رییس قوه قضاییه: وکلا به اندازه توان پرونده قبول کنند
رییس قوه قضاییه گفت: تجدید وقتهایی که برخی وکلا به دلیل حجم بالای پروندههای تحت وکالت درخواست میکنند از علل طولانی شدن فرآیند دادرسی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین اژه ای در نخستین همایش سراسری هیأت مدیرههای استانی مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه در مشهد اظهار کرد: کاهش هزینههای دادرسی یکی از اهداف است، لذا تاکنون با کاهش برگزاری آزمونهای وکالت و تقلیل پذیرفتهشدگان این آزمونها مخالفت کردهام، چراکه با این قبیل کاهشها و تقلیلها، هزینههای دادرسی برای مردم افزایش مییابد.
وی با اشاره به شأن و جایگاه بالای نهاد وکالت و قضاوت خاطرنشان کرد: در مرتبه نخست قضات، وکلا و کارشناسان هستند که باید پاسدار جایگاه و شأن بالای خود باشند، ممکن است در میان خانواده بزرگ و شریف قضات، وکلا و کارشناسان، معدودی مراعات این شأن و جایگاه را نکنند و به اعتماد مردم خلل ایجاد کنند، لذا باید خیرخواهانه به امر به معروف و نهی از منکر این قبیل همکاران همت گماشت.
رییس دستگاه قضا به حضور مستمر مسوولان و اعضای مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه در مساجد به منظور کمک و مساعدت حقوقی به مردم تاکید کرد و خواستار استمرار و تقویت این قبیل اقدامات و ابتکارات شد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: قانون ناظر بر وکالت سالهاست تغییر نکرده است، حال آنکه بسیاری از قوانین مشابه که بعد از این قانون تصویب شدهاند، تغییر یافتهاند لذا در مرکز وکلا ، نسبت به بررسی این امر اقدام کنید که آیا تغییر قانون ناظر بر نهاد وکالت مطلوب است یا خیر ؟ آیا علیرغم این مطلوب بودن، اجازه این تغییر داده نشده است؟
وی با بیان اینکه معضلاتی در مبحث کارشناسی پروندههای قضایی وجود دارد، افزود: ما به معیارهای کارشناسی انتقاد داریم، اختلافنظرهای کارشناسی در قبال یک پرونده واحد، سبب ایجاد نارضایتی و افزایش هزینهکرد مردم میشود.
حجت الاسلام اژه ای تاکید کرد: ضروری است تا با یک بررسی مدون و جامع، راهکارهای کاهش و تقلیل زمان فرآیند کارشناسی و کاستن از اختلافات کارشناسیها در قبال یک پرونده واحد اتخاذ شود.
رییس عدلیه با اشاره به اهمیت مقوله صلح و سازش پروندههای مختلف قضایی اعم از حقوقی و خانوادگی و مالی، گفت: شما در مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه میتوانید در معرفی و تبیین ساز و کارهای ناظر در زمینه صلح و به سازش کشاندن پروندههای قضایی به ما کمک کنید.
ارسال دیدگاه