logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

​​​​​​​هزینه های گزاف درمانی همچنان گریبان گیر مردم سیستان و بلوچستان؛

کمبود پزشک؛ از واقعیت تا انکار/ تمرکز پزشکان متخصص در کلانشهرها

کمبود پزشک؛ از واقعیت تا انکار/ تمرکز پزشکان متخصص در کلانشهرها
دسترسی عادلانه به پزشک مهمترین اصل در نظام سلامت کشور است که این روز ها چالش برانگیز شده چرا که بسیاری از مردم برای درمان باید صد ها کیلومتر را برای رسیدن به پزشک متخصص و درمان طی کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سلامتی، محور توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کلیه جوامع بشری بوده و اهمیت ویژه ای در توسعه زیرساخت بخشهای مختلف جامعه دارد. هدف نهایی نظام ارایه خدمات بهداشتی و درمانی هر کشور، ارتقای سطح سلامت آحاد مردم است. 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,

دسترسی عادلانه به خدمات درمانی و توزیع برابر منابع سلامت یکی از اهداف اصلی برنامه‌ریزان و سیاستگذاران بخش سلامت در هر کشوری است. بی‌عدالتی در توزیع منابع بخش سلامت در کشورهای در حال توسعه مانند ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته دارای شدت بیشتری است. تخصیص نامناسب و کم بودجه به بخش سلامت، نبود برنامه‌ریزی مناسب و بلندمدت از دلایل عمده این نابرابری‌ها است.

اگرچه خدمات ارزنده‌ای برای محرومیت‌ زدایی در کشور انجام گرفته است، اما خدمات ارائه شده درسیستان در عرصه پزشکی نتوانسته در حد مطلوب، مشکلات مردم را برطرف کند که در نهایت این موضوع سبب تحمیل هزینه‌های سنگین و گاهی خسارت‌های جبران‌ناپذیری به مردم شده است.

از مهم‌ترین مشکلات مردم در شهرستان هامون، دهستان لوتک طی چندین سال گذشته، با نبود پزشک متخصص و تجهیزات پزشکی مناسب روبرو هستند، مشکلاتی که خود را در انواع حوادث جانی و یا بیماری‌ها به مردم این شهر نشان داده و باعث شده تا مشکلاتی بر مشکل بیمار افزوده شود و دغدغه‌های خانواده‌های بیماران را بیشتر کند.

11 هزار نفر جمعیت بدون یک پزشک

در دهستان لوتک شهرستان هامون یک درمانگاه وجود دارد که اکثریت مردم هم به آن‌جا مراجعه می‌کنند، این در حالی است که دهستان در محور مواصلاتی زابل و زاهدان بوده و علاوه بر 11 هزار نفرجمعیت تحت پوشش خود، به روستاهای همجوار دیگر نیز خدمات پزشکی را ارائه می‌دهد.

مردم این منطقه از نبود پزشک متخصص و دندانپزشک در این درمانگاه رنج می برند و گلایه مند هستند و خدمات ارائه شده به مردم بیشتر اوقات با پزشک عمومی انجام می‌گیرد و در بخش‌هایی مثل اورژانس درمانگاه که اصلا فعال نیست و خیلی از مواقع حتی پزشکی در حد عمومی هم در درمانگاه وجود ندارد و مسئولینی که پاسخگو نیستند.

در این راستا مردم با عدم رضایت کافی و با طی کردن ساعت‌ها و کیلومترهای زیادی از روستاهای با مسافت دور، به پزشکان متخصص در کلینیک‌های ‌بیمارستان مرکز شهرستان زابل مراجعه می‌کنند.

طی تماس‌های فراران و مکرر شهروندان دهستان لوتک به خبرنگار ما  و بازدید میدانی و حضور خبرنگار در بیمارستان، مشاهده شد که مدت هاست اورژانس درمانگاه بدون پزشک و کاملا تعطیل بوده و درمانگاه پزشک متخصص ندارد و تنها یک پزشک عمومی بیماران را ویزیت می‌کند که با توجه به حجم کار شهروندان این منطقه ساعت‌ها منتظر و سرگردان می‌شوند.

همچنین بیش از سه ماه است که دندانپزشک در درمانگاه حضور ندارد و باز هم باعث زحمت شهروندان این منطقه شده تا جهت نیاز به دندانپزشک به شهرستان زابل مراجعه کنند.

دندانپزشک نداریم

یکی دیگر از شهروندان دهستان لوتک در گفتگو با خبرنگار ما بیان کردکرد: متأسفانه نبود پزشک عمومی به تعداد کافی و همچنین پزشک متخصص در درمانگاه مشکلات درمانی را دو چندان کرده است، علاوه براینکه طول درمان بیماران افزایش یافته، هزینه‌های زیادی را نیز بر دوش خانواده بیماران تحمیل می‌کند.

یکی دیگر از شهروندان می گوید: بارها دندان درد داشته ولی  متأسفانه چون مرکز دندانپزشک در درمانگاه وجود ندارد مجبور شدیم به مطب های دندانپزشکی زابل مراجعه کنیم و در این میان علاوه بر تحمل رنج بیماری کلی هزینه رفت و آمد را متحمل شدیم که از نظر اقتصادی برای مان سخت بود.

جمعی از والدین ساکنین روستا توابع دهستان لوتک افزودند: وقتی کودکان و بچه های ما بیمار می شوند پزشک متخصص و عمومی در درمانگاه نیست تا خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهد و گاها ما بر اثر یک بیماری جزئی باید با گذر مسافت طولانی به شهر مراجعه کنیم.

داروخانه دارو ندارد!

شهروندی دیگر در گفتگو  با خبرنگار ما گفت: با وجودی که درمانگاه نوساز هست و دندانپزشک داشته اما متاسفانه چند ماه است که دندانپزشک به منطقه محمدآباد منتقل شده و کسی پاسخگو نیست.

وی در ادامه افزود: متاسفانه داروخانه این درمانگاه که مردم با خیال راحت جهت تهیه نسخه درمانی دارو تهیه میکردند 5 ماه است که دارو ندارد و مردم از این وضعیت خیلی ناراحت شدند چون باید به شهرستان زابل مراجعه کنند و جهت دریافت دارو و هزینه رفت و آمد در این شرایط متحمل رنج بیشتر می شوند کاش مسئولین فکری کنند.

رئیس شبکه بهداشت: پزشک داریم، مرخصی است

نیما وثیقیان رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان هامون اما در پاسخ به گلایه های مطرح شده از طرف خبرنگار ما بیان کرد: دندانپزشک به مرخصی رفته و حتما بعد از اتمام مرخصی به درمانگاه بازخواهد گشت و مشکلی در این درمانگاه نداریم.

اما با وجود مدت زیادی از زمان اعلام شده رئیس شبکه بهداشت و درمان، دندانپزشک هنوز به درمانگاه بازنگشته و مردم همچنان با مشکلاتی مواجه هستند.

انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
, 11 هزار نفر جمعیت بدون یک پزشک,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, دندانپزشک نداریم,
,
,
,
,
,
,
,
, داروخانه دارو ندارد!,
,
,
,
,
,
, رئیس شبکه بهداشت: پزشک داریم، مرخصی است,
,
,
,
,
,
,
 
,
 
,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه