logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

بازیگر پرستار راچد «دیوانه از قفس پرید» در گذشت

بازیگر پرستار راچد «دیوانه از قفس پرید» در گذشت
لوییز فلچر بازیگر زن برنده اسکار در نقش پرستار راچد در فیلم «دیوانه از قفس پرید» در سن ۸۸ سالگی از دنیا رفت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ورایتی، لوییز فلچر بازیگر زن برنده اسکار برای اجرای باورنکردنی‌اش در نقش پرستار راچد در فیلم «دیوانه از قفس پرید» میلوش فورمن دیروز جمعه در خانه‌اش در فرانسه از دنیا رفت. وی ۸۸ ساله بود.

فیلم کلاسیک «دیوانه از قفس پرید» با عنوان اصلی «پرواز برفراز آشیانه فاخته» که با اقتباس از رمان کن کیسی ساخته شده بود داستان بیماران یک مرکز روانپزشکی را تصویر می‌کرد و موفق به کسب ۵ جایزه اسکار در سال ۱۹۷۶ شد که یکی از آنها جایزه بهترین فیلم و دیگر جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی جک نیکلسون در نقش اصلی بود.

«پرواز بر فراز آشیانه فاخته» اولین فیلم در بیش از ۴ دهه بود که جوایز اصلی اسکار را از آن خود کرد که شامل بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین بازیگر مرد و زن و بهترین فیلمنامه می‌شد. این فیلم علاوه بر این در ۴ بخش دیگر هم نامزد اسکار شده بود و در گیشه‌ها نیز بسیار موفق ظاهر شد.

در فهرست «۱۰۰ سال و ۱۰۰ قهرمان و ضدقهرمان» که از سوی مؤسسه فیلم آمریکا منتشر شده شخصیت نرس راچد با بازی فلچر پنجمین شخصیت منفی در تاریخ فیلم شناخته شده است و عنوان دومین شخصیت زن منفی سینمایی را از آن خود کرده است.

بازی فلچر در ایفای نقش این پرستار در مقایسه با رمان بسیار تلطیف شده است، اما با اجرای این بازیگر به شیوه‌ای نسبتاً ظریف، وی موفق شده تا این احساسات را از طریق حالات صورت به خوبی منتقل کند و از همین رو او موفق به کسب این جایزه اسکار شد.

برای ایفای این نقش نجلا لنزبری، آن بنکرافت، الن برستین، کالین دیهورست و جرالدین پیج دعوت شده بودند که همگی نقش راچد را رد کرده بودند زیرا از تأثیر احتمالی آن بر حرفه خود می‌ترسیدند.

به نظر می‌رسد این جایزه برای وی هم بیشتر آسیب‌زننده بود تا مفید زیرا در فیلم ترسناک «گل‌ها در اتاق زیر شیروانی» در سال ۱۹۸۷ نیز در نقشی منفی ظاهر شد و موجب شد تا برخی از نقدهای غیرمنصفانه منتشر شود که وی در نقش شخصیت‌های منفی به کلیشه بدل شده است.

این بازیگر در تلویزیون نیز ظاهر شده بود و از بازیگران «پیشتازان فضا» بود و در سال ۱۹۹۶ و ۲۰۰۴ برای بازی‌های تلویزیونی‌اش ۲ بار نامزدی امی را کسب کرد.

لوییز فلچر اولین بار در سال ۱۹۵۸ در سینما نقش‌آفرینی کرده بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه