عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان مطرح کرد؛
احیای بخش خصوصی؛ تکمیلکننده زنجیر تولید معادن در استان کرمان/ تخریب طبیعت و کمآبی، همه آنچه که اهالی دیار کریمان از معادن به دست آوردند
حسین اکبریفرد گفت: حرکت به سمت تکمیل زنجیره تولید معادن سبب ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به مقوله معدن شده و به دنبال آن علاوه بر تولید درآمد میتواند اشتغال زایی گستردهای را در استان ایجاد کند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین اکبریفرد عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفتگو با خبرنگار راه آرمان اظهار کرد: استان کرمان از نظر ظرفیت های معدنی و اقتصادی کشاورزی از ظرفیت بالایی برخوردار است، به عبارت دیگر در بخش معدن در مناطق شمالی و جنوبی استان معادن زیادی وجود دارد.
وی افزود: در شمال استان کرمان شهرستان های زرند، شهربابک، سیرجان و رفسنجان دارای بیشترین ظرفیت معدنی هستند و از شرایط بسیار مطلوبی برخوردار هستند و می توان گفت بیش از 20 درصد از معادن کشور در استان کرمان واقع شده است.
استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: البته در گذشته بیشتر برداشت از معادن در استان مطرح بود و مواد اولیه خام معدنی به خارج از کشور و سایر استان ها همچون یزد و اصفهان که زنجیره تولید داشتند، فرستاده می شد.
,
,
,
,
افزایش ارزش افزوده معادن در گرو تبدیل مواد خام به فرآورده های نهایی
اکبری فرد: خوشبختانه در چند سال اخیر زنجیره تبدیل مواد معدنی خام به فرآورده های جدید همچون صنایع فولاد در استان تکمیل شده که جای امیدواری دارد که می توانیم از ارزش افزوده بخش معدن در استان کرمان استفاده کرده و از آن در بخش معدن بهره ببریم.
وی یادآور شد: متاسفانه هنوز ظرفیت های بسیاری از بخش معدن مغفول مانده که می توان از آن ها بهره برد، آنچه که در استان کرمان رخ داده بیشتر در سطح کلان است و پروژه هایی هستند که توسط دولت و شرکت های دولتی اجرا شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان عنوان کرد: اگر بتوانیم در استان سرمایه گذاری های خرد و کوچک را به صنایع بزرگتر متصل کنیم، علاوه بر ایجاد اشتغال می توانیم با سرمایه گذاری های کوچک که توسط مردم و بخش خصوصی انجام می شود، می توانیم از محاسن بخش معدن استفاده کنیم.
اکبری فرد توضیح داد: به عبارت دیگر علی رغم وجود ذخایر معدنی زیاد و با کیفیتی که در استان وجود دارد، استان کرمان و مردمان استان نتوانسته اند از این مواهب بهره ببرند.
تخریب طبیعت و کم آبی، همه آنچه که اهالی دیار کریمان از معادن به دست آوردند
وی ادامه داد: علی رغم آنکه محیط زیست در استان کرمان به دلیل برداشت از معادن به مخاطره افتاده است و تا حدی تخریب شده و از سوی دیگر بیشترین حجم مصرف آب در استان کرمان بوده و اکنون با بحران بی آبی مواجه هستیم، مواهب این معادن در دسترس استان قرار نگرفته است.
استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان ابراز کرد: شرکت های معدنی که در استان فعال هستند، اکثرا گردش مالی آن ها در تهران یا خارج از استان انجام می شود.
اکبری فرد تصریح کرد: از این رو اقدامی که باید انجام شود تکمیل فرآینده های بعدی تولید در استان است که تحت عنوان صنایع فولاد در بافت، سیرجان، کرمان و زرند وجود دارد که اکنون فواید آن حاصلی برای استان ندارد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, تخریب طبیعت و کم آبی، همه آنچه که اهالی دیار کریمان از معادن به دست آوردند, تخریب طبیعت و کم آبی، همه آنچه که اهالی دیار کریمان از معادن به دست آوردند,
,
,
,
,
,
,
احیای بخش خصوصی تکمیل کننده زنجیر تولید معادن در استان کرمان
وی افزود: این اقدام سبب ورود بیشتر بخش خصوصی به مقوله معدن شده و به دنبال آن علاوه بر تولید درآمد می تواند اشتغال زایی گسترده ای را در استان ایجاد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: به عنوان مثال این امکان وجود دارد که در استان افرادی باشند که بتوانند از تولیدات شمش یا فلزات دیگر مانند مس و آهن در تولیدات نهایی همچون قوطی های کنسروها استفاده کند.
اکبری فرد تشریح کرد: در این شرایط یک واحد تولیدی کوچک در یک روستا هم می تواند از مواد اولیه صنایع برای واحد تولیدی خود بهره ببرد حال آنکه پیش از راه اندازی این واحد تولیدی باید در ابتدا از یکی از صنایع فولاد مجوز تامین فولاد خود را دریافت کند که متاسفانه پاسخی دریافت نمی کنند و این واحدهای تولیدی در استان راه اندازی نمی شوند.
وی یادآور شد: کرمان استانی خشک و کم آب است و اگر نتوانیم از ظرفیت اقتصادی معادن استفاده کنیم تا حد زیادی فرصت را از دست داده ایم که البته تحقق آن در گرو مراکز آموزش عالی و مراکز معدنی است.
استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان متذکر شد: این ارتباط در داشگاه شهید باهنر کرمان به صورت محدود اجرا شده، اگر دانشگاهیان و محققین به خوبی با معادن ارتباط بگیرند و به معادن معرفی شوند شرایط بهره مندی از مواهب معادن را گسترش می دهد.
اکبری فرد در پایان خاطرنشان کرد: افراد نخبه بسیاری در دانشگاه ها حضور دارند که معادن آن ها را نمی شناسند و تنها یک درصد از جمعیت 600 نفری هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر با این معادن در ارتباط هستند که در صورت ایجاد این همکاری معادن می توانند از ظرفیت های علمی اساتید و دانشجویان دوره های عالی بهره مند شوند.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه