اخبار داغ

خاندوزی در نشست خبری؛

سهم دلار در تسویه‌های تجاری به ۱۰ درصد رسیده است/ بدهی ۶۸ درصدی بانک‌های دولتی به بانک مرکزی

سهم دلار در تسویه‌های تجاری به ۱۰ درصد رسیده است/ بدهی ۶۸ درصدی بانک‌های دولتی به بانک مرکزی
خاندوزی با اشاره به موضوع بدهی ۶۸ درصدی بانک‌های دولتی به بانک مرکزی در راستای دلارزدایی گفت: سهم دلار در تسویه‌های تجاری به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احسان خاندوزی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه در موضوع شعار سال بسته‌ای برای مهار تورم در دولت آماده شده بود، اظهار کرد: بسته‌ای در ابتدای سال برای اقدام و عملیات جهت امور اجرایی در مهار تورم تهیه شد و بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه هماهنگ شدند و کلیات بسته که حاوی ۱۰ جزء بود، تصویب شد.

وی افزود: برنامه کاهش بدهی‌های دولت، انضباط مالی و توقف بدهی‌های جدید و تعیین تکلیف بدهی‌های قدیم، کاهش ناترازی‌های ارزی و برنامه‌های تحریک رشد اقتصادی و هدایت اعتبارات را هم در این بسته پیش‌بینی‌ کرده‌ایم.

خاندوزی ادامه داد: در این بسته برنامه عرضه دارایی‌های مالی جدید را هم در نظر گرفته‌ایم و مدیریت انتظارات برای افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و دیپلماسی اقتصادی هم لحاظ شده است.

چشم انداز برنامه اقتصادی دولت امیدوار کننده است

وی با بیان اینکه برنامه رفع موانع تولید در قالب ۱۱ اقدام در این بسته دیده شده است، تصریح کرد: چشم انداز برنامه‌های تیم اقتصادی دولت امیدوار کننده است به شکلی که خروجی بهتری را نسبت به سال قبل و سال ۱۴۰۰ داشته باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به انضباط مالی دولت اشاره کرد و گفت: در این راستا دولت بنا دارد کنترل بدهی به شبکه بانکی را به صورت جدی پیگیری کند. باید توجه شود که عمده اضافه برداشت بانکی از بانک مرکزی، مختص بانک‌های غیردولتی است.

بدهی ۶۸ درصدی بانک‌های دولتی به بانک مرکزی

وی افزود: بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، ۶۸ درصد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی متعلق به بانک‌های غیردولتی است.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره علت بدهی دولت به بانک‌ها، گفت: عمده این مسئله ناشی از خرید تضمینی محصولات کشاورزی است.

بودجه ۱۰۴ هزار میلیارد تومانی برای خرید تضمینی گندم

به گفته وی، در قانون بودجه امسال ۱۰۴ هزار میلیارد تومان منابع برای خرید تضمینی گندم پیش بینی شده است.

خاندوزی همچنین با اشاره به مالیات بر سوداگری نیز تصریح کرد: از مجلس شورای اسلامی بابت سرعت بخشیدن به طرح مالیات بر سوداگری تشکر می‌کنیم. دولت هم آماده اجرای این طرح بعد از تصویب در شورای نگهبان است.

وی گفت: از اتاق اصناف و وزارت صمت هم بابت تسهیل در ارائه مجوزهای صنفی تشکر می‌کنیم.

وزیر اقتصاد یادآور شد: امسال نیز افزایش نقش مردم و بخش‌های غیردولتی، از طریق تسهیل مجوز کسب و کار، افزایش رقابت‌ها و اصلاح نقشی که مردم در سهام عدالت داشتند، پیگیری می‌شود.

سهم دلار در تسویه‌های تجاری به ۱۰ درصد رسیده است

خاندوزی در ادامه با اشاره به موضوع دلارزدایی گفت: سهم دلار در تسویه‌های تجاری به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. اتصال شبکه شتاب به شبکه پرداخت بانک‌های کشورهای دیگر هم از اقدامات خوبی بود که در این راستا انجام گرفته و بانک مرکزی پیگیر است تا کشورهای دیگر هم به این شبکه متصل شوند.

وی با بیان اینکه به سرعت مبادله با ارزهای محلی در دستور کار قرار دارد، گفت: اتصال شبکه شتاب کشور با شبکه روسیه انجام شده است. درخصوص کشورهای دیگری مانند ترکیه، عمان و عراق هم بانک مرکزی پیگیر انجام آن است.

شروع مبادلات پایاپای اقتصادی برای خروج دلار

وی افزود: از دیگر اقدامات مبادلات پایا پای این است که یکی از ظرفیت‌های آن اتحادیه پایاپای آسیایی است و در همین راستا با در اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در تهران برگزار خواهد شد.

خاندوزی اضافه کرد: به عنوان اقدام بعدی باید به توسعه پیمان‌های پولی اشاره کنم. ما تلاش می‌کنیم به تدریج سهم کمتر از ۱۰ درصد دلار از کل مبادلات خارجی کشور باز هم کمتر شود.

تسویه بدهی دولت به شبکه بانکی با انتشار اورال مالی اسلامی

وی در مورد بدهی دولت به شبکه بانکی تصریح کرد: در بسته سیاستی دولت مقرر شد که تمام بدهی‌های دولت به شبکه بانکی صرفاً در قالب انتشار اوراق مالی اسلامی رقم بخورد.

خاندوزی افزود: این موضوع دو اثر دارد؛ اولاً سررسید بدهی دولت مشخص و معین است و ثانیاً ایجاد بدهی برای دولت هزینه سازتر خواهد شد.

اتصال گمرک ایران و سوریه بصورت برخط

وی گفت: مهم‌ترین محور مذاکرات جناب آقای رئیس‌جمهور و جناب بشار اسد، مسئله حضور تجار و فعالین اقتصادی ایرانی در سوریه بود.

خاندوزی افزود: بخشی از این مشکلات ناشی از مخاطرات حضور تجار و کالاهای ایرانی در سوریه بود که با توافق میان طرف ایرانی و سوری، بنا شد با تشکیل یک بیمه ضمانت، این نگرانی تجار برطرف شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: در موضوع گمرگ توافقات خوبی صورت گرفت تا گمرک ایران و سوریه بصورت برخط به یکدیگر متصل شوند و دیگر معطلی کالا در گمرک ایران و سوریه نداشته باشیم.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه