روز دختر چه روزی است و علت نامگذاری آن چیست؟
۳۱ خرداد ۱۴۰۲ به مناسبت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها روز ملی دختر نامگذاری شده است. این روز را به تمام دختران سرزمینمان ایران تبریک می گوییم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ به مناسبت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها روز ملی دختر نامگذاری شده است. این روز را به تمام دختران سرزمینمان ایران تبریک می گوییم.
ضمنا از سال ۲۰۱۲ روز ۸ مارچ توسط سازمان ملل متحد به عنوان روز بینالمللی دختر ثبت شد و در بسیاری از کشورها این روز را به شکل های مختلف جشن می گیرند.
روز دختر در ایران مصادف با تولد حضرت معصومه (سلام اله علیها) است و در سال ۱۳۸۵ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم های رسمی کشور درج گردید. این اقدام حرکتی است فرهنگی برای یادآوری شخصیت حضرت معصومه (س) و ترویج ابعاد وجودی این دختر اهل بیت در میان دختران مسلمان تا دختران این مرز و بوم از شخصیت آن حضرت الگو برداری کنند.
مزین شدن روز دختر به سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س)، در ظاهر ریشه در تجرد ایشان دارد و اما در باطن نیز در پی معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان و به ویژه شیعه اهل بیت میباشد.
حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) اول ماه ذی القعده 173 هجری در مدینه منوره به دنیا آمدند. در روایت آمده است که برادرشان حضرت امام رضا (علیه السلام) ایشان را معصومه صدا میکردند و جدشان امام صادق (علیه السلام) قبل از تولد ایشان، او را به «کریمه اهل بیت» ملقب نمودند.
روز دختـر بهانه ای است برای گرامیداشت مقام دختر و آشنایی آنان با نحوه صحیح زندگی با بهره گیری از فرهنگ ایرانی و اسلامی؛ دختران امروز مادران آینده اند که آینده سازان این مملکت را در دامان خود پرورش خواهند داد. لذا با توجه به جایگاه مهم دختران در جامعه و فرهنگ کشور، سلامتی جسمی و روحی و حضور آنان در صحنه های علمی و اجتماعی و سیاسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
روز دختر در ایران باستان
در ایران باستان پنجم اسفند ماه که سپندارمذگان یا اسفندگان نامیده می شد را به عنوان روز زمین، روز دختـر ، روز مادر و روز زن جشن می گرفتند سپندارمذ، نام الهه و نگهبان سرزمین سبز است.
دختران در آینده مادران این سرزمین هستند. مادرانی که میتوانند با تربیت فرزندانی پاک دامن و متعهد باعث تعالی همه کشور و جامعه گردند. پس چه بهتر است که با اختصاص فعالیتهایی بیش از نامگذاری یک روز به نام آنان، این بخش از جامعه را فعال، پرنشاط و پویا پرورش داد.
ارسال دیدگاه