هَر کِینْ سَمَنیهَ بَخُونِه:

شِغالینْ پی لَلَکِ هاگیچِشْ اِسْبِ پی دُ

شِغالینْ پی لَلَکِ هاگیچِشْ اِسْبِ پی دُ
این ضرب المثل برای افرادی به کار می رود که تمام طول روزدر حال فعالیت هستند و و طمع زیادی دارند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از مرآت یکی از جالب ترین پدیده های گویشی در شهر سمنان و پیرامونش رخ داده است. به این معنی که با فاصله های بسیار اندک،گویش های نسبتا مستقل وخود کفایی هستندکه گویش وران همسایه یا آن ها را درنمی یابند یا به سختی در می یابند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرآت,

گویش های سمنانی، سنگسری، پروری، سرخه ای، لاسجردی،شهمیرزادی، افتری، از یک سو شاهرودی و برخی جنبه های گویش دامغانی و برخی از مناطق گرمسار،مثل گویش عشایر الیکایی دارای اهمیت فراوان اند و بررسی های بسیار می طلبند.

, .,

یکی از راه‌های شناخت هر گروه، قوم یا ملتی، مطالعه و بررسی ضرب‌المثل‌های رایج در آن است، این ضرب‌المثل‌ها بیان کننده تجربیات، روحیات، علایق، نوع بیان مردم و طرز تفکر و نحوه رویارویی و برخورد با مسایل و موضوعات مختلف است.

, .,

مثل حاصل تلاش فکری انسان هوشمند و خردمند است که در عرصه روابط اجتماعی در گذر زمان به وجود آمده و سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.بسیاری از واژه‌ها و تکیه‌کلام‌ها را در گویش سمنانی می‌توان یافت که با ایجاز سودمند و جالب توجهی، مفاهیم گسترده‌ای را القا می‌کنند

,

شِغالینْ پی لَلَکِ هاگیچِشْ اِسْبِ پی دُ  یکی از این مثل ها است که معنای آن در ظاهر این است که از شغال کفش گرفته و از سگ دویدن را گرفته است و کاربرد آن برای افرادی است که  تمام طول روزدر حال فعالیت هستند و و طمع زیادی دارند و هیچ زمانی را برای استراحت خود اختصاص نمی دهند.

, شِغالینْ پی لَلَکِ هاگیچِشْ اِسْبِ پی دُ  ,  تمام طول روزدر حال فعالیت هستند و و طمع زیادی دارند و هیچ زمانی را برای استراحت خود اختصاص نمی دهند.,

انتهای پیام/ش

, انتهای پیام/ش]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه