مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه مطرح کرد؛
فعالیت حدود ۴ هزار کرمانشاهی در زمینه کاشت و بهره برداری از گیاهان دارویی/ "گشنیز" و "سیاه دانه" بالاترین سطح زیر کشت را دارند
منصور احمدی گفت: بعد از گشنیز، بالاترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کرمانشاه با سطح 140 هکتار مربوط به سیاه دانه است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ منصور احمدی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: نیاز آبی کم و عملکرد بالا سبب شده گیاهان دارویی بخصوص در شرایط دیم در مقایسه با سایر محصولات زراعی و باغی مورد توجه کشاورزان استان قرار بگیرد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان کرمانشاه بصورت علمی و بر اساس شرایط اقلیمی مناطق از سال 1390 آغاز شده است و با روند خوبی در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان 3300 هکتار است، گفت: این محصولات شامل: گشنیز 3000 هکتار، گشنیز شکلاتی 10 هکتار، سیاه دانه 140 هکتار، زیره سبز 30 هکتار، آویشن 15 هکتار، نعناع فلفلی 20 هکتار و موسیر 10 هکتار می باشد.
احمدی گفت: تقریباً بین 3000 تا 4000 نفر در زمینه کاشت گیاهان دارویی شاغل و بعنوان بهرهبردار مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همچنین 85 هکتار شامل: زنیان، ماریتیغال، بابونه، به لیمو، گل گاوزبان، سرخارگل و پونه است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: بعد از گشنیز، بالاترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی با سطح 140 هکتار مربوط به سیاه دانه است. بیش از 20 گونه مختلف از جمله سیاه دانه، زیره سبز، موسیر اسطوخودوس، نعناع فلفلی، بادرنجبویه، آویشن شیرازی و باغی ماریتیغال، کتان روغنی، کاملینا ، کدو پوست کاغذی، به لیمو، زعفران و.... کشت شده است.
وی گفت: سطح زیر کشت زعفران 456 هکتار با تولید 2.2تن در سال و اشتغال 456 نفر مستقیم و 912 نفر غیر مستقیم است و همچنین سطح زیر کشت گل محمدی استان 276 هکتار با تولید بیش از 500 تن می باشد که معمولاً محصول گل محمدی فرآوری شده و بصورت گلاب و مقداری اسانس تهیه شده و بخشی از آن به کشور آلمان صادر می شود.
احمدی گفت: در کل استان با توجه به شرایط آب و هوایی گیاهان دارویی در شهرستانهای اسلام آباد، دالاهو و کرمانشاه و هرسین قصرشیرین کنگاور گیاهان دارویی کشت شده است که علاوه بر تامین نیاز داخل استان، صادرات محصولات به کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان، هند، آلمان و اروپا داریم.
وی به اهمیت کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: در صنایع داروسازی، لوازم آرایشی –بهداشتی، تهیه اسانس و عصاره گیری و همچنین به صورت ادویه جات و انواع دمنوش ها استفاده می شود.
احمدی بیان کرد: هم اکنون با مدیریت صنایع در مراحل اولیه احداث و بهره برداری دو واحد فرآوری سورتینگ گیاهان دارویی، یک واحد تولید بسته بندی و تهیه رب و مربا در استان کرمانشاه هستیم.
وی در ادامه به حمایت متقاضیان کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: تسهیلات کشت گیاهان دارویی بصورت 4 درصد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و همچنین یارانه خرید بذر، نشا و نهال داده می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود در صورت تامین اعتبار و ارائه تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت به کشاورزان بمنظور کشت گیاهان دارویی و ترغیب آنها و تهیه ادوات مناسب کاشت و برداشت از جمله ماشین بوجاری بتوان بین 300 تا 500 هکتار توسعه کشت گیاهان دارویی در استان داشته باشیم.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه