25 دلیلی که شما وزن خود را از دست نمی دهید
شما میتوانید یک رژیم غذایی سلامت را در نظر بگیرید و همچنان فعالیت بدنی نیز داشته باشید اما با توجه به اینکه وزن اولیه شما زیاد است، کاهش وزن کمی خواهید داشت و حتی ممکن است وزن شما بر روی یک عدد ثابت بماند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بسیاری از زنان و مردان به طور مداوم از تغییرات وزنی خود گله میکنند؛ در صورتی که آنها اقدامات لازم را برای کاهش وزن انجام میدهند اما همچنان وزن آنها تغییری نمیکند. این احتمال بسیار زیاد است که شما با رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش همچنان وزن کم نکنید. محققان معتقدند که کاهش وزن به عوامل متعددی بستگی دارد که دو مورد آن، رعایت رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی مستمر است. کاهش وزن شما به وزن اولیه، سن، جنسیت و مواردی از این دست بستگی دارد.
شما میتوانید یک رژیم غذایی سلامت را در نظر بگیرید و همچنان فعالیت بدنی نیز داشته باشید اما با توجه به اینکه وزن اولیه شما زیاد است، کاهش وزن کمی خواهید داشت و حتی ممکن است وزن شما بر روی یک عدد ثابت بماند. همچنین این احتمال وجود دارد که از یک برنامه تغذیه لاغری پیروی کنید؛ در این شرایط این احتمال وجود دارد که در نهایت تنها 10 درصد از وزن شما کم شود. در واقع برای ادامه روند لاغری، بدن شما مقاومت بیشتری خواهد داشت و کاهش وزن به سختی جلو خواهد رفت.
اگر سن افراد کم باشد و اقدام به کاهش وزن کنند، این احتمال وجود دارد که وزن آنها 20 درصد کاهش یابد. در واقع افراد سندار و زنان یائسه خیلی سخت میتوانند کاهش وزن داشته باشند. در ادامه باید بدانید که جنسیت نیز در روند کاهش وزن افراد موثر است. به طور مثال آقایان با سرعت بیشتری و در زمان کوتاهتری وزن کم میکنند؛ در مقابل خانمها به دلیل ساختار بدنی و هورمونی خود برای کاهش وزن باید زمان بیشتری را صرف کنند. به طور کلی باید بدانید که کاهش وزن، موضوع بسیار مهمی است و حتی در حدود 10 درصد آن میتواند بر روی سلامتی و کنترل بیماریهای احتمالی شما موثر باشد. این موارد موضوعاتی هستند که کمتر به آنها پرداخته میشود، پس بهتر است در این مقاله همراه ما باشید تا از موضوعاتی که بر روی کاهش وزن موثر هستند، مطلع شوید.
25 دلیل تاثیرگذار بر روی تغییرات وزنی شما
جالب است بدانید که تنها داشتن رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی بر روی تغییرات وزن شما موثر نخواهد بود. عوامل متعددی وجود دارند که باعث تغییرات وزنی شما میشوند؛ در صورتی که درباره این عوامل آگاهی داشته باشید، کاهش وزن شما راحتتر خواهد شد و کمتر از گذشته نسبت به کاهش وزن خود ناامید میشوید. ما در اینجا عوامل مهم موثر بر روی تغییرات وزنی را با شما به اشتراک میگذاریم:
کمتر خوری در کنار غذاهای ناسالم:
درست است که شما نسبت به گذشته کمتر میخورید اما آیا مواد غذایی که مصرف میکنید سالم و کامل هستند؟ این احتمال وجود دارد که نسبت به گذشته کمتر غذا میخورید اما همچنان انتخاب شما شکلاتها و تنقلات پرکالری است. این خوراکیهای ناسالم به سرعت هضم میشوند و مجددا شما احساس گرسنگی خواهید کرد.
وزن عضلات بیشتر از وزن چربی:
باید بدانید که عضلات سنگینتر هستند و به همین علت ترازو وزن شما را بیشتر نشان میدهد. در صورتی که ابتدا لازم دارید لاغر شوید و بعد از آن اقدام به عضلهسازی کنید، بهتر است از یک رژیم غذایی لاغری استفاده کنید و از ورزشهای هوازی کمک بگیرید. بعد از اینکه وزن کم کردید، میتوانید ورزشهای قدرتی را به منظور عضلهسازی در برنامه هفتگی خود قرار دهید.
عدم بررسی کالریهای دریافتی خود:
طبیعت انسان اینگونه است که شرایط را برای خود آسان میکند. در این شرایط بابت خوردن سالاد به خودتان آفرین میگویید اما دسرهایی را که بعد از آن خوردید در نظر نمیگیرید. بهتر است بدانید که روزانه چه مواد غذایی و با چه کالریهایی وارد بدن شما میشود. همچنین باید در اینباره با خود صادق باشید.
عدم توجه به تغییرات وزنی خود و کوچک شمردن آنها:
در برخی مواقع افراد پس از گرفتن رژیمهای لاغری ناامید میشوند زیرا به نظر آنها کاهش 2 کیلو وزن، بسیار کم و حوصلهسربر است. در واقع شما باید بدانید که کاهش وزن، یک اقدام زمانبر است پس باید صبور باشید و تغییرات خود را به درستی بررسی کنید. بهتر است در این شرایط امیدوار باشید و بدانید که سلامتی شما مهمتر از کاهش وزن است.
نخوردن پروتئین گیاهی:
برخی افراد در برنامه غذایی خود، پروتئینهای گیاهی را در نظر نگرفتهاند؛ همین موضوع باعث میشود کاهش وزن کمتری داشته باشند و ویتامینهای لازم بدنشان تامین نگردد. ما به شما پیشنهاد میکنیم که در رژیم غذایی خود از پروتئینهای گیاهی استفاده کنید و در صورتی که همچنان نیاز دارید ویتامین بدنتان تامین شود، از بهترین مولتی ویتامین موجود در بازار استفاده کنید.
عدم استفاده از غذاهای کامل:
افراد زیادی در رژیم غذایی خود از غذاهای کامل استفاده نمیکنند؛ این موضوع باعث شده است که آنها زودتر گرسنه شوند و کالری روزانه بیشتری دریافت کنند. بهترین انتخاب برای رژیم غذایی سالم این است که از غلات کامل، تخممرغ، سبزیجات، نانهای سبوسدار و پروتئینهای حیوانی و گیاهی سالم استفاده کنید.
کافی و صحیح نبودن ورزش:
این احتمال وجود دارد که شما پیادهروی کنید اما این پیادهروی به اندازه کافی بر روی کاهش وزن شما موثر نباشد. در این شرایط بهتر است از ورزشهای سنگین که ضربان قلب شما را بالاتر میبرند، کمک بگیرید. دوچرخهسواری، کراس فیت، دویدن و ورزشهایی از این دست میتوانند در کاهش وزن شما موثر باشند.
مصرف بیش از اندازه غذاهای سالم:
تنها به این دلیل که غذاهای سالم میخورید، نباید حجم آنها را زیاد کنید. به طور مثال یک کاسه ماست را جایگزین یک کاسه بستنی میکنید اما این موضوع به شما این اجازه را نمیدهد که چند برابر حد استاندارد ماست بخورید زیرا مواد غذایی سالم نیز حاوی کالری هستند و میتوانند باعث چاقی شما شوند.
نوشیدن نوشیدنیهای شیرین و پرکالری:
اگر هوس نوشیدنی کردید، بهتر است از نوشابهها و آبمیوههای غیرطبیعی استفاده نکنید. نوشیدن یک لیوان نوشابه در روز باعث میشود که کالری زیادی وارد بدن شما شود و قسمت بد این ماجرا این است که شما با نوشیدن نوشابه نه تنها سیر نخواهید شد بلکه بیشتر گرسنه میشوید. در این شرایط پیشنهاد ما به شما این است که آبمیوههای طبیعی را جایگزین کنید.
نشستن مداوم پشت میز کار:
قدرت تحرک و فعالیت بدنی را دست کم نگیرید. اگر شما تمام مدت روز را پشت میز بنشینید، قطعا عدم تحرک و فعالیت بدنی شما میتواند باعث افزایش وزن گردد. سعی کنید فعالیت بدنی مفید را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
پیروی از الگوی نادرست خواب:
الگوی نادرست خواب ارتباط مستقیم با تغییرات وزن شما دارد. لازم است بدانید که کمبود خواب و همچنین خوابیدن زیاد میتواند باعث افزایش وزن یا در برخی شرایط ایست وزنی شما شود.
غذا خوردن مداوم:
اگر مدام در حال خوردن هستید و هیچگونه کنترلی بر روی میزان کالریهای دریافتی خود ندارید، همین موضوع میتواند باعث افزایش وزن شما شود. درست است که میتوانید وعدههای غذایی خود را کوچک و با فاصله کم برنامهریزی کنید اما این موضوع به معنی همیشه در حال خوردن بودن نیست.
نوشیدن الکل:
مصرف الکل میتواند باعث افزایش وزن شما شود. همچنین در برخی موارد مصرف الکل میتواند باعث این موضوع شود که شما وزن کم نکنید. الکل کالری بالایی دارد و اشتهای شما را افزایش میدهد.
ننوشیدن آب به اندازه کافی:
نوشیدن آب به میزان لازم باعث چربیسوزی و بالا بردن متابولیسم افراد میشود. اگر به اندازه کافی آب نمینوشید، نباید از عدم کاهش وزن خود تعجب کنید. مصرف آب میتواند به کاهش وزن شما کمک کند.
ابتلا به یک بیماری خاص:
اگر به بیماریهایی مانند دیابت، کیست تخمدان، تیروئید یا بیماری قلبی عروقی مبتلا هستید، احتمال افزایش وزن شما وجود دارد. در این شرایط پیشنهاد میشود که ابتدا به درمان بیماری بپردازید و بعد از آن درصدد کاهش وزن خود باشید.
استرس و افسردگی:
در شرایط سخت زندگی مانند بیکاری، بیماری، فوت اعضای خانواده و مواردی از این دست، این احتمال وجود دارد که روی وزن و کالری دریافتی خود کنترلی نداشته باشید و همین موضوع باعث افزایش وزن شما شود. همچنین استرس میتواند باعث خوردنهای عصبی شود.
بالا رفتن سن و سال:
با افزایش سن، کاهش وزن سختتر میشود. به طور مثال اگر شما 20 ساله هستید، خیلی راحتتر وزن کم میکنید تا فردی که 50 سال دارد. سعی کنید از سنین پایین به سلامت و وزن خود اهمیت بدهید تا در میانسالی و پیری با مشکلات اینچنینی روبهرو نشوید.
ترومای حل نشده:
افزایش وزن و تروماهای حلنشده، ارتباط مستقیمی با هم دارند. این احتمال وجود دارد که افراد در دوران زندگی خود با آزارهای جنسی مواجه شده باشند؛ در این شرایط افزایش وزن بیشتری خواهند داشت یا کاهش وزن آنها با مشکل روبهرو خواهد بود.
مصرف داروها:
شما باید بدانید که مصرف برخی داروها باعث افزایش وزن شما میشوند. همچنین در برخی مواقع مصرف دارو باعث میشود که به درستی وزن کم نکنید. برخی از داروها از قبیل دیابت، داروهای ضد افسردگی، داروهای استروئیدی و غیره میتوانند باعث افزایش وزن شما شوند. در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
اعتیاد به غذا خوردن:
اگر کم غذا خوردن و داشتن یک رژیم غذایی سلامت برای شما مشکل است و نمیتوانید هوسهای غذایی خود را کنترل کنید، احتمالا به غذا خوردن اعتیاد دارید. در این شرایط داشتن یک رژیم غذایی لاغری بسیار دشوار خواهد بود پس بهتر است با پزشک متخصص در اینباره مشورت کنید.
محاسبه نادرست کالری مصرفی:
شاید فکر کنید که کاهش کالری روزانه خود را به درستی تخمین زدهاید اما این موضوع آنطور که به نظر میرسد ساده نیست. کاهش کالری به این معنی است که کالری کمتری نسبت به چیزی که میسوزانید، دریافت کنید. در این مورد میتوانید از متخصص تغذیه مشورت بگیرید.
عدم برنامهریزی برای غذا خوردن و غذا نخوردن:
افراد زیادی، ساعتهای طولانی از روز چیزی نمیخورند اما زمانی که نیاز به دریافت غذا و ویتامین دارند، بیش از اندازه غذا میخورند. بدن در این شرایط گرسنه است و کالریهای دریافتی را به سرعت جذب میکند. اگر پس از ساعتهای طولانی غذا نخوردن، غذای سالم نخورید یا حجم زیادی را به بدن تزریق کنید، چاق خواهید شد.
مصرف بیش از اندازه چربی سالم:
درست است که مصرف چربیهای سالم برای بدن مفید است اما خوردن بیش از اندازه آنها باعث چاقی میشود. به طور مثال آجیلها یا آووکادو اگر در حجم زیادی مصرف شوند، قطعا باعث اضافه وزن شما خواهند شد پس اعتدال را رعایت کنید.
نداشتن برنامه غذایی مشخص:
زمانی که افراد نمیدانند باید چه غذایی را در چه ساعتی از روز مصرف کنند، دچار سردرگمی میشوند. همین موضع باعث میشود که وقت و بیوقت از غذاهای حاضری و ناسالم استفاده کنند و کالری دریافتی آنها زیاد شود. این موضوع میتواند باعث چاقی شما شود.
عدم تمرکز هنگام غذا خوردن:
شاید شما نیز مانند اکثر مردم تمایل داشته باشید که غذای خود را در مقابل تلویزیون بخورید؛ این موضوع میتواند تمرکز شما را بر روی حجم غذا و کالری دریافتی از بین ببرد و باعث افزایش وزن شما شود. به شما پیشنهاد میکنیم که در آرامش و توجه ویژه به غذای مصرفی خود، وعده غذایی خود را نوش جان کنید.
توجه به نکات بالا میتواند در کاهش وزن یا حفظ وزن استاندارد به شما کمک کند. همچنین شما میتوانید در اینباره با پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید.
ارسال دیدگاه