عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه علامه طباطبائی:
کتاب سال گامی بلند در تمدنسازی برمیدارد
مسعود فرهمندفر بیان کرد: جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جهانی کتاب سال در زمره باسابقهترین و معتبرترین جوایز در حوزه کتاب است.
مسعود فرهمندفر (عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه علامه طباطبائی) در گفتگو با راه دانا عنوان کرد: این جایزه در زمره باسابقهترین و معتبرترین جوایز در حوزه کتاب است که با هدف توسعه و تعالی علم و فرهنگ به شناسایی، گزینش و معرفی کتابهای ممتاز و گرامیداشت نویسندگان و مترجمان آنها میپردازد و بدینسان گامی بلند در «تمدنسازی» برمیدارد. تمدنسازی مستلزم شناسایی نیازهای حقیقی و اساسی کشور و تمرکز بر دانش و فرهنگ است.
او با اشاره به این که یکی از اهداف جایزه کتاب سال توجه به «هویت فرهنگی» است، بیان کرد: تداوم و استقلال این جایزه و بهرهگیری از آرای اصحاب فکر و اندیشه و استادان و محققان مراکز دانشگاهی و علمی بر پررنگشدن اعتبار آن افزوده است.
وی همچنین ادامه داد: اعتبار این جایزه و انگیزهای که ایجاد میکند، میتواند علاوهبر ترویج روحیه کتابخوانی در جهتدهی به پژوهشهای آتی بسیار اثرگذار باشد. بیتردید ناشران و پدیدآورندگان کتاب از اینکه آثارشان بیشتر دیده شود و بهدست مخاطبان بیشتری برسد استقبال میکنند و یکی از کارکردهای جوایزِ کتاب نیز همین است.
عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه عنوان کرد: نمیتوان نقش جوایز معتبرِ کتاب را در تحولآفرینی نادیده گرفت زیرا کارکرد یک کتاب خوب بهطور خلاصه آگاهیبخشی، دعوت به اندیشهورزی و کمک برای رسیدن به کمال بشری است. تحولآفرینی از رهگذر اندیشهورزی ممکن میشود و کتاب خوب دعوت به اندیشهورزی میکند. جایزه کتاب سال هم همواره این مهم را وجهه همت خود قرار داده و پژوهشگران علاقهمند را به حرکت در این مسیرِ متعالی دعوت کرده است. نگاهی به کتابهای برگزیده این جایزه معتبر گواهی بر این مدعاست.
مسعود فرهمندفر در پایان گفت: از اهداف محوریِ جایزه جهانی کتاب سال در کنار توسعه و تعالی دانش و فرهنگ مكتوب جامعه اسلامی، شناساندن هویت فرهنگی در عرصههای بینالمللی است و بیشک گرامیداشتِ پدیدآورندگانِ آثاری که در این جهت گام برمیدارند به معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی یاری میرساند.
ارسال دیدگاه