logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

گونه نادر در حال انقراض؛

"جبیر" زیباترین آهوی بومی ایران/ نیکشهر زیستگاه اصلی جبیر است

"جبیر" زیباترین آهوی بومی ایران/ نیکشهر زیستگاه اصلی جبیر است
"جبیر" زیباترین و ظریفترین آهوی بومی کویر ایران است که در حال حاضر سه گونه آهو، با نام‌های آهوی ایرانی، جبیر و آهوی کوهی در حیات وحش ایران زیست می‌کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، "جبیر" گونه زیبای آهوی بومی کویر ایران است، و به دلیل نادر بودن اهمیت خاصی دارد، عمده‌ترین تفاوت جبیر با آهو شاخ‌های نازک و بلند آن است، این گونه جانوری بسیار خجالتی است و از حضور انسان‌ها در زیستگاهش ناراحت و عصبی می‌شود و به شدت از انسان‌ها می‌ترسد.
 
جبیرها می‌توانند برای مدت طولانی بدون آب زنده بمانند و مایعات کافی از گیاهان و شبنم دریافت کنند؛ بنابراین آن‌ها برای زندگی در مناطق بسیار خشک سازگار هستند.
 
جبیر برخلاف آهو که فقط جنس نر آن شاخ دارد، هر دو جنس نر و ماده دارای شاخ هستند و گوش‌ها و دم آن‌ها نیز معمولاً از آهو بلندتر است.
 
در حال حاضر سه گونه آهو، با نام‌های آهوی ایرانی، جبیر و آهوی کوهی در حیات وحش ایران زیست می‌کنند، جمعیت جبیرها در مناطق بیابانی و نیمه استپی حاشیه مرکزی و کویر لوت از منطقه حفاظت شده توران تا پارک ملی کویر، استان یزد، جنوب فارس، کرمان و هرمزگان، سراسر مناطق ساحلی جنوب تا سیستان و بلوچستان پراکندگی دارند.
 
داود میرشکار، مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگارما بیان کرد: زیستگاه این گونه جانوری در استان در منطقه حفاظت شده پوزک در مسیر نیکشهر به چابهار است.
 
وی افزود: این حیوان روز گرد است و گاهی شب‌ها نیز به چرا می‌رود، غالباً به صورت جفت یا دسته‌های کوچک (پنج تا ۲۵ رأس) دیده می‌شوند.
 
میرشکار ادامه داد: جبیر حیوان پر طاقتی است و شرایط سخت مناطق کویری را به خوبی تحمل می‌کند، به آب کمی احتیاج دارد و در بعضی از مناطق آب مورد نیاز بدن خود را از گیاهان تأمین و از علوفه بوته‌ها و برگ درختان تغذیه‌ می‌کند.
 
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: این حیوان در مناطق گرمسیر اوایل پاییز و در مناطق سردسیر اواخر پاییز جفت‌گیری می‌کند که مدت آبستنی حدود ۱۷۰ روز است و یک یا دو بچه می‌زاید، نوزادان در دو روز اول کاملاً بی‌حرکت و به اصطلاح افراد محلی خواب هستند.
 
به گفته کارشناسان محیط زیست طول سر و تنه این گونه جانوری ۹۰ تا ۱۱۰ سانتی ‌متر، دم ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر، ارتفاع ۵۵ تا ۶۵ سانتی‌متر و وزن آن ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم است و موهای بدن این حیوان کوتاه به رنگ زرد تیره متمایل به قرمز، زیر بدن و کفل‌ها سفید و موهای دم نسبتاً بلند و سیاه رنگ است.
 
گفتنی است: شهرستان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل تنوع آب و هوایی یکی از زیستگاه‌های مهم گونه جانوری در خطر انقراض آهوی "جبیر" است.
 
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه