logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  2. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  3. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  4. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  5. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  6. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  7. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  8. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  9. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  10. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  11. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  12. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  13. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  14. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  15. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  16. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  17. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند
  18. پارادوکس گیشه؛ سلطه‌ی کمدی و بحران بقای ژانر اجتماعی
  19. اصفهان؛ تماشاخانه جهانی قصه‌های کودکانه
  20. گزافه گویی های ترامپ برای سفیدشویی حمله احتمالی به ایران/ ایران در آمادگی صد در صدی

محسنی اژه‌ای:

زن از منظر اسلام می‌تواند رکن اساسی خانواده باشد

زن از منظر اسلام می‌تواند رکن اساسی خانواده باشد
رئیس قوه قضاییه با تبیین ابعاد وجودی والای حضرت صدیقه‌ طاهره (س) گفت: اسلام عزیز بستری را فراهم آورده که در آن زن به یک انسان کامل در همه ابعاد تبدیل شود؛ زن از منظر اسلام می‌تواند رکن اساسی مهمترین اجتماع جامعه یعنی خانواده باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  قوه قضاییه، در آستانه میلاد با سعادت حضرت فاطمه‌زهرا (س) و روز زن، صبح امروز چهارشنبه (۲۱ دی) حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با ۷۰۰ نفر از بانوان قاضی و کارمند شاغل در دستگاه قضایی دیدار و طی سخنانی در این جلسه، با برشمردن دغدغه‌های خود برای ارتقاء جایگاه بانوان در دستگاه قضایی اظهار کرد: به معاونت راهبردی و پژوهشگاه قوه قضاییه و معاونت منابع انسانی دستگاه قضا دستور می‌دهم که با احصاء نظرات و پیشنهادات شما بانوان ارجمند، نسبت به ایجاد ساختار و سازوکاری در جهت ارتقاء وضعیت و جایگاه بانوان در دستگاه قضایی اهتمام داشنه باشند.

رئیس عدلیه در ادامه به دغدغه‌هایی نظیر «ساعات کار بانوان شاغل در دستگاه قضایی»، «محیط حضور و ‌فعالیت بانوان در مراکز قضایی»، «نحوه رفت‌وآمد بانوان به مراجع قضایی» و «حداکثر بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و دانش و توانایی‌های زنان در دستگاه قضایی» اشاره کرد.

وی بیان داشت: باید تمهیداتی اتخاذ شود تا ساعات کار بانوان در مراکز و مراجع قضایی به گونه‌ای باشد که وقتی آنها به خانه بازمی‌گردند انرژی و نشاط لازم را برای رسیدگی به مسئولیت‌های خانوادگی و سایر امور نظیر ادامه تحصیل خود داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: محیط حضور و فعالیت بانوان در مراکز و مراجع قضایی باید متناسب با جایگاه و شأن آنها باشد و من نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارم.

قاضی‌القضات تصریح کرد: زنان جامعه ما بالاخص زنان شاغل در دستگاه قضایی از ظرفیت‌های بالایی بهره‌مند می‌باشند و آنها در برخی امور و ابعاد نظیر دقت، نظم و انضباط، صبر و حوصله و … از مردان بهتر و برتر هستند؛ لذا باید تمهیداتی اتخاذ شود تا حداکثر بهره‌گیری از ظرفیت‌ها، دانش‌ها و توانایی‌های بانوان شاغل در دستگاه قضایی فراهم شود.

وی در همین راستا بیان داشت: همکار خانمی که سِمت و مسئولیتی در یک مرجع یا مرکز قضایی دارد بهتر می‌تواند دغدغه‌های یک زن مراجعه‌کننده به دستگاه قضایی را درک کند؛ برای نمونه، زن مراجعه‌کننده‌ای که درخواست عسر و حرج دارد یا در محیط خانواده یا بیرون از خانواده مورد آزار و اذیت قرار گرفته، برای یک مسئول قضایی زن، بهتر و دقیق‌تر می‌تواند توضیحات خود را بیان و تبیین کند.

رئیس عدلیه در ادامه با تبیین ابعاد وجودی والای حضرت صدیقه‌ طاهره (س) بیان داشت: حضرت زهرا (س) در تمام ابعاد و حوزه‌ها بالاخص دفاع از حق و شئون تربیتی و انسانی و اجتماعی، برای بشریت به ویژه زنان الگو و اسوه هستند. اسلام عزیز بستری را فراهم آورده که در آن زن به یک انسان کامل در همه ابعاد تبدیل شود؛ زن از منظر اسلام می‌تواند رکن اساسی مهمترین اجتماع جامعه یعنی خانواده باشد.

وی با اشاره به ظلم‌هایی که جاهلیت مدرن نشأت‌گرفته از فرهنگ غربی به زنان روا می‌دارد گفت: در جاهلیت مدرن غربی شاهد بیشترین ظلم‌ها و تحقیرها علیه زنان هستیم؛ در نگاه این جاهلیت مدرن، زن ابزار توسعه تجارت و نیل به اغراض سیاسی و طعمه‌ای برای مقاصد اطلاعاتی است.

وی در پایان با اشاره به تلاش دشمنان برای ضربه زدن به جامعه ما از ناحیه موضوع حجاب گفت: اسلام عزیز در قالب عفاف و حجاب، سازوکاری تعبیه کرده که از گوهر گرانبهای زن حفاظت شود و عطوفت و نجابت و لطافت و زیبایی زنان با هم حفظ گردد و از این طریق، زن در عرصه‌های مختلف زندگی اجتماعی بدرخشد.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «محمدباقر الفت» معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه در مجموعه واحدهای دادگستری و ستاد قوه قضاییه، ۱۵ هزار بانو اشتغال دارند، گفت: حسب دستورات و تاکیدات ریاست قوه قضاییه، توزیع عادلانه پست‌ها و مناصب در دستگاه قضا یکی از رویکردهای اصلی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه است.

الفت تصریح کرد: توزیع عادلانه پست‌ها و مناصب میان مردان و زنان شاغل در بسیاری از سازمان‌های کشور، مانند دستگاه قضایی نیست و قوه قضاییه در این زمینه توفیقات زیادی کسب کرده است.

وی افزود: با توجه به اینکه ۵۰ درصد داوطلبان آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضاییه در سال ۱۴۰۰ را بانوان تشکیل می‌دادند، بر همین اساس ۵۰ درصد جذب‌شدگان این آزمون نیز از خانم‌ها خواهند بود.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: بانوان شاغل در قوه قضاییه در دو بخش اداری و قضایی دارای سِمت‌هایی می‌باشند و نسبت حضور و فعالیت بانوان در سِمت‌های قضایی نسبت به تعداد کل قضات، آمار قابل توجهی است؛ همچنین بانوان شاغل در بخش‌های اداری دستگاه قضا نیز در سمت‌های مدیریتی، کارشناسی و مشاوره‌ای منشأ خدمات زیادی به دستگاه قضایی و مراجعان می‌باشند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه