کارشناس مسائل سیاسی:

عدم تصویب Fatf به نظر دولتمردان وقت؛ یکی از موانع عضویت دائمی ایران در شانگهای بود

عدم تصویب Fatf به نظر دولتمردان وقت؛ یکی از موانع عضویت دائمی ایران در شانگهای بود
محسن خاکزاد گفت: ایران، افغانستان و سه کشور دیگر به‌عنوان عضو ناظر در سازمان شانگهای حضور داشتند و با توجه به تقاضای ایران از سال ۲۰۱۵ برای عضویت رسمی اما اعضای این سازمان دلایلی چون تحریم همه جانبه علیه ایران را مانع از عضویت اصلی دانسته‌اند گرچه در داخل هم عدم تصویب Fatf به نظر دولتمردان وقت، یکی از موانع عضویت دائمی ایران در شانگ‌های بود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن خاکزاد در گفت‌وگو با بلاغ؛ اظهار کرد: سازمان پیمان شانگ‌های در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان و ازبکستان تشکیل شد.

وی افزود: این سازمان بین دولتی است که با هدف همکاری‌های امنیتی تاسیس اما در روند فعالیت، تحولات و تغییراتی بوجود آمد که بدان اشاره می‌شود‌.

کارشناس مسائل سیاسی در ادامه گفت: اختلاف سیاسی بین دولت ایران و تاجیکستان هم از دلایل عدم پذیرش عضویت ایران بشمار میرفت.

خاکزاد تصریح کرد: این نکته ضرورت دارد که توافق برجام‌، الظاهر توانست نخستین مانع بزرگ را بردارد اما کشورهای عضو شانگ‌های همچنان در پذیرش درخواست ایران مردد بودند.

وی خاطرنشان کرد: سال ۲۰۲۱ میلادی سازمان مذکور موافقت خود را اعلام و ایران یکی از ۹ کشور عضو اصلی پیمان شان‌گهای شده است.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ممکن است سوال شود که منفعت ایران در این سازمان چیست، افزود: در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، بازرگانی، پولی و بانکی و ارزی و مسائل فرهنگی، ایران می‌تواند نقش موثری را در منطقه ایجاد کند.

خاکزاد ادامه داد: ایران اسلامی ضمن تامین امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق کالا و مواد مخدر و مخرب، با توجه به گسترگی سرمایه‌های خود  در چند ابعاد مهم و مختلف، هم مرز تحریم‌ها را از سر راه بردارد و هم با کشورهایی که ۲۵ درصد ذخائر جهان را دارا هستند در ارتباط مدام باشد.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه‌های فرهنگی، آنچه مهم است، زمینه‌سازی و مهیا کردنِ ملل جهان برای ظهور آخرین حجت خدا است که امروز این امر الهی بر عهده ایران اسلامی گذارده و نشر فرهنگ ناب محمدی می‌تواند با ریشه کن شدن فساد و ظلم و سلطه‌گری تقارن یابد.

کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: در حوزه‌های تجاری و ارسال سریع کالاهای شرق و جنوب به اروپا و دریای سیاه از منافع ایران محسوب می‌شود.

خاکزاد بیان کرد: یک امتیاز دیگر این است که با پذیرش ایران به عضویت دائم و اصلی این سازمان، کمر تحریم‌ها هم شکسته می‌شود چون اعضای این سازمان علنا با رویکرد امریکا مخالفت ورزیده و حمایت از ایران در دستور کار این سازمان مثبوت شده است.

وی اظهار داشت: البته از منظر سیاسی و دینی، باید پذیرفت که این سازمان لزوما باید توسعه یابد و در هر قاره ای اشکال این سازمان تاسیس و ایران اسلامی هم در پنج قاره ی جهان عضو اصلی بشمار آید.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: سیاست‌های کلان خارجی در ایران نشان می‌دهد با وجود رهبری آگاه به مسائل روز و آینده‌نگری حیرت‌انگیز امام خامنه‌ای حفظه‌الله، پیشبرد اهداف مقدس نظام اسلامی در لایه‌های شانگ‌های تدوین و به‌تدریج در کل جهان تزریق خواهد شد.

خاکزاد در پایان گفت: ایران علاوه بر ثروت‌های عظیم و سیاست کلان، دارای قدرت میدان در سطح بین المللی است و این اقتدار که با هدایت رهبر فرزانه و اطاعت سردارانی چون حاج قاسم و شهدا، اکتساب شد، می‌تواند در صحنه‌های مختلف جهانی اهداف خود را بروز کند.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه