اخبار داغ

آرین نژاد در گفتگو با دانا مطرح کرد:

انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی هیچ نقطهٔ پنهانی را باقی نمی‌گذارد

انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی هیچ نقطهٔ پنهانی را باقی نمی‌گذارد
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی به نقش رسانه‌ها و دیوان محاسبات بر روند ارائه این گزارشات تأکید ویژه کرد.

محمد آرین نژاد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره موضوع شفافیت اقتصادی و انتشار عمومی صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی اظهار کرد: در صورت مالی یک شرکت دولتی اطلاعاتی مانند وضعیت مادی شرکت، سود و زیان، جریانات نقدی ورودی و خروجی‌ها، دارایی‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها، یادداشت‌های حسابرس شرکت در زمینه عملکرد و... وجود دارد.

شصت درصد از بودجهٔ کشور به شرکت‌های دولتی اختصاص می‌یابد

وی توضیح داد: باید توجه داشت که شصت درصد از بودجهٔ کشور به شرکت‌های دولتی اختصاص می‌یابد که رقم بزرگی محسوب می‌شود، بودجهٔ این شرکت‌ها با سازمان‌ها اندکی تفاوت دارد درواقع شرکت‌های دولتی باوجوداینکه  به‌صورت مستقیم از دولت دریافتی ندارند، ولی از محل  درآمد خود برای مصارفشان هزینه می‌کنند.

بیشتر بخوانید:
انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی، گام اول در مسیر اصلاح شرکت‌ها

آرین نژاد افزود: هفتاد و پنج درصد از درآمد شرکت‌های دولتی  صرف پرداخت سود و مالیات به دولت می‌شود، در واقع نه‌تنها دولت به این شرکت‌ها چیزی نمی‌دهد؛  بلکه سیاست‌های راهبردی خود را از طریق آن‌ها پیش می‌برد، تا جایی که گاهی این شرکت‌ها باوجوداینکه زیان‌ده می‌شوند؛ ولی هنوز با حمایت‌های دولتی به کار خود ادامه می‌دهند.
وی ادامه داد: به‌طورکلی شرکت‌های دولتی به سه دستهٔ زیان‌ده، سودده یا سربه‌سر تقسیم می‌شوند که عمدتاً در کشور ما شرکتی در گروه سربه‌سر تقریباً وجود ندارد.

لزوم وجود شفافیت در عملکرد شرکت‌های دولتی

وی توضیح داد: برای دستیابی به اطلاعات و وضعیت شرکت‌ها دولتی آن هم به‌صورت شفاف کارشناسان می‌توانند از طریق صورت‌های مالی این شرکت‌ها به روند اقتصادی این نوع شرکت‌ها نظارت داشته باشند.

این کارشناس بازارهای مالی در خصوص اطلاعات موجود در صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی افزود از روی اطلاعات مندرج در گزارش‌های مالی این شرکت‌ها از جمله وضعیت دارایی‌های مادی شرکت، سود و زیان عملیاتی، جریانات نقدی ورودی و خروجی‌ انبارها، دارایی‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها و... می‌توان به سودده یا زیان‌ده بودن شرکت دست‌یافت و برای بهینه‌سازی این شرکت‌ها برنامه‌ریزی کرد.

وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم از بعد تخصصی به صورت‌های مالی توجه کنیم اطلاعاتی مانند شاخص‌های عملکردی وجود دارد که برای موارد تخصصی مثل نسبت‌های مالی، نسبت مالکیت، بازدهی و... هم دست یابیم.

این اقتصاددان در پاسخ به اینکه چه کسانی می‌توانند از اطلاعات موجود در صورت‌های مالی استفاده کنند، بیان کرد: عموم مردم می‌توانند از اطلاعات موجود در صورت‌های مالی منتشر شده استفاده کنند، در مجموع افراد باتوجه‌به نیازشان می‌توانند از این اطلاعات بهره‌مند شوند.

وی در ادامه گفت: صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی برای افراد جامعه کاربردهای متفاوتی دارد، دولت نیز در جهت بهبود عملکرد مدیران خود از صورت‌های مالی استفاده می‌کند. در واقع با این اقدام مدیران نسبت به عملکرد خود  به دو گروه مدیر خوب و بد تقسیم می‌شوند به‌این‌ترتیب مدیران در جهت بالابردن کیفیت ارائهٔ خدمات خود تلاش می‌کنند.

نقش ویژه رسانه‌ها و دیوان محاسبات بر روند ارائه شفاف گزارشات مالی شرکت‌های دولتی

وی در خصوص نقش رسانه‌ها و دیوان محاسبات در انتشار صورت‌های مالی گفت: در این فرایند رسانه‌ها باید در جهت شفاف‌سازی اطلاعات برای همهٔ افراد جامعه تلاش کنند، ذهنیتی که عموماً بین مردم شکل‌گرفته مبنی بر وجود فساد در شرکت‌های دولتی است، رسانه‌ها با شفاف‌سازی می‌توانند در جهت حل مشکلات و مسائل فعالیت داشته باشند، دیوان محاسبات نیز به‌عنوان یک بازوی نظارتی می‌تواند بر عملکرد شرکت‌ها مبنی بر برنامه‌های از پیش تعیین شده نظارت کند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه