اخبار داغ

ابلاغ حکم قطعی بازگشت ۵ هزار و ۱۰۳ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به بیت المال

ابلاغ حکم قطعی بازگشت ۵ هزار و ۱۰۳ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به بیت المال
رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: حکم قطعی بازگشت ۵ هزار و ۱۰۳ هکتار از جنگل‌های هیرکانی آق مشهد ساری به بیت المال صادر و ابلاغ شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور از ابلاغ حکم قطعی بازگشت 5 هزار و 103 هکتار از جنگل‌های هیرکانی به بیت المال خبر داد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

مسعود منصوربا اعلام این خبر گفت: پس از درخواست و پذیرفته شدن ماده 477 سازمان جنگل‌ها در سال گذشته از سوی رئیس قوه قضائیه پرونده دوباره در دیوان عالی کشور به شعبه اول ارجاع شد و رئیس و دو مستشار این شعبه به دقت پرونده را بررسی کردند و با هفت استدلال که در متن رای هم آورده شده رای شعبه اول دادگاه عمومی ساری را که نشان می‌دهد 5 هزار و 103 هکتار از جنگل‌های هیرکانی ملی و حدود 370 هکتار مستثنیات و متعلق به مردم است تایید کرد.

,

وی گفت: این 5 هزار و 103 هکتار از جنگل‌های هیرکانی با این رای به دامن منابع طبیعی و انفال برگشت و رای صادر شده از سوی دیوان عالی کشور، قطعی و غیر قابل اعتراض است.

,

منصور افزود: وقف و نهاد وقف را نهادی ارزشمند و مقدس می‌دانیم، ولی از طرف دیگر جنگل‌ها و مراتع را که جزو انفال و بیت المال است و متعلق به نسل حاضر و نسل‌های آتی است وقف پذیر نمی‌دانیم.

,

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: با رای اخیر دیوان عالی کشور مشخص شد که استدلالات سازمان جنگل‌های درست و نظر ما منطبق با قوانین کشور و حتی مبانی شرعی است.

,

وی ادامه داد: وظیفه دارم تا از عنایت ویژه ریاست سابق قوه قضائیه حجت الاسلام و المسلمین رئیسی و رئیس و قضات دیوان عالی کشور و حمایت‌های دولت و معاون اول رئیس جمهور و بخصوص اصحاب رسانه و فعالان محیط زیست که این دغدغه را داشتند و این پرونده را با حساسیت دنبال می‌کردند تشکر کنم.

,

منصور در خصوص روند رسیدگی به این پرونده از سال 80 تا به امروز گفت: در سال 80 مقررات قانون ملی شدن را در خصوص این پلاک انجام دادیم و تشخیص ما این بود که 5 هزار و 103 هکتار این پلاک اراضی ملی است که عمدتاً جنگل طبیعی هیرکانی و میراث ماندگار کشور می‌باشد.

,

وی افزود: به غیر از 5 هزارو 103 هکتار حدود 370 هکتار هم به عنوان اراضی ملی و مستثنیات متعلق به مردم در همان سال 80 مورد تشخیص قرار گرفت، اما در سال 82 به این تشخیص ما اعتراض شد و کمیسیون ماده واحده تشخیص اراضی اختلافی تشخیص ما را در خصوص این پلاک صحیح دانست و تایید کرد به رای کمیسیون واحد ماده دوباره اعتراض و در شعبه اول دادگاه عمومی ساری اعتراض رد شد.

,

وی افزود: در سال 84 نیز به رای اعتراض و در شعبه 11 تجدید نظر دادگاه عمومی ساری استان مازندران رسیدگی و باز اعتراض رد شد و ملی بودن پلاک را تثبیت کرد این یعنی سه مرجع قبلاً تا سال 84 این پلاک را ملی احراز کردند.

,

منصور گفت: در سال 87 فرجام خواهی می‌شود به دیوان عالی کشور و دیوان بدلیل نقص تحقیقات مجدد پرونده را به شعبه تجدید نظر ساری که قبلاً هم رای ملی بودن را صادر کرده ارجاع می دهد.

,

وی ادامه داد: متاسفانه این شعبه باوجود دو رای قبلی که یک رای هم متعلق به همین شعبه بود بدون دعوت از سازمان جنگل‌ها و توجه به استدلال‌هایی که بوده رای به موقوفه بودن کل پلاک می‌دهد.

,

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: در سال 90 سازمان جنگل‌ها و مراتع به این رای اعتراض کرد، اما متاسفانه شعبه سه دیوان عالی کشور اعتراض ما را رد می‌کند و، اما از همان سال 90 ما به پیگیری‌ها ادامه دادیم تا به امروز.

,

منصور افزود: برابر قوانین کشور و قانون ابطال اسناد آب و رقبات موقوفه و تبصره الحاقی مصوب سال 81 جنگل‌های طبیعی را وقف پذیر نمی‌داند و این توافق نامه بین ما و سازمان اوقاف بود و براساس همان هم در سال 95 صورت جلسه کردیم تا علاوه بر اینکه 5 هزار و 103 هکتار باقی بماند، اما متاسفانه این توافق عملی نشد.

,

منصور گفت: امروز بعد از گذشت 20 سال که روند پیگیری‌های این پرونده طول کشیده است با عنایت و پذیرفته شدن ماده 477 و بازدید هیاتی ازسوی ریاست وقت قوه قضائیه در سال گذشته و بازدید ریاست دیوان عالی کشور از این جنگل‌ها در نهایت رای به ملی بودن این پلاک صادر شد.

,

انتهای پیام/

,


 

,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه