روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله بدون تعارف، تله فقر و ظرفیتهای بینظیر، نوبت پایان ادعاهایی با پایان باز به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله بدون تعارف، تله فقر و ظرفیتهای بینظیر، نوبت پایان ادعاهایی با پایان باز به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «بدون تعارف» نوشت: ۷8۷ میلیون دلار؛ این هزینه ای بود که شرکت فاکس به شاکی خود در یک پرونده قضایی داد تا پیش از تشکیل دادگاه، شکایتش را پس بگیرد. ماجرا از آن قرار بود که شبکه خبری فاکس وابسته به این شرکت با شکایت یکی از دست اندرکاران انتخابات ریاست جمهوری ۲0۲0 آمریکا به اتهام زیر سؤال بردن سازوکار رأی گیری در آستانه جریمه ای یک ونیم میلیارد دلاری قرار داشت، شبکه خبری فاکس ترجیح داد پیش از برگزاری دادگاه با شاکی پرونده مصالحه و با پرداخت تقریبا نیمی از جریمه یعنی ۷8۷ میلیون دلار به آنها، پیگیری قضایی را متوقف کند. ماجرا اما به اینجا ختم نشد؛ حدود یک هفته بعد شبکه خبری فاکس تاکر کارلسون یکی از مجریان سرشناس خود که برنامه ای پربیننده را در این شبکه اجرا می کرد کنار گذاشــت و با او خداحافظی کرد. علت این تصمیم با پرونده قضایی فاکس ارتباط داشــت؛ تاکر کارلسون و برنامه او یکی از مستندات شکایت علیه شــرکت فاکس به اتهام زیر سؤال بردن سازوکار رأی گیری انتخابات ۲0۲0 آمریکا بود.
اطلاعات: علیرضا خانی در یادداشتی با عنوان «تله فقر و ظرفیت های بی نظیر» نوشت: دكتر فرشاد مومني اقتصاددان مطرح و دلسوز، هفته گذشته گفت كه فقط طي سال هاي 97 تا 99 جمعيت فقير ايران دو برابر شده است. درباره جمعيت زير خط فقر آمار متقني ارائه نشده اما اقتصاددانان اين نسبت را بيش از 60 درصد برآورد مي كنند. در اقتصاد اصطلاحي است به نام تله فقر، تله فقر به مكانيزم هايي گفته مي شود كه باعث شود فقر ادامه پيدا كند. مثال در يك خانواده فقير، چون امكان تحصيلات باكيفيت فرزندان وجود ندارد، فرزندان نيز در آينده توانايي يافتن شغل مناسب را نخواهد داشت و آنها نيز فقير مي مانند. يا در مثالي ديگر گفته مي شود چون خانواده هاي فقير ممكن است درك درستي از اندازه خانواده نداشته باشند، فرزندان زيادي به دنيا آورند كه امكان مهياكردن امكانات رفاهي، آموزشي، فرهنگي و حتي تغذيه مناسب و سلامت براي آنها را نداشته باشند و بدين سبب آنها نيز به عنوان افراد فاقد تخصص و آگاهي، فقير بشوند و چرخه فقر در نسل بعد ادامه يابد يا حتي تشديد شود.
جوان: علیرضا صادقیان در یادداشتی با عنوان «استیضاح فردا انشاالله که حاشیه نباشد» چنین نوشت: فردا وزير صمت استيضاح می شود. مردم- با آن همه اخبار حاشيه ساز- منتظرند ببينند مجلس و دولت چگونه اين استيضاح را برگزار می كنند و به سرانجام می رسانند كه يک متن موقعيت ساز باشد، نه يک حاشيه فرصت سوز. انجام درست كار كه در ذهن مردم يک خاطره خوب و يک نقطه قوت باقی بگذارد، مراتبی دارد. استيضاح يا رأی می آورد يا نه. اگر رأی نياورد، مجلس بايد بتواند تبيين كند كه چرا استيضاح را برگزار كرد. صرف اينكه گفته شود استيضاح در كميسيون حد نصاب رأی را آورد، كافی نيست كه آن را توجيه كنيم. موافقان استيضاح برای پرهيز از وقت كشی و كار حاشيه ای بايد نظر نمايندگان را استمزاج و آنان را نسبت به دلايل استيضاح توجيه كنند و اگر اطمينان يافتند كه استيضاح رأی كافی دارد و اكثريت نمايندگان با دليل و برهان اين تغيير را به نفع مردم و دولت می دانند، اقدام كنند. اگر چنين نباشد و استيضاح رأی نياورد، يعنی استيضاح همان است كه الان دهان همه مجازی را پر كرده است: ترساندن و سپس بی خيال شدن و آن ماجراهای ميانی!
خراسان: میرزا رضا توکلی در یادداشتی با عنوان «نوبت پایان ادعاهایی با پایان باز» این گونه نوشت: در کش و قوس ماجرای استیضاح وزیر صمت، به ناگاه ادعایی تمام نگاه ها را به سمت خود جلب کرد. توزیع 70 تا 75 خودرو بین کارکنان و نمایندگان مجلس برای رهایی فاطمی امین از استیضاح! ادعایی که بیگی نماینده مردم تبریز در مجلس بر آن تاکید داشته و حتی اعلام کرد که ادعایش بدیهی و روشن است. اظهاراتی که با تکذیب سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همراه شد و دادستان کل کشور اعلام کرد که این نماینده مجلس یا اسناد و مدارک ادعایش را ارائه کند یا تحت تعقیب قضایی قرار می گیرد. ورودی به موقع و موضعی شفاف و البته با چاشنی نگرانی. نگرانی از این که نتیجه این ادعا نیز به فراموشی سپرده شود. این وضعیت تا همین جا تمام نمی شود، مشکل اساسی و خطر حقیقی دقیقا از زمانی آغاز می شود که رواج این ادعاها سبب می شود اعتماد عمومی جامعه به شدت خدشه دار شود؛ چراکه این اولین باری نیست که ادعایی مطرح شده و بی پاسخ رها می شود.
عصر ایرانیان: علی خضریان در سرمقاله ای با عنوان «به ظاهر انقلابی ها» نوشت: در زمانه ای که با اقبال مردم به اندیشه انقلابی، حضور در اکثر مسئولیت ها نیازمند داشتن بنیان های فکر اسلامی و انقلابی است؛ خیلی طبیعی است که برخی با نفوذ یا تظاهر به این امر در عین عدم باورمندی به اندیشه انقلابی یا چرخش در تفکرات به مرور زمان، همچنان ادای انقلابی در می آورند. جریانی که با چرخش در بنیان های فکری به سوی لیبرالیسم، امروز تنها ادعای انقلابی بودن دارد و همه چیز را از منظر سیاست ورزی عمل گرایانه می بیند و چون نمی تواند بگوید دچار ضعف در ایستادگی بر مبانی انقلاب شده است، تلاش می کند تا نیروهای انقلاب را با برچسب زدن به تندروی متهم کند. جریان به ظاهر انقلابی طی سال های گذشته به مرور دچار استحاله و با جریان سوپر انقلابی دهه ۶۰ به دلیل اشتراک در رویکرد تساهل و تسامح هم راستا شده و امروز عمال مصادیق دامنه تجدیدنظرهایش به قلمرو ارزش های اساسی انقلاب نیز رسیده و جز پوسته شعاری، چیزی از هویتش باقی نمانده است.
قدس: حسینی در مطلبی با عنوان «منطقه در جستجوی امنیت پایدار» چنین نوشت: مـــــــذاکـــــــرات چــهــارجــانــبــه وزرای دفــــاع فدراسیون روسـیـه، جمهوری اســـلامـــی ایـــــــران، جـمـهـوری عربی سوریه و جمهوری ترکیه سه شنبه در مسکو برگزار و با تاکید بر مبارزه مشترک با تروریسم همراه شد. بنا براعلام روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایـران، در این مذاکرات اقدامات فعلی در زمینه تحکیم امنیت در جمهوری عربی سوریه و عـادی سـازی روابـط جمهوری ترکیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در بیانیه مشترک این مذاکرات آمده است:در این مذاکرات توجه ویـژه ای به موضوع مبارزه با تمام اشکال تهدیدات تروریستی، مبارزه با داعش و سایر گروه های افراطی در سرزمین سوریه صورت گرفت. در چند سال گذشته با تغییر شرایط منطقه ای برای ترکیه؛ آنکارا تصمیم به بازتنظیم روابط خود با کشورهای همسایه و منطقه گرفته که از جمله آن ها می توان به عربستان، امارات، مصر، سوریه و حتی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و البته در برخی از این کشورها با مشکاتی در عادی سازی روبه رو شده است.
جام جم: محمدرضا اسلاملو در یادداشتی با عنوان «طالب زاده؛ فیلسوف مخلص» این گونه نوشت: نادر طالب زاده انسانی بسیار متواضع بود که درس های زیادی را چه زمان حیات چه ممات به من دادند. بنده به خلوص نیت شان بسیار غبطه می خورم. او را می توان دشمن شناسی آگاه و متخصصی متعهد دانست.
ارسال دیدگاه