دبیرخانه تا اول دی ماه امسال خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۷ مقاله به دبیرخانه کنگره تاریخ محلی مازندران رسیده و سه مقاله خارجی از ۵ مقاله رسیده از کشورهای فرانسه، روسیه، آمریکا و انگلیس در کنگره ارائه می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه باید در مازندران رشته تاریخ با تخصص مازندران شناسی، تاسیس شود تصریح کرد: برگزاری کنگره تاریخ شفاهی ایران بسترسازی و پشتوانه برای این هدف مقدس است.

کنگره بین المللی تاریخ محلی مازندران، هفتم اسفند ماه امسال در مازندران با همکاری استانداری، اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران، شهرداری ساری، اداره کل کتابخانه ملی، دانشگاه مازندران، موسسه فرهنگی ساری شناسی و دیگر دستگاه ها و نهادهای مرتبط با حوزه فرهنگ در شهرستان ساری به مدت یک روز برگزار می‌شود.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
 
,
انتهای پیام/ه
,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه