اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله این قطار متوقف نمی‌شود، به فکر فردا باشیم، براندازی آنها و انقلاب ما به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله این قطار متوقف نمی‌شود، به فکر فردا باشیم، براندازی آنها و انقلاب ما به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «این قطار متوقف نمی شود» نوشت: امروز طلیعه دهه مبارک فجر و سالروز ورود تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی به میهن و آغوش ملت است. چهل و چهار سال از آن ایامی که اراده ملت مسلمان ایران با تبعیت از رهبری عدالت خواه و ظلم ستیز، بر قدرتی طاغوتی و برخوردار از پشتوانه و حمایت آمریکا و انگلیس و دنیای غرب غلبه کرد گذشت، آن روزهایی که تن های جوانان مسلمان و انقلابی با اتکال بر پروردگار متعال بر شکنجه های قرون وسطایی ماموران سفاک ساواک چیره شد. آن روزهایی که مردم یکصدا فریاد استقالل، آزادی، جمهوری اسلامی سر دادند تا وحشــت در وجود آنها که در داخل و خارج، استقلال ایران را بر نمی تابیدند؛ آنها که آزادی مردم در چارچوب عقل، شرع و قانون را با استبداد مورد پسندشان در تضاد می دانستند و به درستی تحقق جمهوریت آن هم بر پایه اسالم را نابود کننده دیکتاتوری طاغوتی مورد نظر اســتثمارگران ترجمه و تفسیر کرده بودند عیان شود؛ وحشتی که تا اکنون، هر چه گذشــت و به امروز نزدیکتر شدیم بیشتر راز آن بر مال شد.

وطن امروز: زهرا عبداللهی در مطلبی با عنوان «به فکر فردا باشیم» چنین نوشت: مقام معظم رهبری در دیدار کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیان ها ضمن تبیین ضرورت رشد اقتصادی به نکته تلخی اشاره فرمودند و آن وضع مبهم جمعیت کشور به لحاظ جوانی در آینده نه چندان دور بود. ایشان فرمودند: جمعیت جوان کشور بحمدالله اکنون خوب است اما با روند فعلی فرزندآوری، آینده جمعیتی از این لحاظ مبهم است. بنابراین باید با رشد سریع و مستمر، کشور را ثروتمند کنیم، زیرا در روزی که جوان به اندازه کافی نداشته باشیم، ثروتمند شدن کشور ممکن نیست.

اطلاعات: محسن هاشمی در یادداشتی با عنوان «آرزوهای دراز، آفت حکمرانی» نوشت: اگرچه برخي از منتقدان حضور روحانيت در حکومت، عدم آشنايي تخصصي طالب و دانش آموختگان حوزه با مفاهيم حکمراني و ساختار مدرن جوامع امروز را يکي از دلايل عدم حضور روحانيت در مناصب حکومتي عنوان مي کنند و شايد به همين دليل نيز امام خميني(ره) در دوره نخست انقلاب و پيش از ترورهاي سال 1360 با ورود روحانيت به مناصب اجرايي مخالف بود، اما روي ديگر حضور روحانيت در فضاي حکومتي، ترويج ارزشهاي اخلاقي و مفاهيم مثبت ديني و استفاده از آن در حکمراني است. البته شايد منتقدان بگويند در تجربه فعلي، ماهم چوب را خورديم و هم پياز را، يعني هم حکمراني از نبود تخصص هاي حکمراني در اکثر روحانيون مسئول ضربه خورديم و هم کمتر شاهد حضور اخلاق در عرصه سياست و حکمراني بوديم، به نحوي که در سطوح مختلف نظام از رهبرمعظم انقلاب تا سران قوا از وجود فساد و تخلف گلايه کردند و در مناظرات انتخاباتي و تريبون هاي رسمي، سران قوا رسما يکديگر را متهم به رانتخواري و تخلف مي کردند و عرصه سياست جامعه ما با روح اخلاق و آموزه هاي اسلامي وانساني فاصله زيادي داشته و دارد. اما نمي توان بدبينانه به موضوع نگريست و از سرمايه عظيم اخلاقي و اصلاحي موجود در آموزه هاي ديني براي بهبود حکمراني چشم پوشي کرد.

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «براندازی آنها و انقلاب ما» چنین نوشت: به آنها گفته بودند که کار جمهوری اسلامی تمام است و چند روز که به خیابان بیایید و چند سطل آشغال که آتش بزنید، اینها رفتنی هستند! چند روز که گذشت و دیدند اوضاع آن طور که گفته بودند نشد، به ذهنشان رسید که بگویند خب، باید همان کار ها را که آنها در پاییز 1357 کردند، شما هم بکنید، تا بروند! این بود که رفتند روی پشت بام و شعار دادند، منتها چون شعار ها هم اثری نداشت، به سمت فحاشی رکیک رفتند تا از این ستون بلکه فرجی شود. به همین جا هم منتهی نشد، رفتند نعل به نعل هرچه را که در پاییز سال 57 رخ داده بود ناشیانه شروع به کپی برداری کردند: سرودسازی و سرودخوانی، شعارنویسی و... اما ذره ای هم به ذهنشان خطور نکرد که چرا حتی یک دهم آن جمعیت گسترده ای را که مثال در تاسوعا و عاشورای 57 به خیابان های تهران آمد، نتوانستیم به خیابان بکشانیم؟!

جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «جای خالی اجماع ملی» این گونه نوشت: دشواری های معیشتی اکنون چنان به اوج رسیده که حتی متصدیان و متولیان امور هم به آن اعتراف می کنند. آنچه بر زمین مانده، پیدا کردن راه حل این مشکل است که متاسفانه متولیان امور هر روز وعده آن را می دهند ولی در عمل چیزی درست نمی شود.

خراسان: نبی شریفی در یادداشت روز با عنوان «بهار، فصل خون و سرنوشت در اوکراین» نوشت: شاخه سبز زیتونی که امانوئل ماکرون در ماه های ابتدایی جنگ روسیه علیه اوکراین برای میانجی گری میان دو جبهه با خود حمل می کرد، در دستانش خشک شده است. اکنون هیچ صحبتی از صلح در میان نیست. همه آن چه به گوش می رسد، مهیا شدن برای جنگ سرنوشت ساز فصل بهار است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، هفته گذشته و در جریان سفر به آفریقای جنوبی از مذاکرات صلح به عنوان فرصتی از دست رفته یاد کرد و گفت: همه می دانند که در اواسط عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، ما پیشنهاد طرف اوکراینی را برای مذاکره پذیرفتیم و تا پایان مارس۲0۲۲، دو هیئت بر سر اصل حل و فصل این درگیری به توافق رسیده بودند. توافقی که به گفته او به دلیل مخالفت متحدان غربی اوکراین همچون آمریکا و بریتانیا هرگز به سرانجام نرسید بنابراین، متن قراردادی که به نزدیکی توافق رسیده بود، هرگز مورد بازبینی مجدد دولت کی یف قرار نگرفت.

قدس: فرزانه غلامی در مطلبی با عنوان «بورسی شدن مسکن منجر به گرانی آن می شود» چنین نوشت: در روزهـــای اخیر شهردار تهران، فروش متری مسکن در بـــورس را بـه عنوان راهـکـاری بــرای جلوگیری از آب رفتن روزافزون سرمایه های مردم و خـانـه دار شـدن تدریجی آنان مطرح کرده است، اما کارشناسان به آن خوشبین نیستند و معتقدند با اجرای این طرح فقط منافع بورس بازان و رانتخواران تأمین می شود.گفتنی است ایده هایی نظیر شکل گیری بورس املاک، مسکن و صندوق های زمین و ساختمان بدین معنی که مردم در شرایط سخت تورمی، به صـورت متری خرید کنند و پس از چند سال، مالک یک واحد شوند، در سال های گذشته هم مطرح شد و مدیران بورسی و مسکنی به آن اقبال نشان دادند تا جایی که سازوکار اجرایی آن تهیه شد اما به اجرا نرسید.امروز و در حالی که گفته می شود نرم افزار بورس مسکن آماده شده و برای شکل گیری معاملات، این نرم افزار باید به بازار سرمایه بپیوندد، کارشناسان در گفت وگو با قدس این طرح غیرعلمی و غیرکارشناسی را با دنیایی از ابهام نه تنها راهکاری برای خانه دار شدن مردم نمی دانند، افزایش بیش از پیش قیمت بلکه باور دارند احتمالا و سرمایه ای تر شدن مسکن را در پی خواهد داشت.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه