logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد؛

هزینه‌فرصت، قیمت و صبوری؛ سه مولفه ایجاد تفاوت میان ثروتمندان و فقرا

هزینه‌فرصت، قیمت و صبوری؛ سه مولفه ایجاد تفاوت میان ثروتمندان و فقرا
کارشناس اقتصاد و مدرس دانشگاه گفت: هزینه‌فرصت، توجه به قیمت کالاها و خدمات و صبوری سه مولفه‌ای هستند که ثروتمندان به آن توجه داشته اما از نظر فقرا دور می‌مانند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهمن قدمی دمابی کارشناس اقتصاد و مدرس دانشگاه در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ با اشاره به طرح سوال پرتیراژ "برای کسب ثروت چه باید کرد؟" از سوی افراد مختلف اظهار کرد: "هزینه‌فرصت" یکی از واژگانی است که برای پاسخ به سوال مطروحه باید تعریف شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,

وی ادامه داد: هزینه‌فرصت در اقتصاد به باارزش‌ترین چیزی که در مقابل یک تصمیم یا انتخاب از دست می‌رود تعریف می‌شود.

قدمی با اشاره به اینکه، نکته اقتصادی اینجاست  که افراد باید دارایی خودشان را به خرید کالا یا خدمت اختصاص بدهند تا بیشترین منفعت و فایده اقتصادی نصیبشان شود خاطرنشان کرد: بسیاری از ما در زندگی روزمره یکسری کالاها و خدمات خریداری می‌کنیم که حداکثر منفعت را برای ما ندارند، بلکه بنابر دلایل شخصی و براساس سلیقه خریداری می‌شود، بنابراین هر انسانی در زندگی به دلیل محدودیت منابع در حوزه‌های محتلف باید در تک تک انتخاب‌ها مفهوم هزینه‌فرصت را لحاظ کنیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: هزینه‌فرصت نه‌تنها در پول بلکه در وقت و زمان، ارتباط با دوستان، رفت و آمد و هر حوزه دیگری باید مبنا قرار گیرد و افراد براساس منفعت اقتصادی عمل کنند که به‌نوعی بتوانند حداکثر بهره‌وری را از این حوزه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه وقتی فرد کالا یا خدمتی را خریداری می‌کند باید به این هدف و انگیزه باشد که سعی کند از این کالا و خدمت ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود عنوان داشت: هر کسی بتواند این فرایند را دقیق‌تر و بهتر انجام دهد، می‌تواند ثروتمندتر از دیگران باشد.

این مدرس دانشگاه نکته دومی که باعث ایجاد تفاوت ثروت فقرا و ثروتمندان می‌شود را بحث "قیمت" عنوان و خاطرنشان کرد: قیمت، بها یا ارزش هر چیزی است، بدین معنا که هر کالا یا خدمتی که در اطراف ما باشد برای خریداری آن باید قیمتش را پرداخت کنیم، اما عموما بسیاری از ما به مفهوم قیمت بی‌توجه هستیم، درحالی‌که باید در رفتارهای اقتصادی خودمان برآورد کنیم که برای یک کالا یا خدمت چه بهایی را می‌خواهیم بپردازیم.

قدمی ادامه داد: برخی از کالاها قیمت بالایی دارند اما  این بها با ارزش و منفعتی که به ما می‌رساند هم‌خوانی و هماهنگی ندارد، از طرفی ما برای برخی کالاها و خدمات قیمت بالایی پرداخت می‌کنیم، که عملا کارایی مناسبی ندارند، بنابراین به مفهوم قیمت در حوزه اقتصاد باید توجه ویژه‌ای شود.

وی تصریح کرد: براساس مفهوم قیمت خرید کالای گران‌قیمت فقط به صرف دوست داشتن آن اقتصادی نیست، برخی دیگر از کالاها مانند زمان و وقت افراد بدون توجه به ارزش آن درحال از دست رفتن هستند، کسی که قیمت زمان و وقت خود را نمی‌داند نمی‌تواند کارایی و بهره‌وری مناسب از این حوزه داشته باشد.

این کارشناسی مسائل اقتصادی با بیان اینکه آن‌هایی که وضعیت درآمدی خود را ارتقاء دادند و ثروتمند شدند، همان‌هایی هستند که مفهوم قیمت را به درستی شناختند و به این جمع‌بندی رسیده‌اند که قیمت زمان، دارایی، علم و وقتشان چقدر است گفت: عامل دیگری که تفاوت در درآمد و ثروت افراد را به همراه دارد بحث آرزو و اقدام  کردن است، ثروتمندان کسانی هستند که اقدام می‌کنند، اما فقرا افرادی هستند که فقط آرزو دارند.

قدمی تاکید کرد: اگر قرار است کسی ثروت کسب کند، باید شروع به تحقق آرزویی که دارد بکند، دانستن این نکته که خواستن به تنهایی کافی نیست اهمیت بالایی دارد و به ما یاد می‌دهد که باید به دنبال خواسته‌هایمان برویم.

وی افزود: در فرآیند آغاز کسب و کار باید یکسری مولفه‌های مختلف رعایت شود تا در بلندمدت به هدف خود دست یابد، یکی از اصلی‌ترین نکاتی که وقتی کسب و کاری شروع می‌شود باید رعایت شود، بحث "صبوری" افراد است، انتظار دست‌یابی به یک منفعت مالی حداکثری در بازه زمانی کوتاه اشتباه است چراکه کسب و کارها عموما در کوتاه‌مدت جواب نمی‌دهند.

انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه