دانا گزاش میدهد؛
گود پرخطر برج میلاد؛ داستانی از تهدید به فاجعه و اقدامات ایمنی
بیش از ۱۰ سال از رها شدن گود پر خطر برج میلاد میگذرد و هر بار مسئولان در راستای ایمن سازی مباحثی را مطرح و بعد از مدتی به فراموشی سپرده می شد تا اینکه ایمنسازی گود سال گذشته آغاز و قرار شد یکساله به پایان برسد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پس از افتتاح فاز اول برج میلاد در سال ۱۳۸۷ قرار شد برج دو قلو در کنار آن ساخته شود، اما این موضوع به دلیل نبود ظرفیت در این مجموعه منتفی شد، سپس مسئولان تصمیم گرفتند در کنار برج میلاد مجموعه تجارت جهانی و هتل ساخته شود که گودبرداری انجام، اما روند کار به دلیل مشکلات بین نهادها متوقف شد و سالهای متمادی این گود پر خطر، بلاتکلیف باقی ماند.
متاسفانه شواهد پایش نشاندهنده تغییر شکل، چرخش یا جابهجایی دیوارههای قائم گودبرداری پیرامون ساختمان همایشهای برج میلاد است، به طوری که آثار تغییر شکل شامل ترکخوردگی و شکستگی در نماسازیها، تابیدگی قاب پنجرهها، تغییر شکل جانپناه شیشهای بالکنها و شکستگی شیشههای پنجرهها، در سازه ساختمان "مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد" به ویژه در محدوده درزهای انقطاع ساختمان وجود دارد و گاهی اقدام به ترمیم سنگهای نما، قاب پنجرهها و شیشههای جان پناه بالکنها و پنجرهها شده است.
گود برج میلاد یکی از خطرناک ترین گودهای پایتخت
بیش از ۱۰ سال از این ماجرا میگذرد و اقدامات لازم در راستای ایمن سازی انجام شد، اما تاکنون گودهای اطراف برج میلاد تعیین تکلیف نشده، در واقع بعد از وقوع حادثه ساختمان متروپل، مسئولان درباره ایمن سازی ساختمان های پرخطر و همچنین گودهای رها شده شهر موضوعاتی مطرح کردند و قرار شد در این زمینه اقداماتی صورت گیرد؛ به طوری که مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در این باره گفته است: ایمن سازی گود برج میلاد به شدت احساس نیاز میشود و این موضوع در حال پایش است.
عباسی با بیان اینکه گود برج میلاد یکی از خطرناک ترین گودهای پایتخت است، گفت: سازههای حساسی در مجاورت با آن قرار دارد و شرایط نامناسبی را فراهم کرده است.
به گفته رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، ایمن سازی گود برج میلاد در حال پایش است و همچنین در آخرین جلسه مقرر شد شهرداری برای پایدارسازی و ایمن سازی گود اقدام کند؛ گود برج میلاد از ناجا به شهرداری واگذار شده است.
مهدی عباسی رییس کمیسیون معماری و شهرسازی بارها نسبت به نا ایمن بودن این گود در مجاورت برج میلاد هشدار داده شده است.
گود پرخطر برج میلاد میراث مدیران دولت قبل
اسماعیل سلیمی معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز در این باره گفت: گود برج میلاد از سال ۹۲ ایجاد شده و یک میراثی است که از دوره گذشته به ما رسیده است. این گود از سال ۹۴ جزو گودهای رها شده محسوب میشد. البته در برخی مواقع آیتمسازیهایی برای پایدارسازی صورت گرفته است و چندین مرتبه پایدارسازی انجام شده است.
وی در خصوص رها شدن گود برج میلاد گفت: شرکتی قرار بود این کار را انجام دهد. نقشهها تغییر کرد و کار به تعویق افتاد.
پیشرفت ۴۶ درصدی ایمن سازی گود برج میلاد
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین درباره ایمن سازی گود پر خطر برج میلاد اظهار داشت: گود برج میلاد تا کنون ۴۶ درصد پیشرفت ایمن سازی داشته است اما تزریق اعتبارات نیاز است چرا که ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد نوسازی این گود است.
ایمن سازی گودهای پرخطر در دستور کارمدیریت شهری قرار گرفته و قرار است پایدار سازی جداره ها صورت گیرد. پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران در این باره نیز میگوید: حساسیت شورای شهر تهران برای ساماندهی و پایدارسازی همه گودهای شهر تهران وجود دارد و پایدارسازی و تعیین تکلیف گود برج میلاد موضوعی است که بسیار حائز اهمیت است.
عضو شورای شهر تهران گفت: برای کاهش دغدغه های موجود درباره ایمنی گود اقداماتی صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کار با حرکت جهادگونه مدیریت شهری بتوان هرچه سریعتر مشکل گود برج میلاد را برطرف کرده و شورای انقلابی نیز مصمم است تا نقش شتاب دهنده را درباره حل مشکلات شهروندان در شهر به دور از هرگونه مسائل حاشیه ای ایفا کند.
به گزارش دانا؛ اقداماتی در راستای ایمن سازی گود پرخطر برج میلاد انجام شده است، اما تاکنون ایمن سازی نهایی برای این گود پرخطر که درمجاورت اتوبان پرتردد همت و سالن مرکز همایشهای برج میلاد قرار دارد، به پایان نرسیده است. حال باید دید ایمن سازی این گود پر خطر کی به پایان خواهد رسید؟
ارسال دیدگاه