logo
جمعه 24 مهر 1405 | جمعه 16 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

«نانوابزار»ی با امکان تشخیص سرطان

«نانوابزار»ی با امکان تشخیص سرطان
یک تیم تحقیقات بین‌المللی با استفاده از خودآرایی دی‌ان‌ای و ترکیبات زیستی نظیر پروتئین و پپتید موفق به ساخت نانوابزاری شدند که هم قادر به تشخیص سرطان بوده و هم اثربخشی روش درمانی را بر روی بیمار نشان می‌دهد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایسنا، این نانوابزار کاربردی در تشخیص سرطان توسط یک تیم تحقیقات بین‌المللی از کشورهای انگلستان، ایتالیا، آرژانتین و آمریکا ساخته شده است. در این نانوابزار از رشته‌های خودآرای دی‌ان‌ای و نانوساختارهای پروتئینی استفاده شده است. این ابزار اطلاعات مفیدی درباره پاسخ بافت‌ها به روش‌های درمانی مختلف را ارائه می‌کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


در این نانوابزار عواملی قرار داده شده که شرایط بیماری را به پزشک گزارش می‌کند. محققان در این پروژه چهار ساله با حمایت مالی 441 هزار یورویی اقدام به ساخت این نانوابزار کردند.

به گفته محققان این پروژه، زمانی که بیماری سرطان تشخیص داده شود، گام بعدی استفاده از روش‌های درمانی مختلف است. اما اثربخشی و پاسخ بدن به هر یک از این روش‌ها متفاوت بوده و برای محققان بسیار مهم است. این نانوابزار جدید هم می‌تواند در تشخیص بیماری و هم در ثبت و ضبظ اثربخشی روش درمانی مفید باشد.

این محققان می‌افزایند: نانوابزار هیبریدی ما ساختاری است که از دی‌ان‌ای و پروتئین تشکیل شده است. چیدمان مولکولی در این نانوابزار به گونه‌ای است که می‌تواند عمل خاصی را انجام دهد. این نانوابزار شبیه به اوریگامی دی‌ان‌ای است. با اوریگامی می‌توان اشکال مختلفی از ساختار دو بعدی و سه بعدی دی‌ان‌ای را خلق کرد؛ اما در این پروژه، این ساختار به گونه‌ای طراحی شده است که قادر به انجام کار از پیش تعیین شده‌ای باشد.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی با قدرت تفکیک بالا موفق به تصویربرداری از این نانوابزار شدند.

به گفته این محققان، هر نانوابزاری می‌تواند با یک پیمایشگر مولکولی نظیر آنتی‌بادی، پپتید یا پروتئین ادغام شود تا در نهایت وجود یک بیماری ویژه را شناسایی کند. این جفت‌ ساختارها می‌تواند وارد بافت شده و به یک گروه از سلول‌ها متصل شود و در نهایت با استفاده از میکروسکوپ فلورسانس مشاهده شوند. با این کار می‌توان فهمید که آیا بیماری وجود دارد یا خیر، آیا بیماری گسترش یافته است یا خیر.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه