واکاوی دانا از انتخابات مهم؛
پنجضلعی قدرت در خیابان سئول؛ همه نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال!
۵ چهره شناختهشده برای ریاست فدراسیون فوتبال ثبتنام کردهاند؛ چهرههایی که واکاوی پرونده آنها خالی اط لطف نیست.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ ثبتنام از داوطلبان تصدی کرسی ریاست فدراسیون فوتبال، پنجشنبه هفته گذشته به پایان رسید تا پس از ۱۰ روز، ثبتنام ۵ مدیر شناختهشده فوتبالی برای انتخابات فدراسیون فوتبال که مجمع آن روز ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، قطعی شود و دبیرخانه فدراسیون با بیانیهای، پایان روند ثبتنام و ادامه پروسه انتخابات به سمت کمیتههای بدوی و استیناف را اعلام کند.
ثبتنام از داوطلبان کاندیداتوری ریاست فدراسیون فوتبال از ۱۱ دی تا ۲۰ دی به مدت ۱۰ روز طبق مفاد اساسنامه فدراسیون صورت گرفت که طی این مدت، خیابان سوم سئول محل عبور و مرور بسیاری از مدیران شناختهشده فوتبالی و تیمها و ائتلافهای انتخاباتی برای رقابت در انتخابات فوتبال بود. در پایان این روند، تیم مدیریتی ۵ داوطلب برای تأیید صلاحیت بدوی به دبیرخانه معرفی شدند.
مهدی تاج، علی کفاشیان، امیر عابدینی، حیدر بهاروند و شهابالدین عزیزیخادم؛ ۵ نامزدی هستند که تیم مدیریتی خود را تکمیل نموده و با تکمیل مدارک و معرفینامهها، بهشکل رسمی وارد کارزار انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال شدهاند. در این بین تاج با ۴۸ معرفینامه از سوی اعضای مجمع، دست بالا را نسبت به کفاشیان و عزیزیخادم با ۷ معرفینامه بهعنوان مهمترین رقبای احتمالی خود در مجمع ۱۱ اسفندماه داشت.
روند اداری پروسه برگزاری انتخابات ریاست و هیأترئیسه فدراسیون فوتبال بدین شکل است که پس از پایان مهلت ثبتنام و تکمیل نقصان مدارک احتمالی، کمیتههای بدوی و استیناف انتخابات فدراسیون که منتخب مجمع هستند، تا تاریخ ۲۰ بهمنماه فرصت دارند تا داوطلبان نهایی و تأیید صلاحیت شده هم در کمیتههای انتخاباتی و هم در نهادهای چهارگانه نظارتی را به رسانهها معرفی کنند. از این رو نگاهی به این پنجضلعی خواهیم داشت؛
مهدی تاج؛ تداوم یک مسیر متفاوت
مهدی تاج، رئیس فعلی فدراسیون فوتبال که در تاریخ ۸ شهریورماه ۱۴۰۱ در مجمع انتخاباتی فوقالعاده به قدرت برگشت، مهمترین و اصلیترین کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال است. او که با ۴۸ پیشرأی در انتخابات حاضر شده، همین حالا میتواند از تداوم ریاست خود بر فوتبال مطمئن باشد اما مجمع فدراسیون نشان داده چندان پایسته نیست و هر احتمالی در این مدت کمتر از ۲ ماهه وجود خواهد داشت.
بیشتر بخوانید؛
تاج: پول دریافتی از صداوسیما به نیابت از فیفا را خودمان برداشتیم/ پولی بابت VARندادیم
اگر چه همواره در رسانهها از تاج بهعنوان مسبب عقد قرارداد با مارک ویلموتس و نهایتاً ضرر هنگفت به منابع فوتبال ایران یاد میشود اما تاج در دورۀ دوم ریاست خود (پس از دوره ناتمام ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸)، موفقیتها و دستاوردهای چشمگیری نظیر تسهیل ورود زنان به استادیومها، استانداردسازی ورزشگاهها، ورود و بهکارگیری VAR در فوتبال ایران و رفع تعلیق آسیایی استقلال و پرسپولیس را در کارنامهاش میبیند.
بسیاری مهدی تاج را در زمان کنونی، رئیس آینده فوتبال تصور میکنند اما بدون تردید نمیتوان وزنههایی مانند علی کفاشیان یا شهابالدین عزیزیخادم (در صورت تأیید صلاحیت) را دستکم گرفت. تاج تیم مدیریتی خود را متشکل از مهدی محمدنبی، حیدر بهاروند و فریده شجاعی بنا نهاده و بهنظر میرسد اصلیترین شانس پیروزی در انتخابات اسفندماه خواهد بود.
علی کفاشیان؛ مرد خندانِ پرحاشیه
مانیفست انتخاباتی علی کفاشیان در هفتههای اخیر را یکی از پیچیدهترین و پرحاشیهترین سیاستهای انتخاباتی میتوان درنظر گرفت. مردی که ابتدا مدعی شد برای فوتبال پیر و خسته است و قصد بازگشت به فدراسیون را تحت هیچشرایطی نخواهد داشت، با همه ائتلاف کرد و جلسه گذاشت و در نهایت زودتر از مهدی تاج به انتخابات سلام کرد؛ در حالی که گفته بود اگر تاج بیاید، من داوطلب نمیشوم!
کفاشیان در این دورۀ کوتاه با امیر عابدینی و حتی علی فتحاللهزاده برای پذیرش نایبرئیس اولی فدراسیون جلساتی گذاشت اما در حرکتی رونالدینیوگونه، همه را دور زد و در ائتلافی نامشخص اما بیرونی، با سیدمیرشاد ماجدی برای نایبرئیسی اول فدراسیونش توافق کرد و منصور قنبرزاده را همراه با مریم منظمی در قامت نوابرئیس دوم و سوم خود معرفی نمود.
