اخبار داغ

گزارش دانا از نشست رئیس‌جمهور با شورای توسعه سواحل مکران؛

تقویت ظرفیت‌های اقتصادی؛ اولویت شورای توسعه سواحل مکران

تقویت ظرفیت‌های اقتصادی؛ اولویت شورای توسعه سواحل مکران
رئیس‌جمهور در بازدید از سواحل مکران در نشست با دکتر حسین دهقان و فعالان اقتصادی این منطقه گفت: اولویت شورای توسعه سواحل مکران پیگیری رفع موانع پروژه‌های در دست اجرا باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ رئیس‌جمهور امروز پس از سفر به استان سیستان و بلوچستان در فرودگاه کنارک گفت: سفر ما استانی نیست و این سفر به‌قصد حضور در سواحل مکران است و در این سفر از پروژه‌های این بخش بازدید خواهیم داشت و سعی خواهیم کرد موانع این پروژه‌ها بر طرف گردد.

مبنای ما برای اجرای عدالت آمایش سرزمینی است

رئیس‌جمهور افزود: اجرای عدالت برای همه نقاط استان مهم است و مبنای ما برای اجرای عدالت آمایش سرزمینی است و در این منطقه مکران باید کارهای بیشتری برای توسعه صورت گیرد.

به گزارش راه دانا، بازدید از روند پیشرفت پروژه‌های مکران، نشست با دکتر دهقان دبیر شورای توسعه سواحل مکران و فعالان اقتصادی این منطقه، افتتاح خط دوم تبادل برق با پاکستان، افتتاح طرح‌های افزایش ظرفیت و توسعه پست‌های فوق توزیع، افتتاح طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای سیستان و بلوچستان و بهره‌برداری و آغاز آبگیری سد کهیر، از مهم‌ترین برنامه‌های این سفر بود.

بازدید از مجتمع پتروشیمی نگین مکران

دکتر سید ابراهیم رئیسی در بازدید از مجتمع پتروشیمی نگین مکران با توضیحات دکتر حین دهقان، دبیر شورای توسعه سواحل مکران از نزدیک در جریان آخرین وضعیت توسعه این مجتمع بزرگ پتروشیمی قرار گرفت.

طرح عظیم شهرک پتروشیمی مکران در ساختگاهی به مساحت بیش از ۱۲۰۰ هکتار با طول تقریبی ۴.۴ و عرض ۲.۵ کیلومتر در حوزه سواحلی مکران در حال اجرا است.

موقعیت استراتژیک این منطقه و نزدیکی به بازارهای مصرف بزرگ دنیا از طریق اتصال به آب‌های آزاد و توجیهات اقتصادی ناشی از آن اهمیت این پروژه را دوچندان می‌نماید.

این پروژه فراملی باهدف توسعه صنعت به‌ویژه صنعت پتروشیمی در منطقه سیستان و بلوچستان، ایجاد اشتغال و ارتقای شاخص‌های امنیتی و باهدف جذب سرمایه‌گذاری در استان سیستان ‌و بلوچستان آغاز شده است.

این مجتمع مشتمل بر واحدهای اوره آمونیاک، متانول، متانول آمونیاک، انواع پلی‌اتیلن، الفین، آروماتیک، MEG، MTP و کریستال ملامین با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۲۶ میلیون تن در سال است.

ارائه توضیحات توسط دبیر شورای‌عالی توسعه مکران و فعالان اقتصادی



پیش از سخنان رئیس‌جمهور حسین دهقان دبیر شورای‌عالی توسعه مکران و تعدادی از کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و تولیدگران که در منطقه مکران که فعالیت‌های اقتصادی دارند، به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها، مطالبات و راهکارهای خود برای توسعه، پیشرفت و آبادانی این منطقه پرداختند.

حسین دهقان، پیش از سخنان رئیس‌جمهور در این نشست توضیح داد: از سال گذشته تاکنون تمام تلاشمان برای رفع موانع پروژه‌های در دست اجرا در این منطقه بوده است.

وی ادامه داد: در اولین جلسه شورای توسعه مکران، طرحی در دستور کار قرار گرفت که بر اساس آن برای اجرای پروژه‌ها تلاش شود تا زیست‌بوم منطقه دست ‏خوش تغییرات قرار نگیرد و نگاه توسعه‌ای همراه با حفظ هویت همراه باشد.

دهقان با تأکید بر اینکه در روند توسعه سواحل مکران ارتقای سطح فرهنگی و جامعه‌محور کردن فعالیت‌ها در سکونت و زیست به‌عنوان اصل باید باشد، تأکید کرد: هر گامی که بر می‌داریم، باید با مطالعات علمی جدی و با پیوست‌های اجتماعی برای ‏همه طرح‌ها باشد تا توسعه متوازن و پایدار به دنبال داشته باشد.

وی گفت: طی این مدت، توجه ما برای بهره‌مندی همراهی و مشارکت جامعه محلی بوده است، در حال حاضر کاری شروع شده تا ‏در فضای منطقه‌ای و بین‌المللی جذب سرمایه‌گذار را به دنبال داشته باشد.

به گزارش راه دانا، دکتر حسین دهقان، اردیبهشت‌ماه سال گذشته توسط رئیس‌جمهور به‌عنوان دبیر شورای توسعه سواحل مکران منصوب شده و تاکنون فعالیت‌های گوناگونی را در این منطقه دنبال کرده است.


رئیس‌جمهور در نشست با فعالان اقتصادی مکران

رئیس‌جمهور پس از این بازدید در نشست با «فعالین اقتصادی و اجتماعی پیشرفت و آبادانی مکران» از اقدامات بخش‌های مختلف در جهت توسعه این منطقه قدردانی کرد و گفت: این اقدامات که با نقشه دقیق علمی و مهندسی، همراه با مطالعه اصولی انجام شده، نشانه عزم و اراده همگانی برای پیشرفت کشور است.

رئیس‌جمهور مکران را دارای ظرفیت‌های بسیار بالا دانست و گفت: این منطقه همواره موردتوجه کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و دغدغه‌مندان نسبت به آینده درخشان ایران بوده و کمتر مقام و رئیس دولتی بوده که در دیدارهای خارجی دو سال اخیر با بنده اشاره‌ای به ظرفیت‌های منطقه مکران نکرده باشد.

دکتر رئیسی افزود: در حاشیه دیدارهایی که با مقامات خارجی در اجلاس شانگهای در سمرقند داشتم و در دیدار امروز با نخست‌وزیر پاکستان یکی از مهم‌ترین محورهای گفتگوهایمان مکران بود که نشانه استعدادهای موجود در این منطقه است.

رئیس‌جمهور افزود: یکی از بحث‌های مهم در حوزه زیرساخت‌های موردنیاز در میان کشورهای عضو شانگهای، بنادر هستند که بندر چابهار در این زمینه ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف همچون اقتصاد دریا، گردشگری، نفت، گاز و پتروشیمی را دارد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه ضرورت بررسی دلایل تأخیر در سرمایه‌گذاری در منطقه مکران را مورد تأکید قرارداد و گفت: در برخی بخش‌ها کار به‌درستی پیش رفته و بانک‌ها سرمایه‌گذاری‌های خوبی داشتند، اما در برخی حوزه‌ها با وجود تخصیص زمین هنوز اقدامی جدی نشده که امیدواریم اقدامات لازم هر چه زودتر آغاز شده و به سامان برسد.

رئیس‌جمهور تولید را مهم‌ترین و مسئله روز کشور و دغدغه مقام معظم رهبری در دهه اخیر عنوان کرد و گفت: تولید لازمه پیشرفت و استقلال سیاسی و اقتصادی است و مشکلات اجتماعی و اقتصادی و نگرانی‌ها از رشد نقدینگی با تولید برطرف می‌شود

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از این نشست به مشکلات سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اشاره کرد و گفت: صدور مجوزها و تصمیم‌گیری‌هایی که مربوط به دولت است، باید به‌سرعت و سهولت انجام شود و اقدامات دولت در راستای ترغیب سرمایه‌گذاران باشد.


 

دکتر رئیسی خام‌فروشی در حوزه تولید را دیگر معضل و مانع رشد تولید دانست و گفت: خام‌فروشی به‌ویژه در صنایع بالادستی مسئله مهمی است که باید جلوی آن گرفته شود تا بتوانیم ارزش‌افزوده تولید و اشتغال را حفظ کنیم

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش ایجاد ساختارهای شفاف را از راه‌های توسعه گردشگری در منطقه مکران دانست و گفت: فضای گردشگری در مکران نسبت به بسیاری از مناطق دنیا بیشتر است و با ایجاد زیرساخت‌ها و فعال‌شدن اقتصاد گردشگری می‌توان نرخ اشتغال در این منطقه را نیز افزایش داد.

«بومی گزینی و توجه به ظرفیت نیروهای محلی در جهت توسعه مکران» از دیگر تأکیدات رئیس‌جمهور در این نشست بود که آیت‌الله رئیسی به مسئولان منطقه‌ای متذکر شد با ایجاد مراکز فنی و حرفه‌ای در جهت جذب نیروهای کارآمد بومی و ارائه خدمات و امکانات به آنها می‌توان موجب سکونت دائمی اهالی این منطقه شد.

آیت‌الله رئیسی از عزم و اراده دولت برای حل این مسئله سخن گفت و تأکید کرد: رفع موانع دست‌وپاگیر اداری نیازمند اصلاح ساختارهای غلط است که کاری زمان‌بر بوده و پیگیری مجدانه می‌خواهد؛ ولی درخواست من از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران این است که در پیگیری کارها خسته نشوند و آنها زمانه را بسازند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه