اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت های روز روزنامه های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شوک خبری روز، معنای توافق ایران و عربستان، طراحی‌ مانیفست ‌یک‌ انقلاب ‌در سلول‌ شماره‌۱۴ به چشم می خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت های روز روزنامه های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شوک خبری روز، معنای توافق ایران و عربستان، طراحی‌ مانیفست ‌یک‌ انقلاب ‌در سلول‌ شماره‌۱۴ به چشم می خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «شما چرا ماتم گرفته اید؟» نوشت: برقراری دوباره روابط سیاسی ایران و عربستان به یک بمب خبری شبیه بود که روز جمعه با سر و صدای زیاد در جهان منفجر شد و بلافاصله پس از انفجار به خبر اول تمامی رسانه های دنیا تبدیل شد و مقامات رسمی و مطرح جهان سیاســت را به اولویت اظهار نظر درباره آن ملزم کرد. نگرانی همراه با خشم و عصبانیت آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی از این رخداد به اندازه ای گسترده و فراگیر بود که به سختی می توان نمونه مشابهی از آن را آدرس داد. تیتر اول کیهان دیروز به این موضوع اختصاص یافته و در آن به مواردی از این اظهار نظرها پرداخته ایم که نه فقط خواندنی است، بلکه شــگفتی آفرین و عبرت انگیز نیز هست.  

وطن امروز: جعفر علیان نژادی در مطلبی با عنوان «کوچک زیباست یا بزرگ بهتر است؟» چنین نوشت: کوچک زیباست یا بزرگ بهتر است؟ این سوالی بود که ذهن ارنست شوماخر، دانشمند آلمانی- انگلیسی را درگیر خود کرده بود. او که استاد دانشگاه آکسفورد و چند موسسه آموزش عالی دیگر در اواسط قرن بیستم بود، در مواجهه با مسائل و مشکلات تولید صنعتی بریتانیا به این نتیجه رسید که باید به جای دادن نسخه های بزرگ و کلان، به پیشنهادها برای فناوری هایی در مقیاس انسانی و غیرمتمرکز رسید؛ چه بسا بتوان با حل مسائل کوچک و پیش پاافتاده، بر معضلات کلان تولیدی فائق آمد. مطالعه کتاب کوچک زیباست را که مجموعه ای از همین پیشنهادات است، توصیه می کنم اما بهره ای که می خواهم در این یادداشت از ایده شوماخر ببرم، آن است که شاید علاج درد بسیاری از معضلات فرهنگی ما در همین معتبر دانستن راه حل های کوچک و در مقیاس گروه های انسانی محدود باشد.

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «شوک خبری روز» نوشت: شوك خبري روز براي اغلب رسانه ها در جهان، انتشار رسمي و علني توافق جمهوري اسلامي ایران و دولت عربستان سعودي در پكن براي از سرگيري روابط رسمي دوجانبه تهران ـ ریاض است. ایران و عربســتان ســعودي توافق كردند ظرف حداكثر 2 ماه، روابط رســمي سياســي خود را از سر بگيرند و ســفارتخانه ها و نمایندگي هاي خود را بازگشایي كنند. وزراي امور خارجه دو كشــور نيز بــراي اجراي این تصميم و انجام تمهيدات لازم براي تبادل سفرا با یكدیگر ملاقات مي كنند. انتشــار رسمي، علني و یكباره خبر نشست پكن كه در آن ایران و عربســتان ســعودي توافق كردند ظرف حداكثر 2 ماه، با گشایش سفارتخانه ها و نمایندگي ها به شرایط عادي روابط دوجانبه، بازگردند براي اغلب رسانه هاي خبري ـ سياسي و برخي دولت ها شوك خبري شــد. آن هم در حالي كه اغلب دولت ها، چه در كشورهاي منطقه یا در فضاي بين المللي مطلع بودند كه دبير شــوراي عالي امنيت ملي، سردار شمخاني از 15 اسفند در پكن براي انجام گفتگوي فشرده در راستاي حل و فصل نهایي موضوعات فيمابين تهران ـ ریاض به سر مي برد.

جوان: حمیدرضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «معنای توافق ایران و عربستان» چنین نوشت: پس از برگزاری پنج دور مذاکرات اولیه به میزبانی عراق و عمان، سرانجام دو روز پیش جمهوری اسلامی ایران و عربستان پس از مذاکرات فشرده نهایی در چین توافق کردند که پس از هفت سال روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند. این توافق که با واکنش گسترده بین المللی مواجه شد آثار و تبعات منطقه ای و بین المللی و معانی راهبردی کلانی در بطن خود دارد. مهم ترین معنای این توافق را باید نمودار شدن یکی از مهم ترین نشانه های تغییر نظم جهانی و پایان ابرقدرتی یکه تاز امریکا دانست. برای حدود چهار دهه امریکا خود را به عنوان ابرقدرت بامنازع جهان معرفی می کرد و البته با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان رقیب اصلی و ابرقدرت بلوک شرق در پایان جنگ سرد، اغلب کشورها هم این را پذیرفته بودند. امریکایی ها در این مدت منادی نظم نوین جهانی بودند که با تسلط لیبرال سرمایه داری، در واقع داعیه رهبری بشریت را داشته و به دنبال برقراری نظمی بودند که تأمین کننده کامل منافع و ایدئولوژی آنها با استثمار دیگر کشور ها و ملت ها باشد.

خراسان: سید حمید حسینی در یادداشتی با عنوان «مهم تر از توافق تهران-ریاض» این گونه نوشت: ایـران و عربستان روز جمعه 19 اسفند ماه 1401 به میانجی گری پکن پای توافق نامه ای را امضا کردند که از همان لحظات اولیه انتشار اخبار و تصاویر آن به سرعت به خبر اول رسانه های مهم جهانی تبدیل شد و واکنش های توام با استقبال بسیاری از کشورها و به خصوص کشورهای منطقه را به همراه داشت. روابط تهران و ریاض که در ادامه سلسله تحولات تنش آلود و پس از ماجرای حمله به سفارت این کشور در تهران و کنسولگری عربستان در مشهد در تاریخ 1۳ دی ماه 1394 با فراخوانی سفیر عربستان از تهران قطع شده بـود پس از 7 سـال با بیانیه سه جانبه ای که در پکن به امضای در یابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ یی رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و بالاترین مقام سیاست خارجی چین رسید در مسیر جدیدی قرار گرفت.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «طراحی‌ مانیفست ‌یک‌ انقلاب ‌در سلول‌ شماره‌۱۴» نوشت: همزمان با رونمایی از نسخه اسپانیولی کـتـاب خـاطـرات دوران مـبـارزات رهبر معظم انقلاب اسلامی در کاراکاس، پــــیــــام حــــضــــرت آیـــــت الله خامنه ای به ملت های اسپانیولی زبان منتشر شد. متن پیام معظم له به این شرح است: اگــر توانسته بـاشـم بـه وسیله ایــن کـتـاب با شما اسپانیولی زبـانـان ارتـبـاط بگیرم، بسیار خـرسـنـد خــواهــم بــــود. ایـــن بـخـش کـوتـاهـی از ســرگــذشــت مــن اســــت. چــه نـیـکـو اسـت کـه مـا و شما و همه مـلـت هـای عـدالـت خـواه بــا یـکـدیـگـر بـیـشـتـر آشــنــا شــویــم و بیشتر هم افزایی کنیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه