logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

گزارش افزایش آب دریاچه ارومیه

گزارش افزایش آب دریاچه ارومیه
سطح آب دریاچه ارومیه به دلیل بارش های صورت گرفته 35 سانتی متر افزایش یافته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از باشگاه خبرنگاران، معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در نخستین نشست هم اندیشی استفاده از ظرفیت و توان علمی و اجرایی سازمان های مردم نهاد در فرآیند احیای دریاچه ارومیه گفت :در زمان حاضر ارتفاع آب دریاچه ارومیه 1270.50 متر است که این رقم نسبت به ابتدای سال آبی جاری و ابتدای مهر ماه، 35 سانتی متر بیشتر شده که نشان دهنده افزایش متوسط نیم سانتی متر در هر روز است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,


هادی بهادری اضافه کرد: ارتفاع آب دریاچه ارومیه در روز گذشته نیز 1270.47 سانتی متر بود که در 24 ساعت گذشته این ارتفاع سه سانتی متر بیشتر شده که این امر حاکی از ورود 60 میلیون متر مکعب آب به دریاچه در یک روز است.

وی اظهار کرد: در 18 سال گذشته در هر سال 30 سانتی متر آب دریاچه پایین آمده بود ولی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد هشت سانتی متری سطح آب دریاچه ارومیه هستیم و امیدواریم این روند تداوم یابد.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: با وجود کاهش 18 ساله سطح آب دریاچه ارومیه در سالهای گذشته، توجهی به این حوضه نشده و مشکلات آن روز به روز بیشتر شده است.

بهادری ادامه داد: سناریوی غیرقابل احیا بودن دریاچه ارومیه منتفی است و ما به احیای دریاچه امیدواریم و دولت مصمم به احیای این زیستگاه طبیعی است.

وی افزود: اگر همه دست به دست هم داده و قدر آب را بدانیم، می توان با صرفه جویی بیشتر و جلوگیری از اتلاف، احیای دریاچه ارومیه را ممکن ساخت.

وی اضافه کرد: با وجود افزایش های صورت گرفته در حال حاضر سه متر و 60 سانتی متر آب دریاچه ارومیه از تراز اکولوژیک خود پایین تر است.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: در صورتی که آبیاری های پیشرفته و مدرن را در اراضی کشاورزی پیاده کنیم، می توانیم 50 تا 85 درصد کاهش مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه داشته باشیم.

بهادری افزود: 30 برابر مصارف شهری حوضه آبریز دریاچه ارومیه، آب در بخش کشاورزی و در روستاها مصرف می شود که این آمار نشان می دهد باید بیشترین توجه خود را به بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی معطوف کنیم.

وی اظهار کرد: مصرف آب در سال در بخش شرب شهری 100 میلیون متر مکعب است و این در حالیست که در روستاها و در بخش کشاورزی مصرف آب سه میلیارد متر مکعب در سال است.

وی اضافه کرد: 90 درصد آب حوضه آبریزدریاچه ارومیه در کشاورزی مصرف می شود.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه دولت مخالف کشاورزی نیست، گفت: دولت به دنبال جایگزینی کشاورزی اصولی به جای کشاورزی سنتی و غیر اصولی است.

بهادری اظهار کرد: سازمان های مردم نهاد به عنوان سنسورهای جامعه باید در راستای فرهنگسازی مصرف بهینه آب در بین مردم استان حرکت کنند.

وی اضافه کرد: اگر سازمان های مردم نهاد به صورت جدی وارد این حوزه شوند زودتر از حد انتظار می توانیم در احیای دریاچه ارومیه موفق باشیم.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: مردم در خصوص احیای دریاچه ارومیه باید پای کار بیایند و اگر مردم یکدل و همراه با مسئولین در احیای دریاچه نکوشند دریاچه ارومیه احیا نمی شود.

بهادری ادامه داد: اگر دریاچه ارومیه نابود شود مجبوربه کوچ اجباری از این منطقه هستیم و تمامی اراضی کشاورزی ما نابود خواهد شد.

دریاچه ارومیه در 18 سال گذشته با روند کاهش آب روبه رو بوده و دولت تدبیر و امید از نخستین روزهای فعالیت خود، توجه ویژه ای به احیای آن داشته است.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه