هفته پژوهش و فرهنگی که در این زمینه گسترش نیافته است
در ایران فرهنگ پژوهش برخلاف فرهنگ آموزش، هنوز گسترش نیافته است و اگر مسولان اعتباراتی در خور توجه و هدایت منابع مالی خود را به سمت پژوهش سوق دهند نتایج مطلوبی حاصل خواهد شد[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از خبرنگار میانخبر از مازندران، امروزه ضرورت و اهمیت پژوهش بر هیچکس پوشیده نیست و علت نامگذاری روز و هفته پژوهش آن است که مردم با اهمیت پژوهش، نقش، جایگاه و تآثیر آن در اداره کشور، اداره سازمان ها، بهبود وضع زندگی و معیشتی شهروندان آشنایی بیشتری پیدا کنند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, میانخبر ,این روز و هفته، فرصتی دست خواهد داد تا مردم و دوستداران علم و پژوهش با یکدیگر به تعامل بپردازند و اقشار مختلف جامعه نیز پیشرو در جریان فعالیت های پژوهشی قرار گیرند.
,سید ابراهیم ساداتی، دکترای مدیریت استراتژیک و استاد دانشگاه در تعریفی از پژوهش گفت: تعاریف متعددی از پژوهش به عمل آمده است، به طور مثال: مجموعه فعالیت های بدیع، خلاق، نوآورانه، نظام یافته، برنامه ریزی شده و گفتوگو در زمینه فرایند عام در معارف بشری گفته می شود.
,وی به سه ویژگی پژوهش اشاره داشت و افزود: در پژوهش سه ویژگی مشترک وجود دارد که عبارتند از: فرایندی بودن پژوهش، نظم و استمرار در انجام فعالیت ها، کشف حقیقت یا افزایش آگاهی است.
,ساداتی درباره رویکرد پژوهش در جامعه گفت: تحقیق و پژوهش فرایندی وقتگیر و زمانبر است و بیش از هر چیز نیازمند صبر و شکیبایی مسولان و پژوهشگران است، موفقیت و توسعه پژوهش در جامعه، نیازمند گسترش رویکرد پژوهش در آن جامعه است.
,وی، نوع و سطح فعالیت های پژوهشی را یکی از شاخصه های اصلی توسعه و پیشرفت دانست و گفت: موفقیت در تمام فعالیت های مربوط به توسعه خدمات، صنایع و کشاورزی و ... به نحوی به گسترش فعالیتهای پژوهشی بستگی دارد، و در حقیقت ضامن پیشرفت و توسعه پایدار کشوری محسوب می شود که در رشته های مختلف علمی، پژوهش به شیوه های گوناگونی انجام می شود.
,وی درادامه افزود: توسعه پژوهش در کشور به عوامل سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی نیاز دارد و پژوهش می تواند جلوی بسیاری از دوباره کاری ها، اتلاف وقت و بودجه را بگیرد.
,ساداتی در پایان خاطر نشان کرد: در ایران فرهنگ پژوهش برخلاف فرهنگ آموزش، هنوز گسترش نیافته است و اگر مسولان اعتباراتی در خور توجه و هدایت منابع مالی خود را به سمت پژوهش سوق دهند نتایج مطلوبی حاصل خواهد شد و تولیدات ملی و میهنی به آن اهداف و رسالت، مآموریت و چشم اندازی که مد نظر جمهوری اسلامی ایران است حاصل خواهد شد.
,انتهای پیام/گ
]
ارسال دیدگاه