logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

پایان دلار/ برنامه کشورها برای به زانو کشیدن اسکناس آمریکایی

 پایان دلار/ برنامه کشورها برای به زانو کشیدن اسکناس آمریکایی
کشورها به این نتیجه رسیده اند که استفاده از دلار در تجارت های جهانی اقتصادشان را سال به سال ضعیف تر کرده و در عوض به اقتصاد آمریکا کمک می کنند بنابراین برنامه گسترده ای برای حذف دلار از مبادلات خود پیاده می کنند که جدیدترین این کشورها، اندونزی است.

به گزارش راه دانا به نقل از راشاتودی، در پی اقدام کشورها برای حذف دلار از مبادلات اقتصادی، بلوک اقتصادی کشورهای در حال توسعه نیز برای ایجاد یک ذخیره ارزی جدید وحذف دلار کار می کنند.

بر اساس اعلام بانک مرکزی اندونزی، در پی اقدام کشورهای بریکس برای حذف دلار از مبادلات اقتصاد و تجاری خود این کشور هم اقدام مشابهی را انجام می دهد.

آنطور که بانک مرکزی این کشور گفته است جاکارتا ارزی را برای تسویه حساب خارج از مرزهای خود معرفی می کند که این قطعا دلار نیست همچنین این کشور ارزهای مورد استفاده تجاری و اقتصادی خود را متنوع تر می کند و این همان مسیری است که کشورهای عضو بریکس دنبال می کنند.

اما آنطور که رئیس بانک مرکزی این کشور در کنفرانسی با روسای کشورهای خارجی  می گوید اندونزی در حذف دلار از کشورها عضو بریکس مصمم تر است.

اندونزی معمولا با کشورهایی نظیر تایلند، مالزی، چین، و ژاپن مبادلات غیر دلاری را انجام می داد و حال در نظر دارد که توافق همکاری را با کره  جنوبی در اوایل ماه «می» امضا کند.

پیش از این کشورهای عضو بریکس متشکل از برزیل، روسیه، اندونزی، چین، و آفریقای جنوبی اعلام کرده بودند که روی شبکه پرداخت مشترک برای حذف دلار و سیستم مالی غرب از مبادلاتشان  کار می کنند.

این اعضا استفاده از ارزهای ملی خود را در مبادلات دو جانبه و  چند جانبه برای کمرنگ کردن دلار از مبادلات خود افزایش می دهند.

ماه گذشته برزیل و چین توافق تجاری با ارزهای ملی خود را ا مضا کردند چین تلاش می کند دلار را در بین کشورها جهان به چالش بکشد در و واقع تضعیف ارزش دلار می تواند به نفع  کشورهایی باشد که در حال حاضر توسط آمریکا تحریم شده اند.

کشور هند نیز سیاست های خوبی برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات و گرایش به سمت روبل و روپیه در مبادلات خود با مسکو انجام داده است.

روسیه برنامه دلار زدایی از اقتصاد خود را در سال 2014 کلید زد همان زمان بود که غرب نخستین دور تحریم های خود را علیه این کشور بر سر «کریمه» اعمال کرد. روسیه استفاده از ارز جایگزین را معرفی کرد و قرار شده به دستور پوتین استفاده از ارز یوان در سطح گسترده تری نه تنها با چین بلکه در مبادله با کشورها آفریقایی و آمریکای لاتین  ادامه یابد.

آخرین آمارهای بانک مرکزی روسیه نشان میدهد که یوان بازیگر اصلی در مبادلات خارجی روسیه به حساب می آید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه