اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت/ مصطفی نادری

اهمیت محیط زیست در شعار سال 1400

اهمیت محیط زیست در شعار سال 1400
"سیاست برای چیست؟ اقتصاد برای چیست؟ خدمات گوناگون شهری و کشوری برای چیست؟ اصلاً پیشرفت کشور برای چیست؟ پیشرفت برای این است که انسانها زندگی سالم و مطلوبی داشته باشند. اگر محیط¬زیست تخریب شد، همه‌ی اینها باطل خواهد شد. اهمیت محیط¬زیست اینجاست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر مصطفی نادری پژوهشگر و فعال حوزه محیط زیست در یادداشتی نوشت: از همین روزهای ابتدایی سال 1400 که رهبر معظم انقلاب شعار "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها" را برای این سال بیان فرمودند، متاسفانه از مسئولین دولتی تا برخی کارشناسان اقتصادی در کشور از این شعار برداشت­های ناصحیحی داشته و تصورشان بر این است که تولید به هر قیمتی حتی با نابودی منابع طبیعی و محیط­زیست کشور بایستی صورت پذیرد. در صورتی که رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلی محیط­زیست نظام که همچون دایره­المعارفی جامع و کامل می­باشد، در سخنرانی معظم له در ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ در دیدار با مسئولین منابع طبیعی و محیط­زیست کشور، در سخنرانی­های هر ساله خود در روز درختکاری و مناسبت­های گوناگون دیگر همواره بر اهمیت مساله محیط­زیست به عنوان محور تمامی فعالیت­های دیگرتاکید داشته­اند که فرازی از سخنان گهربار ایشان را از باب نمونه در پاراگراف زیر بیان می­کنم:

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

"سیاست برای چیست؟ اقتصاد برای چیست؟ خدمات گوناگون شهری و کشوری برای چیست؟ اصلاً پیشرفت کشور برای چیست؟ پیشرفت برای این است که انسانها زندگی سالم و مطلوبی داشته باشند. اگر محیط­زیست تخریب شد، همه‌ی اینها باطل خواهد شد. اهمیت محیط­زیست اینجاست. واقعاً اگر ما به مسئله‌ی آب، خاک، هوا و آن چیزهایی که منتهی می­شود به این چیزها - مثل مراتع، مثل منابع طبیعی، مثل جنگل­ها، مثل وضع شهرسازی - نپردازیم، زندگی مردم شیرین نخواهد شد. صنعت و پیشرفت صنعتی و درآمدهای فزاینده‌ی کشور و افتخارات گوناگون علمی، متن زندگی و واقعیت زندگی را شیرین نمی­کند؛ همه‌ی اینها باید مقدمه باشد برای اینکه مردم زندگی سالم و شیرین و مطلوب داشته باشند. از جمله‌ی چیزهایی که مساس مستقیم دارد، مسئله‌ی محیط­زیست است، محیط زندگی انسانهاست، مسئله‌ی آب و هواست. آن وقت ریشه‌های آن، بنیان­های آن، که خاک است و جنگل است و درخت است و بقیه‌ی چیزها، اهمیت درجه‌ی یک پیدا می­کند."   

, .,

 حال با توجه به نگاه عمیق و راهبردی رهبر انقلاب به موضوع حیاتی محیط­زیست، جفایی نابخشودنی است که مسئول یا کارشناس دولتی، محیط­زیست و منابع طبیعی را مانع به حساب آورد و بدتر از آنکه به ناحق از شعار سال رهبری برای توجیه کار خطای خود استفاده کند و رهبری را هزینه کنند و در مواجهه بگویند که خود رهبری اگر لازم باشد، این مسئله را تبیین خواهند کرد. پیشنهاد موکد بنده به هر مسئولی در حوزه محیط­زیست کشور _ از ریئس، معاونین و کارشناسان سازمان حفاظت محیط­زیست، ریئس فراکسیون محیط­زیست و سایر نمایندگان آگاه مجلس شورای اسلامی، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، ریئس کمیته محیط­زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران و ... _ انجمن­های مردم نهاد و هر کارشناس و فعال محیط­زیستی این است که در این زمینه در همین روزهای ابتدایی سال با روشنگری و تبیین صحیح فرمایشات رهبری، راه را بر هر نهاد و مسئولی که می­خواهد از روی ناآگاهی، اهمال یا بعضا خیانت، مسیر خلافی را با عنوان برداشتن مانعی به نام محیط­زیست طی کند، بسته تا نسل­های آینده کشور، میراث­داران امروز خود را با بدنامی یاد نکنند.

,

برای تاکید بیشتر بر اهمیت محیط­زیست در کلام رهبری مجدد به سخنان ایشان اشاره می­کنم که بستر هر فعالیتی اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... را محیط­زیست سالم می­دانند و هرگونه پیشرفتی با تخریب محیط­زیست را پایدار ندانسته و عدالت اجتماعی را نیز مخدوش می­سازد.

,

پس لطفا از شعار و سخنان رهبری سوء استفاده نکنید و مسئولین محیط­زیستی کشور نیز به وظایف خود در تبیین و روشنگری و نظارت بر اجرای صحیح سخنان معظم له اهتمام جدی داشته باشند. چراکه دیگر محیط­زیست کشور دیگر تاب و توان تصمیمات و اقدامات غلط ما را ندارد و اشتباهات فراوان زیست­محیطی در سال­های گذشته درس­های آموزنده­ای به همه ما داده است. راه­حل اجتناب از مسائل زیست­محیطی، نفی صنعتی شدن و توسعه اقتصادی نیست اگرچه امروزه مفهوم توسعه با تخریب منابع طبیعی و محیط­زیست به شدت همراه شده است. واقعیت آن است که سلامت محیط­زیست می­تواند از طریق توسعه برنامه‌ریزی شده و پایدار تضمین شود اما به این شرط که همه مسئولین و در درجه بعدی همه مردم در این امر سهیم باشند.

, .,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه