اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله میوه‌های دیپلماسی عزتمندانه، مقاومت دولت‌های عرب را بیدار کرد، دختران، ذخایر تمدن‌ساز ایران به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله میوه‌های دیپلماسی عزتمندانه، مقاومت دولت‌های عرب را بیدار کرد، دختران، ذخایر تمدن‌ساز ایران به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «میوه های دیپلماسی عزتمندانه» نوشت: رهبر معظم انقلاب روز گذشــته با اشــاره بــه کلیدواژه دیپلماســی التماســی فرمودند: در سیاســت خارجــی وقتی می گوییم عــزت، یعنی نفی دیپلماســی التماســی. ما در طول این ســال ها داشــتیم مواردی را که دیپلماســی ما، تعبیر درســت در قبالش همین تعبیر التماســی اســت، دیپلماســی التماســی ممکن اســت لحن مان هــم التماس آمیــز نبوده امــا باطــن قضیه التمــاس بوده. عــزت یعنی نفــی این جور دیپلماســی، نفی چشم دوختن به دست و زبان این و آن. متاســفانه رویکرد دیپلماســی التماســی در دولت قبل، خسارت های بزرگی به کشــور تحمیــل کــرده و فرصت هــای متعــددی را از بین برد. به این موارد توجه کنید: در مقطعی که همه گیری کرونا در سراســر جهان و از جمله ایران، هر روز قربانی می گرفت، مقامات ارشد دولت قبل، مقابله با این ویروس منحوس و واردات واکسن و در ادامه، اجرای گسترده واکسیناسیون سراسری را به پیوستن به FATF و رفع تحریم ها موکول کردند. در همین رابطه سخنگوی دولت قبل و همچنین رئیس بانک مرکزی در دولت قبل و از کاندیداهای ریاست جمهوری در سال1400 مدعی شدند که نپیوستن ایران به FATF و تحریم ها مانع اصلی و اساسی در اجرای واکسیناسیون سراسری است.

اطلاعات: جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان «تقابل آشپرخانه و بالکن در ترکیه» چنینن نوشت: دور دوم انتخابات رياســت جمهورى تركيه، يكشــنبه آينده (7 خرداد) برگزار مى شود. در حالــى كه شــمارش آراء دور اول همچنان ادامه داشــت، شاهد تكه پرانى و طعنه زنى دو رقيب انتخاباتى تركيه بوديم. كمال قليچداراوغلو در سخنانى در كنار ديگر رهبران ائتلاف مخالف دولت گفت: انتخابات در بالكن پيروز نمى شــود.. اردوغان راى اعتمادى كه از مردم انتظار داشت را نگرفت. اشاره او به سخنرانى هاى سنتى اردوغان در بالكن بعد از پيروزى و در پاسخ به اظهارات او در بالكن ساختمان حزب عدالت و توسعه بود. اردوغان سخنان خود را در جمع هوادارانش با اين جمله آغاز كرده بود: يكى در آشپزخانه است، ما در بالكن هستيم ... در حالى كه منتظر نتيجه بوديم، تصميم گرفتم از قبل سخنرانى سنتى از بالكن را انجام دهم. اين اظهارات اردوغان كه نه فقط اشاره به ويديوهاى قليچداراوغلو رهبر مخالفان از آشپزخانه ساده خود براى نشــان دادن ساده زيستى اش در جريان تبليغات انتخاباتى بود، بلكه با اين گفته، هم بالا بودن نســبت بالكن به آشپزخانه را به تصوير كشيد و هم به نوعى در صدد تحقير رقيب بود.

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «مقاومت دولت های عرب را بیدار کرد» این گونه نوشت: يكی از شگفتی های تحولات اخير منطقه را بايد در اجلاس اخير اتحاديه عرب ديد. جدا و مهم تر از بازگشت سوريه به اين اتحاديه، بازگشت موضوع فلسطين به اين برجسته ترين سازمان عربی دنيا، قابل توجه بود. هرچند شايد روايت سران عرب همچنان با مطالبات و حقوق مردم فلسطين فاصله دارد، اما همين كه در بيانيه پايانی نشست جده بر محوری بودن موضوع فلسطين در جهان عرب تأكيد می شود، نكته و رهاورد مهمی است. می دانيم كه آرمان ر هايی فلسطين سال های سال يكی از اصلی ترين محورهای گفتمان مسلط بر جهان عرب بود و گروه های دارای رويكرد ملی گرايی عربی، داعيه دار حمايت از مردم فلسطين به عنوان گوشه ای اشغال شده از جهان عرب بودند، اما به تدريج و با خيانت برخی سران كشورهای عربی و پيوستن به طرح های سازش، اين موضوع در گفتمان حكومت های عربی كمرنگ شد. كار به جايی رسيد كه ترامپ در قالب طرح موسوم به صلح ابراهيم، سازش را به جنوب خليج فارس كشاند. در تمام اين سال ها البته ملت های عرب راهی جدا رفته و همچنان در كنار برادران و خواهران فلسطينی خود بودند. در طول چهار دهه گذشته هرچند دولت های عرب به آرمان فلسطين پشت كردند، اما جريانات مردمی، و به ويژه روشنفكران و فرهيختگان جهان عرب، قدس را هيچ گاه فراموش نكردند.

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «دیپلماسی دفاعی مکمل دیپلماسی سیاسی» نوشت: ناوگروه 8۶ نیروی دریایی ارتش پس از هشت ماه از ماموریت 360 درجه خود به دور دنیا بازگشت و توانست رکورد جدیدی در دریانوردی در ایران به جا بگذارد و عمال وارد باشگاه های کشورهای معدودی شود که توانمندی دور زدن کره زمین را دارند. با این حال یکی از جنبه های مثبت این دریانوردی که به نوعی نقطه قوت آن نسبت به دریانوردهای گذشته محسوب می شود توجه ویژه ناوگروه 8۶ به موضوع دیپلماسی دفاعی بوده است به گونه ای که این ناوگروه در 5 بندر شامل بمبئی هند، جاکارتای اندونزی، ریودوژانیروی برزیل، کیپ تاون آفریقای جنوبی و صالله عمان پهلو گرفت و در گفت وگو با مقامات ارشـد دفاعی و دیپلماتیک کشورهای میزبان، دیپلماسی دفاعی کشورمان را پیش برد، اقدامی که به طور قطع حداقل در این 5 کشور می تواند کمکی برای دیپلماسی سیاسی ایران نیز باشد. اصطلاح دیپلماسی دفاعی را اولین بار صاحب نظران بریتانیایی از سال 1998 میالدی وارد ادبیات روابط و سیاست کردند.

عصر ایرانیان: در مطلیب با عنوان «جراحان زیبایی قلابی بلای جان زیباپسندان» چنین نوشت: جراحی پلاستيك و زيبايی يكی از رشته هايی است که امروزه با توجه به ميل و رغبت بسياری از زنان و مردان، بازار مكاره و داغی دارد و هستند برخی افراد غير متخصصی که تنها توان فيزيكی نگهداشتن تيغ و قيچی جراحی را دارند و هيچ نشانی از دانش اين کار در آنها ديده نمی شود؛ اما با اعتماد به نفس به سقف رسيده خود، ادعای بی بديل بودن می کنند. به گزارش عصر ايرانيان مدام جلوی آينه عضلات صورتش را بالا و پايين کرده و ورنداز می کند. گاهی بينی اش را می فشارد و گاهی گونه هايش را می کشد و ضخامت لب هايش را می سنجد.انگار که تمام زندگی اش، وررفتن با بينی و بالا و پايين کردن عضلات و ماهيچه های صورتش است.

قدس: مریم اردبیلی در یادداشتی با عنوان «دختران، ذخایر تمدن ساز ایران» این گونه نوشت: به مناسبت روز بزرگداشت دختران عزیز کشورمان مـرور برخی مـوارد خالی از لطف نیست که به مقوله هویت در فرایند زیست دختران ایرانی امــروز بپردازیم. با توجه به نقش پررنگ رسانه و فضای مجازی در بیشتر اتفاقات جامعه، دختران ما بیشتر از بقیه گروه ها در معرض آثار هویتی و روندهای اثرگذار قرار می گیرند. ضرورت آسیب شناسی زیست دختر ایـرانـی در چنین موقعیتی خودش را به ما نشان می دهد و باید این سؤال را پرسید که در این شرایط تعریف دختران سرزمین ما از آینده و فرایند زندگی چیست؟ و آیا می توانند در مواجهه با جامعه برای خودشان یک نقش مؤثر تعریف کنند؟ با توجه به این پرسشها شاید درسـت ایـن باشد که از مسئله پنداشتن دختران حذر کنیم؛ زیـرا کلیدی ترین پروژه های قـرن ما به روشـن شـدن ابعاد هویت دخـتـران ما برمی گردد. دختران ما مسئله نیستند بلکه با ایجاد فرایندهای منطقی و صحیح بر اساس نگاه امامین انـقـلاب، می توانند تبدیل به کـانـون حل وفصل مسائل اجتماعی شوند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه