اخبار داغ

اسکی، هر روز بدتر از دیروز

اسکی روی پیست پناهندگی!/ سومدیریت در فدراسیون، امتداد حاشیه ها، آوار ناکامی ها

اسکی روی پیست پناهندگی!/ سومدیریت در فدراسیون، امتداد حاشیه ها، آوار ناکامی ها
پناهندگی دو ورزشکار در رشته اسکی به فاصله زمانی 4 ماه نشان از یک سومدیریت در اسکی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در فدراسیون اسکی چه خبر است؟ فدراسیونی که از دیرباز تا به امروز با توجه به اقلیم ایران که سرزمینی خشک و گرم است، بیشتر یک رشته لاکچری و تفریحی بوده که تنها چند ماه از سال در خوشبینانه ترین حالت 4 ماه از سال حیات دارد و در بقیه اوقات تعطیل است.

رشته ای که با توجه به حیات فصلی اش، بیشترین حجم حاشیه و اخبار منفی را در خود جای داده که حتی روی فوتبال با تمامی طول و عرضش را سفید کرده! اغزاق نیست اگر بگوییم که اسکی روی هم به اندازه تمامی فدراسیون های ورزشی درگیر حاشیه و اتفاقات عجیب و غریب است؛ آنچه که بخش اصلی آن را را باید به پای سومدیریت نوشت.

این فدراسیون قریب به دو دهه در تیول قدرت مدیر بی کفایتی چون عیسی ساوه شمشکی بود که فدراسیون را کاملا خانوادگی و شخصی اداره می کرد؛ به گونه ای که تمامی عوامل این رشته از کارمندان فدراسیون گرفته تا ملی پوشان و سرمربی همه جزو خاندان ساوه شمشکی بودند؛ حتی آبدارچی فدراسیون! ساوه شمشکی که رفت، همه پیش  بینی می کردند که اسکی بالاخره از این الیگارشی زشت رهایی پیدا کرده و نفسی خواهد کشید اما روسای بعدی به اندازه ای بد و منفعل بودند که روی ساوه شمشکی را سفید کردند!

از آن شرایط چند سالی سپری شده اما وضعیت بدتر شده. عباس نظریان رئیس این فدراسیون در سال 99 به عنوان رئیس جدید این فدراسیون انتخاب شد اما وضعیت اسکی با مدیریت نظریان نه تنها تغییری نکرده، بلکه انواع و اقسام حاشیه های کبود نیز در این فدراسیون رخ داده. فدراسیونی که به مشکلات قبلی اش حالا پناهندگی و مهاجرت اسکی بازان نیز اضافه شده تا شرایط بغرنج تر شود.

ستار صید دومین پناهنده پرسروصدای اسکی در ماه‌های اخیر است. پیش از او عاطفه احمدی، پرچمدار ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن و نفر اول اسکی زنان ایران نیز به آلمان پناهنده شد.

ماجرا تکراری است؛ تکراری و تلخ. پناهندگی یک ورزشکار دیگر در اسکی که سابقه چندین دوره حضور در المپیک، رقابتهای جهانی و آسیایی را در کارنامه خود دارد. ورزشکاری که هزینه هنگفتی برای رشد ‌‌پیشرفت او از بیت المال هزینه شده .

واکنش فدراسیون اسکی و ورزش های زمستانی اما واکنشی تکراری است؛ بی خبری، ابراز بی اطلاعی و البته این بار مطرح کردن پرونده اخلاقی برای ستار صید. در اینکه ستار صید با این اقدام خود دهن کجی بزرگی برای همه لطفی که ورزش ایران برای رشد او کرده اند داشت شکی نیست اما آیا فدراسیون اسکی به عنوان متولی این رشته تنها در موفقیت های ورزشکاران سهیم است؟

پناهندگی دو ورزشکار در رشته اسکی به فاصله زمانی 4 ماه نشان از یک سومدیریت در اسکی دارد.

چندی پیش عاطفه احمدی ملی پوش و المپین اسکی آلپاین کشور پناهنده شد و رئیس فدراسیون در حالی که همه جامعه اسکی از چند روز قبل موضوع را می دانستند، ابراز بی اطلاعی کرد.

المپیک چین نیز برهانی دیگر از عدم مدیریت و ناکارآمدی فدراسیون اسکی بود؛ عدم مراقبت از ورزشکاران اعزامی، مثبت شدن تست کرونای صید، نتیجه دور از انتظار و ضعیف عاطفه احمدی و دوپینگ مثبت حسین ساوه شمشکی. اتفاقاتی که به خودی خود و به تنهایی نشان دهنده سومدیریت در این فدراسیون است اما رئیس فدراسیون در یک عادت کلیشه ای و نخ نما شده همه تقصیرات را گردن این و آن می اندازد.

حالا و بعد از این همه اتفاقات ناگوار؛ انتظار می رود وزارت ورزش و جوانان برخورد درستی با مسببان این همه حواشی پرتکرار در اسکی داشته باشد . رئیس فدراسیون همانطور که موفقیت های اسکی را به نام خود و کادر همراهش مصادره می کند، این بار برای این همه اتفاق ناگوار که کام ورزش ایران و به ویژه جامعه اسکی را تلخ کرده عذرخواهی کند. رئیسی که بهتر است یک بار فقط یک بار برای خود در این اتفاقات تلخ و ناگوار اسکی سهمی قائل باشد و بابت آن عذرخواهی کند. هر چند که برای عذرخواهی هم خیلی دیر شده. اسکی نیاز به یک هوای تازه دارد.

خبرنگار: سعید آقایی

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه