دانا گزارش میدهد؛
آخرین وضعیت روتا ویروس در پایتخت/ خانواده ها خوددرمانی نکنند
بسیاری از متخصصان معتقدند روتاویروس، یک بیماری شایع گوارشی کودکان است که همیشه بوده و جدید نیست و با رعایت پروتکلهای بهداشتی شیوع این بیماری فروکش میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی هفتههای گذشته برخی والدین با ابتلای کودکانشان به ویروسی به نام روتا ویروس روبهرو شدهاند که سبب نگرانی و آشفتگی خانوادهها شده است.
روتا ویروس یک ویروس است که سبب عفونت دستگاه گوارش در افراد میشود، در واقع علائم شایع این بیماری تهوع، استفراغ، اسهال و تب بوده، بطور کلی باید گفت روتاویروس در کودکان زیر ۵ سال بسیار شایع است.
طغیان روتاویروس در پایتخت
فرهاد چوبدار رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر (ع) چندی پیش به آغاز یک اپیدمی ویروسی در بین کودکان هشدار داد و گفت: با یک اپیدمی اسهال و استفراغ از طریق ویروسی به نام روتاویروس در پایتخت مواجه هستیم، اگرچه اپیدمی روتاویروس قاعدتا در زمستان بیشتر دیده میشود، اما متاسفانه در حال حاضر خودش را نشان داده که با طغیان و اپیدمی روتا ویروس حداقل در شهر تهران مواجه هستیم.
درگیری روتا ویروس در کودکان زیر ۵ سال / نبود واکسن خوراکی در ایران
محمود خدابنده فوق تخصص عفونی اطفال درباره اسهالهای ویروسی شایع در کودکان از جمله روتاویروس گفت: روتاویروس از خانواده رِئو ویروسها بوده و سویههای مختلفی دارد و معمولا اغلب کودکانی که با این ویروس درگیر میشوند، سنشان زیر پنج سال و به ویژه سن ۲۴ ماه تا سه سال است. کودکانی که زیر سه ماه سن دارند، کمتر درگیر میشوند؛ چراکه آنتیبادی مادر از طریق جفت به نوزاد میرسد.
خدابنده درباره علائم بیماری ناشی از روتاویروس گفت: این بیماری یک دوره یک تا هفت روزه دارد، به طوری که میتوان گفت تب خفیف و گاهی تب شدید، استفراغ مکرر و بعد هم مدفوع آبکی مکرر از علائم این ویروس است.
وی در ادامه با بیان اینکه گاهی اوقات ممکن است عوارضی مانند تشنج و درگیری مخچه نیز بروز کند و گاهی با کاهش سطح هوشیاری کودکان مواجه میشویم، گفت: در عین حال چیزی که بیشتر ما را نگران میکند، کم آب شدن بدن کودک است.
به گفته فوق تخصص عفونی اطفال؛ درمان این بیماران هم از طریق مایعتراپی و سرمتراپی انجام میشود.
وی با بیان اینکه انتقال این ویروس عمدتا از طریق دست آلوده، سطوح آلوده و آب و غذای آلوده و به صورت دهانی است، گفت: بحث شستوشوی دستها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار حائز اهمیت بوده و باید دستها به طور مکرر شسته شوند، همچنین فرد مبتلا ایزوله بماند.
خدابنده با بیان اینکه برای روتاویروس واکسنهای خوراکی وجود دارد که در دو تا سه دز تجویز میشود که البته هنوز آن را در ایران نداریم، گفت: صحبتهایی درباره ورود واکسن روتاویروس به برنامه واکسیناسیون کشوری مطرح شده است، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. این واکسن در بسیاری از کشورها جزو واکسیناسیون روتین کشوریشان بوده و به صورت خوراکی است.
واکسن روتاویروس تا پایان سال در برنامه واکسیناسیون سراسری
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص برنامه واکسیناسیون سراسری، افزود: واکسن تولید داخل روتاویروس و پنوموکوک برای کودکان زیر ۵ سال تا پایان سال تولید میشود و با تعریف آن در برنامه واکسیناسیون سراسری اعلام میکنیم که مادران در چه سنی فرزندان خود را برای دریافت واکسن بیاورند.
این خبر، موجی از نگرانیها را در جامعه ایجاد کرد و حساسیت رسانهها را نیز برانگیخت تا اینکه سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، خبر شیوع و طغیان روتاویروس در پایتخت را تشویش اذهان عمومی خواند و گفت: بیماری روتا ویروس در میان کودکان ایرانی شیوع نیافته و نباید برخی از بیمارستانها در این زمینه نسبت به تشویش اذهان عمومی اقدام کنند.
در این باره شاهین قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو به خبرنگار اجتماعی راه دانا با اشاره به آخرین وضعیت این بیماری در پایتخت عنوان کرد: بیماری روتا ویروس خطرناک نیست، در واقع افرادیکه با بیماران مبتلا به روتاویروس در تماس نزدیک هستند به این بیماری ویروسی مبتلا میشوند و دوره کمون آن چند روز است که باید سپری شود.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نباید در خصوص این بیمار التهاب و وحشت ایجاد کرد، چرا که از گذشته شاهد این بیماری در فصل سرد بودیم، اما در حال حاضر این بیماری در فصل بهار دیده شده است که جای نگرانی نیست.
قاسمی در ادامه با بیان اینکه علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی به علایم هشداری توجه شود؛ گفت: در صورت رویت علایم هشداری همچون تنگی نفس شدید و التهاب در چشم و از همه مهمتر کاهش سطح باید به متخصص مراجعه کند.
به گزارش دانا؛ بسیاری از متخصصان معتقدند روتا ویروس، یک بیماری شایع گوارشی کودکان است که همیشه بوده و جدید نیست و طی چند سال اخیر چون تمامی ویروسها تحتالشعاع ویروس کرونا قرار گرفته بودند، برای خیلی از افراد ناآشنا است.
با این حال، با وجود اینکه روتاویروس همیشه وجود داشته است، با پیدایش و استفاده از واکسنهای خوراکی، شیوع آن به شدت کاهش مییابد. به همین دلیل، پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع روتاویروس بسیار مؤثر هستند.
ارسال دیدگاه