بیشتر بخوانید؛
کفاشیان: برای کمک آمدهام و دنبال رأی در انتخابات فدراسیون فوتبال نیستم!
کفاشیان که در پرونده فساد معروف به امپی سیلوا برای مدت یک سال محکوم شده بود، احتمالاً در مسیر تأیید صلاحیت مشکل خواهد داشت. ماجدی هم انتخابات ریاست هیأت فوتبال را در پیش دارد و هم پرونده باز در کمیته اخلاق، درست مانند منصور قنبرزاده که مشکل مدیرکلیاش در شرکت نفت برای نهاد قانونگذار حل نشده و میرم منظمی هم که یک بار از سوی مجمع فدراسیون رد شده است.
شهابالدین عزیزیخادم؛ لشگرکشی پرسروصدا در سئول
همه از ثبتنام شهابالدین عزیزیخادم در انتخابات اسفندماه از هفتهها قبلتر مطمئن بودند؛ حتی با وجود تکذیبیههای پیدرپی اطرافیان رئیس معزول فدراسیون. عزیزیخادم که گویا هنوز هم ریاست فدراسیون را حق قانونی خود میداند، با تکیه بر برخی جریانات وارد این کارزار شده اما خودش هم احتمالاً بهتر از هر کسی میداند که تأیید صلاحیت او به این سادگیها هم نیست.
طبق حکم قانونی و قطعی کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، عزیزیخادم تا تاریخ ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۴ از هرگونه فعالیت فوتبالی محروم است و این یعنی ردصلاحیت او در کمیتههای بدوی و استیناف انتخابات اما خالق واژه «خوبان عالم» در فوتبال ایران به هیچعنوان از جنگ قدرت دستبردار نیست و نواب خود را ناصر شفق، حسین جعفرزاده و حمیرا اسدی معرفی کرده است.
بیشتر بخوانید؛
عزیزیخادم: نیازی نیست به گذشته برگردم؛ من از انتخابات محروم نیستم!
بعید بهنظر میرسد که عزیزیخادم مورد تأیید صلاحیت قرار بگیرد و یا اساساً در مجمع بخت و اقبالی داشته باشد. عزیزیخادم در روز پایانی ثبتنام توانست معرفینامههای مجمع را فراهم کند و کار سختی برای تکمیل ثبتنام خودش داشت؛ اگر چه ورودش به خیابان سوم سئول خیلی زود و با لشگرکشی فراوان صورت گرفت اما تصور نشستن مرغ سعادت بر شانهاش، خیلی دور و بعید است.
حیدر بهاروند؛ مرد در سایه فوتبال ایران
هیچکس از قدرت حیدر بهاروند بیاطلاع نیست و به همین دلیل است که همه او را مرد در سایه فوتبال ایران مینامند. بهاروند در بین اعضای مجمع فدراسیون فوتبال از مقبولیت بالایی برخوردار است و سکان ریاست بازوی اقتصادی فوتبال ایران یعنی سازمان لیگ فوتبال را هم برعهده دارد که همین ۲ مسئله باعث میشود حضور او در هر تیمی را به منزله برنده بودن آن تیم دانست.
بهاروند در انتخابات ۱۳۹۹ در تیم شهابالدین عزیزیخادم حضور داشت و مقدمات پیروزی وی را بنا نهاد، در ۱۴۰۱ با مهدی تاج دست بیعت داد و حالا هم نایبرئیس دوم تاج معرفی شده. همین امر یعنی بهاروند اهل قمار روی تیم بازنده نیست و مجمع را میشناسد. او مهدی محمدنبی و محمدرضا کشوریفرد را نواب خود معرفی کرده اما بعید است کار به رقابت او در انتخابات بکشد.
امیر عابدینی؛ افشاگر جنجالی انتخابات
امیر عابدینی را بدون تردید باید یکی از جنجالیترین و افشاگرترین مدیران حاضر در انتخابات فدراسیون فوتبال دانست. عابدینی که همه فکر میکردند در ائتلاف با علی کفاشیان باشد، از این دَونده دور خورد و دست به افشاگری زد. از افشای برگزاری جلسات با کفاشیان و پارک ماشین او در پارکینگ خانهاش تا رو کردن دست برخی «گاد فادر»های بیرونی در انتخابات فدراسیون فوتبال.
بیشتر بخوانید؛
عابدینی: هنوز اینقدر بیچاره نشدهایم که دبیر بیاید/ دو سال طول کشید تا کفاشیان بفهمد که ۲-۴-۴ چیست
عابدینی را هماکنون باید در تیم مهدی تاج تلقی کرد. او مهدی محمدنبی، منصور بیکوردی و فاطمه نصرالهی را بهعنوان نواب خود معرفی کرده که از انتخاب نبی باید او را در ائتلاف با تاج دانست. عابدینی احتمالاً مشکلی برای تأیید صلاحیت نخواهد داشت و او را همراه با تاج باید در جمع نفرات نهایی انتخابات بدانیم؛ البته اگر برخی فشارها باعث ورود افراد پروندهدار به انتخابات نشوند.
بدون تردید از امروز تا بیستم بهمنماه، اخبار ضدونقیضی از تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان تصدی کرسی ریاست فدراسیون فوتبال در برخی رسانهها و جریاناتی که با برخی کاندیداها ائتلاف کردهاند، خواهیم بود اما روند تطبیقی احراز صلاحیتها نشان داده که تا روز پایانی مهلت معهود، باید به انتظار نشست. انتخابات اسفندماه فدراسیون قطعاً روزهای پرحاشیه زیادی را در قلب خود خواهد داشت.
ارسال دیدگاه