logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

وقتی مرغ همسایه غاز است؛

موزکاران زرآباد خواستار جلوگیری از واردات موز از کشور پاکستان شدند

موزکاران زرآباد خواستار جلوگیری از واردات موز از کشور پاکستان شدند
زرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان، قطب تولید موز در کشور به شمار می‌رود و کشاورزان این شهرستان ساحلی با مشکل با ابراز گلایه از واردات موز از کشور پاکستان و مرزهای شرقی (مرز ریمدان) خواستار جلوگیری آن را شدند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، رشد موز در مناطق گرمسیری و کشورهای آسیای شرقی و آسیای جنوب شرق که از شرایط اقلیمی متناسبی با پرورش موز برخوردار هستند و تنها در جنوب سیستان و بلوچستان از مناطق ایران دارای این شرایط آب و هوایی مساعد رشد موز است؛ که عمده موز مصرفی در بازار داخلی کشور ما از نوع وارداتی است.
 
هم اکنون موز در میان میوه های گرمسیری بالاترین سهم را در سبد مصرفی خانوار دارد که با تولید و خودکفایی این‌ میوه در سیستان و بلوچستان امکان جلوگیری از خروج قابل توجه ارز از کشور وجود دارد.
 
به گفته رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی کشور؛ سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات موز از کشور خارج می شود که با اتخاذ برنامه مدون طی ۱۰ سال امکان خودکفایی وجود دارد.
 
بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر تنها با ارزی که برای واردات میوه‌های گرمسیری به ویژه موز اختصاص می‌باید در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان سرمایه‌گذاری شود علاوه ‌بر جلوگیری از خروج ارز حتی برای کشور ارزآوری هم خواهد داشت.

 جلوگیری از واردات موز از پاکستان در فصل برداشت، مهم ترین مطالبه موزکاران است
 
یکی از موزکاران زرآبادی به خبرنگار ما با اشاره به مشکلات و درخواست های کشاورزان گفت: ایجاد شبکه فشار قوی برق در محور باغ‌های موز، ایجاد برندبومی موز زرآباد و ایرانی، جلوگیری از وارادت موز مشابه از پاکستان در فصل برداشت موز زرآباد از شهریور تا اسفندماه برای حمایت از تولید کنندگان داخلی از مهم ترین درخواست های کشاورزان است.
 
وی با بیان اینکه واردات های بی رویه با فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص حمایت از تولید داخلی مغایرت دارد، تصریح کرد: تولید محصولات گرمسیری و از جمله موز در راستای کاهش واردات و حمایت تولید داخل انجام می‌شود و واردات این محصولات با فرمایش ایشان همخوانی ندارد.
 
این کشاورز با ابراز گلایه از واردات موز افزود: وقتی‌که قابلیت تولید یک محصول در کشور و استان ما خصوصا در سواحل مکران وجود دارد که مقام معظم رهبری بر توسعه آن تاکید دارند، چرا ما انچه خود داریم ز بیگانه تمنا کنیم.
 
وی گفت: علیرغم ظرفیت بالا و خوبی که در بخش میوه های گرمسیری به ویژه موز و انبه در سیستان وبلوچستان وجود دارد متاسفانه سرمایه گذاران زیادی به این بخش ورود نمی کنند و همین امر موجب شده تا کشت موز آن طور که باید در جایگاه اصلی خود نباشد.
 
 توسعه باغات علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، زمینه اشتغال پایدار را فراهم می کند

 به گفته سید محمدرضا سیدحسینی، سرپرست جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان؛ سالانه میلیون ها دلار ارز برای ورود میوه‌های گرمسیری از کشور خارج می شود در حالی که می‌توان با توسعه باغات میوه های گرمسیری در سیستان و بلوچستان علاوه‌بر جلوگیری از خروج ارز زمینه اشتغال پایدار را در این استان پهناور ایجاد کرد.
 
وی با اشاره به اینکه در این میان شهرستان زرآباد سالیانه بیش از ۱۳۰ هزار تن موز به بازار کشور عرضه می کند، افزود: این شهرستان دارای  ۶ هزار هکتار باغ میوه های گرمسیری است که پنج هزار و۴۰۰ هکتار از آن به باغات موز اختصاص دارد.
 
این مقام مسئول با اشاره به اینکه زرآباد با دارا بودن چهار هزار و ۴۰۰ هکتار موزستان پایتخت موز کشور است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۵۰ هکتار موزستان جدید در منطقه احداث شده که زمینه اشتغال بیش از ۱۵ هزار نفر را مهیا کرده است.
 
معین الدین سعیدی، نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی جلوگیری از واردات موز به دلیل وجود بیش از ۱۰ هزار هکتار موز در زرآباد، چابهار، دشتیاری و کنارک به منظور تحقق اهداف تامین امنیت غذایی کشور را خواستار شد و گفت: باید این بخش حمایت ویژه شود تا هم شاهد توسعه کشت و فروش موز و سودآوری کشاورزان را شاهد باشیم.
 
وی افزود: کشاورزان زرآباد تامین کننده ۳۰ درصد موز کشور با سطح زیرکشت ۶ هزار هکتار هستند و سالانه می‌توانند بیش از ۱۵۰ هزار تن موز را تولید و روانه بازار مصرف کنند.
 
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,  جلوگیری از واردات موز از پاکستان در فصل برداشت، مهم ترین مطالبه موزکاران است,  جلوگیری از واردات موز از پاکستان در فصل برداشت، مهم ترین مطالبه موزکاران است,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,  توسعه باغات علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، زمینه اشتغال پایدار را فراهم می کند,  توسعه باغات علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، زمینه اشتغال پایدار را فراهم می کند,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه