دانا گزارش می دهد؛
دستاوردهای سفر رئیس جمهور به سواحل مکران چه بود؟
رئیس جمهور و هیات همراه پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ به سواحل مکران سفر کردند که در این سفر یک روزه پروژه های مختلفی به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس جمهور و هیات همراه پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ به سواحل مکران واقع در جنوب دو استان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان سفر کردند که در این سفر یک روزه پروژه های مختلفی به بهره برداری رسید.
بازدید هوایی از سواحل مکران
در ابتدا رئیس جمهور در بدو ورود به استان سیستان و بلوچستان درباره برنامهها و اهداف این سفر با خبرنگاران گفتگو کرد و در ادامه با بالگرد از پروژه راهبردی توسعه سواحل مکران و همچنین مجموعه کشت و صنعت مکران کنارک و جاذبه گردشگری دماغه راشدی بازدید کرد.
اخطار به حاکمان افغانستان درباره حقابه هیرمند
همچنین در این سفر رئیس جمهور در سخنانی هشدارآمیز خطاب به مقامات افغانستانی گفت: به حاکمان افغانستان عرض میکنم، این مطلب ما را عادی تلقی نکنند و بسیار جدی بگیرند؛ به مسئولان و حاکمان افغانستان اخطار میکنم که حق مردم استان سیستان و بلوچستان و منطقه سیستان را سریع بدهند.
وی در همین باره افزود: برخی به ما خبر میدهند که سد کجکی افغانستان آب چندانی ندارد یا مثلاً بخشی از این سد را لجن فرا گرفته است. افغانستان باید سریع اجازه دهد تا کارشناسان ما بررسی کنند، اگر کارشناسان ما تایید کردند در نبود آب بحثی نداریم، اما اگر آب وجود دارد، این حق مردم باید داده شود و ما به هیچ عنوان اجازه نمیدهیم حق مردم ضایع شود.
این در حالی است که دولت ایران تاکنون برای برقراری صلح در افغانستان و رفع مشکلات مردم این کشور از هیچ کمکی دریغ نکرده اما این هشدار نشان می دهد که دولت سیزدهم برای احقاق حقوق مردم سیستان و بلوچستان از حقابه رود هیرمند مصمم است و تداوم بی عملی حاکمان افغانستان در تامین خواسته ایران می تواند به موضوعی برای تشدید اختلافات دو کشور همسایه تبدیل شود.
افتتاح منطقه مرزی پیشین
در ادامه این سفر رییس جمهور با حضور در منطقه مرزی پیشین ضمن افتتاح بازارچه مرزی ایران و پاکستان، ۱۳ پروژه صنعت برق استان سیستان و بلوچستان را به صورت همزمان در سطح استان افتتاح کرد.
افتتاح خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان
یکی از این پروژهها پست و خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان(پلان به جیوانی) بود که با حضور نخست وزیر پاکستان انجام شد.
دیدار با نخستوزیر پاکستان
رئیس جمهور پس از مراسم افتتاح بازارچه مرزی مند - پیشین با شهباز شریف نخستوزیر پاکستان دیدار و گفتوگو کرد.
آیتالله رئیسی در این مراسم گفت: ارتباطات ایران و پاکستان در حوزههای مختلف همواره وجود داشته و افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه انتقال خط انرژی که امروز بین ایران و پاکستان انجام شد، باید سالهای قبل انجام میشد ادامه داد: این ظرفیت وجود دارد که بیش از میزان فعلی که ۱۰۰ مگاوات است، در سطح بالاتری انتقال انرژی بین ایران و پاکستان انجام شود.
نخستوزیر پاکستان نیز با اشاره به این نکته که ایران و پاکستان دو کشور برادر هستند که روابط اسلامی و فرهنگی پیوستهای دارند، گفت: امروز در تاریخ ایران و پاکستان باب تازهای از روابط باز شده است.
آبگیری سد کهیر کنارک پس از ۱۳ سال
در جریان این سفر سد «کهیر» شهرستان کنارک بهعنوان بزرگترین سد مخزنی سیستان و بلوچستان با ۳۴۳ میلیون مترمکعب حجم کل مخزن به ارتفاع ۵۵ متر بهمنظور تأمین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت محدوده بخش کهیر سواحل مَکُران پساز گذشت ۱۳ سال با حضور رئیس جمهور آبگیری شد.
بهرهبرداری از طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای سیستان و بلوچستان
همزمان با سفر رئیس جمهور و وزیر نیرو به سیستان و بلوچستان، طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای این استان با جمعیت ۶۶ هزار نفر به طور رسمی افتتاح شد.
این طرحها در ۱۹ شهرستان استان در قالب ۷ مجتمع آبرسانی و ۲۶ پروژه، از محل طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اعتبار ۲۹۱ میلیارد تومان اجرا شده است.
گفتنی است؛ از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۲۴ روستای سیستان و بلوچستان آبرسانی و یا رفع تنش آبی شدهاند.
بهرهبرداری از ۱۷ پروژه صنعت برق در سیستان و بلوچستان
در این سفر همچنین ۱۷ پروژه صنعت برق افتتاح شد که نتیجه آن بهرهمندی ۱۴ هزار خانوارِ استان از برق است.
خط ۱۳۲ کیلوولت پلان-جیوانی(پاکستان) با ارزش پروژه ۲۲۵۰ میلیارد ریال ، خط ۲۳۰ کیلوولت اسپکه-نیکشهر(قطعه دوم) با ارزش پروژه ۲۰۰۰ میلیارد ریال، پست ۲۳۰/۱۳۲ کیلوولت پلان با ارزش پروژه ۸۰۰ میلیارد ریال و افزایش ظرفیت ترانسفورماتور و توسعه پست ۶۳٫۲۰ کیلوولت رمین با ارزش پروژه ۲۰۰ میلیارد ریال از جمله پروژههایی است که در حوزه انتقال و فوق توزیع به بهرهبرداری رسید.
همچنین توسعه پست ۲۰/۶۳ کیلوولت چاهان با ارزش پروژه ۱۰۰ میلیارد ریال و اتوماسیون کردن پست ۶۳ کیلوولت گلشهر با ارزش پروژه ۸۰ میلیارد از دیگر پروژههای حوزه انتقال و فوق توزیع است که فردا با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
بر اساس این گزارش، در حوزه توزیع نیرو توسعه شبکه برق روستایی (شهرستان نیکشهر)، احداث شبکه فشار متوسط با هادی روکشدار جهت تعدیل فیدر دیرمان شهرستان پلان، نصب یک دستگاه بوستر (شهرستان نیکشهر)، جابه جایی پایههای معابر روستایی (شهرستانهای چابهار و کنارک)، رفع افت ولتاژ روستایی (شهرستانهای دشتیاری و نیکشهر)، تعویض شبکه سیمی به کابل خودنگهدار (شهرستانهای نگور، چابهار و نیکشهر) و برقرسانی به ۵۰۰ واحد از مجموع هزار واحد مراد آباد چابهار، از جمله پروژههایی است که در این سفر به بهرهبرداری رسید.
احداث و اصلاح حدود ۸۳ کیلومتر شبکه برق، نصب ۲۶ دستگاه ترانسفورماتور و یک دستگاه بوستر از دیگر پروژههایی است که افتتاح شد.
با افتتاح پروژههای حوزه توزیع برق با اعتباری بالغ بر ۴۱ میلیارد تومان حدود ۱۴ هزار خانوار این مناطق از نعمت برق مطمئن و پایدار بهرهمند شدند.
آغاز عملیات لولهگذاری برای آبرسانی از دریای عمان به استانهای شرقی
عملیات لولهگذاری انتقال آب دریای عمان به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با دستور آیتالله رئیسی آغاز شد.
بنابر اعلام مسئولان و مجریان، برای اجرای این طرحها حدود هزار و ۷۰۰ کیلومتر لولهگذاری خواهد شد که آب خلیج فارس و دریای عمان را به استانهای تعیین شده، منتقل میکند.
طرح انتقال آب از دریا جزو طرحهای کلان تعریف شده برای تامین بخشی از کسری آب در دالان شرق کشور است که اجرای آن از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شد و طبق تفاهمنامههای منعقد شده، آب انتقالی به استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی در بخش صنعت به مصرف خواهد رسید، اما این آب در سیستان و بلوچستان برای تامین مصارف آشامیدنی نیز پیشبینی و طبق برنامه زمانبندی شده، این طرح با سرمایهگذاری ۳ میلیارد یورویی تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
بازدید از مجتمع پتروشیمی نگین مکران
رئیس جمهور همچنین در جریان این سفر یکروزه از مجتمع پتروشیمی نگین مکران بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت توسعه این مجمتع بزرگ پتروشیمی قرار گرفت.
طرح عظیم شهرک پتروشیمی مکران در ساختگاهی به مساحت بیش از ۱۲۰۰ هکتار با طول تقریبی ۴.۴ و عرض ۲.۵ کیلومتر در حوزه سواحلی مکران در حال اجرا است.
موقعیت استراتژیک این منطقه و نزدیکی به بازارهای مصرف بزرگ دنیا از طریق اتصال به آبهای آزاد و توجیهات اقتصادی ناشی از آن اهمیت این پروژه را دوچندان مینماید.
این پروژه فراملی با هدف توسعه صنعت به ویژه صنعت پتروشیمی در منطقه سیستان و بلوچستان، ایجاد اشتغال و ارتقای شاخصهای امنیتی و با هدف جذب سرمایهگذاری در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
این مجتمع مشتمل بر واحدهای اوره آمونیاک، متانول، متانول آمونیاک، انواع پلیاتیلن، الفین، آروماتیک، MEG، MTP و کریستال ملامین با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۲۶ میلیون تن در سال است.
نشست با فعالین اقتصادی و اجتماعی پیشرفت و آبادانی مکران
در ادامه این سفر آیت الله رئیسی در نشست با «فعالین اقتصادی و اجتماعی پیشرفت و آبادانی مکران» از اقدامات بخشهای مختلف در جهت توسعه این منطقه قدردانی کرد و گفت: این اقدامات که با نقشه دقیق علمی و مهندسی، همراه با مطالعه اصولی انجام شده، نشانه عزم و اراده همگانی برای پیشرفت کشور است.
رئیس جمهور مکران را دارای ظرفیتهای بسیار بالا دانست و گفت: این منطقه همواره موردتوجه کارآفرینان، سرمایهگذاران و دغدغهمندان نسبت به آینده درخشان ایران بوده و کمتر مقام و رئیس دولتی بوده که در دیدارهای خارجی دو سال اخیر با بنده اشارهای به ظرفیتهای منطقه مکران نکرده باشد.
دیدار با سران طوایف و معتمدین استان
رئیس جمهور در آخرین برنامه سفر یک روزه خود به استان سیستان و بلوچستان در نشستی صمیمانه با سران طوایف و معتمدین استان به گفتگو نشست و عنوان کرد: در شرایطی که امروز راهبرد دشمن ایجاد تفرقه و اختلاف است، بزرگان و سران طوایف این استان باید به موضوع وحدت و انسجام به دیده راهبرد بنگرند.
رئیسی در ادامه مرزی بودن استان سیستان و بلوچستان به رغم برخی تحرکات برای ناامنسازی این منطقه را نه تهدید، بلکه یک فرصت دانست و با اشاره به توافقات خوب صورت گرفته در راستای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با پاکستان از جمله احداث ۷ بازارچه مرزی مشترک تصریح کرد: معتقدم بهترین و معتمدترین تجار و بازرگانان در این استان وجود دارند که میتوانند تجارت با همسایگان را رونق بخشند.
رئیسی در ادامه با اشاره به تلاش دشمنان برای برهم زدن امنیت و آرامش کشور در اغتشاشات پاییز سال گذشته گفت: در جریان حوادث سال گذشته افرادی خواستند با ایجاد اغتشاش امنیت جامعه را مختل و نظم را بر هم بزنند که این اقدامات مورد قبول هیچ شهروندی نیست، اما عدهای نیز که در این ماجرا هیچ نقشی نداشتند و مورد آسیب قرار گرفتند و مظلوم واقع شدند و این وظیفه ما است که نسبت به آنها توجه داشته باشیم.
ارسال دیدگاه