اخبار داغ

دانا گزارش می دهد؛

حال این مردم و باید خوب کرد/ به یاد غریب کردستان

حال این مردم و باید خوب کرد/ به یاد غریب کردستان
امروز سالروز شهادت بزرگ مردی است که در بهمن ماه 57 و در زمان ورود امام خمینی به ایران، جزء حلقه محافظان آن پرواز بوده و بعدتر هسته اولیه سپاه پاسداران را تشکیل می دهد و در همان روزهای ابتدایی در بحبوحه کردستان که ضد انقلاب امان انقلاب را بریده بود، به فرمان مقتدایش عمل کرده و ناجی و مسیح کردستان می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد بروجردی در سال ۱۳۳۳ در روستای «دره گرگ» بروجرد به دنیا می آید و در ۶ سالگی پدر خود را از دست می دهد. بعد از مدتی بروجردی همراه خانواده اش به تهران می آید و در یک کارگاه تشک دوزی مدتی کار می کند. در ۱۷ سالگی به خدمت سربازی فراخوانده شد، اما چون مخالف خدمت در نظام ستم‌شاهی بود، از خدمت سربازی گریخت و برای دیدار امام (ره) راهی عراق شد. در مرز عراق دستگیر و به مدت ۶ ماه در زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌های رژیم به سر برد، پس از آن بود که دوباره جهت خدمت سربازی به تهران آورده شد.

پیش از انقلاب بروجردی جوان علاوه بر شرکت در تظاهرات علیه شاه و فعالیت های انقلابی، به منظور فراگیری آموزش نظامی و چریکی به همراه چند تن دیگر از مبارزان به سوریه می رود.  پس از قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ در قم با اخذ مجوز شرعی از برخی علما و روحانیون پیرو حضرت امام (ره)، عملیات نظامی علیه رژیم را شروع کرد و تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی بی‌وقفه به مبارزات خود ادامه داد.

شهید بروجردی جزو هسته اولیه تشکیل‌دهنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که تشکیل نیروی آموزش دیده و منسجم از بچه‌های سپاه را بر عهده داشت به دلیل این اقدامات بی بدیل بارها به وی پیشنهاد فرماندهی سپاه داده‌شده بود اما ایشان این پیشنهاد را نپذیرفت و حتی وقتی شهید محلاتی نماینده‌ امام در سپاه؛ فرماندهی کل سپاه را به بروجردی پیشنهاد کرد، او درخواست کرد تا فرماندهی تیپ ویژه‌ شهدا را به او بدهند.

بروجردی بعد از پیروزی انقلاب برای مقابله و سرکوب ضدانقلاب بنا به دستور امام (ره) عازم پاوه شد. حضور آن شهید در کردستان؛ که تا آخرین لحظات حیاتش ادامه داشت، منشا خیرات و برکات زیادی شد، وی یه طور مستقیم فرماندهی عملیات بسیار سخت و صعب‌العبور مسیر پیرانشهر و سردشت را به عهده گرفت و شجاعانه در کنار رزمندگان اسلام، بر ضدانقلابیون پیروز شد.  او بارها می‌گفت« آن شخصی که مردم کردستان را دوست داشته باشد می‌تواند در کردستان کار کند، من به این مردم محروم و ستمدیده علاقه دارم»

محمد، مسیح کردستان

یکی از جامع‌ترین کتاب هایی که به تمام ابعاد زندگی شهید بروجردی می‌پردازد؛ کتاب «محمد، مسیح کردستان» نوشته نصرت الله محمودزاده است. نویسنده در این کتاب به ابعاد مختلف جنگ در کردستان و چگونگی پرورش افراد شاخص دفاع مقدس توسط شهید بروجردی می پردازد. این کتاب می کوشد تا به نحوه مبارزات قبل از انقلاب شهید بروجردی و مبارزه با کومله‌ها و دموکرات‌ها و نحوه جای گرفتن شخصیت شهید بروجردی در قلب مردم کُرد بپردازد. محمودزاده در مقدمه کتاب درباره مراحل تحقیق و نگارش این اثر ارزشمند می نویسد: از شهید بروجردی دست نوشته و نوار صوتی بسیار اندکی به جای مانده و این امر عاملی شد که تحقیقات میدانی به صورت گسترده انجام شود. منابعی که در فصل پایانی کتاب آمده است. انجام نزدیک به پانصد و پنجاه ساعت مصاحبه مفید با ۶۰ تن، نیازمند برنامه ریزی طولانی مدت بود.

غریب پرده نقره ای

محمد حسین لطفی کارگردان سینما نیز اخیرا به تهیه کنندگی حامد عنقا فیلمی سینمایی با عنوان «غریب» با محوریت مقطعی از حضور شهید بروجردی در کردستان ساخته که برای نخستین بار در جشنواره فیلم فجر سال گذشته به نمایش درآمد و بلافاصله به عنوان یکی از فیلم های نوروزی سر از سینماهای کشور درآورد و پس از دو ماه اکران عمومی و با گیشه ای نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان، راهی اکران آنلاین شده است. بابک حمیدیان در این فیلم ایفاگر نقش شهید بروجردی است.

سرانجام در تاریخ اول خردادماه سال ۶۲ در مسیر جاده مهاباد به نقده خودروی ایشان به همراه چند تن دیگر از فرماندهان با میدان مین برخورد کرده و به شهادت می رسند.

در قسمتی از وصیت نامه شهید بروجردی آمده است:« ما که جز تکلیف کاری دیگر نداریم، اگر ما به اجتهاد خودمان برای خودمان تعیین مسوولیت کنیم این غلط است. وجود امام، امروز برای ما معیار است. راه او راه سعادت و انحراف از راهش خسران دنیا و آخرت است و من با تمام وجود این اعتقاد را دارم که شناخت و مبارزه با جریان‌هایی که بین مسلمین سعی در به انحراف کشیدن انقلاب از خط اصیل و مکتبی آن را دارند به مراتب حساستر و سخت‌تر از مبارزه با رژیم صدام و آمریکاست. وصیتم به برادران این است که سعی کنند توده مردم را که عاشق انقلاب هستند از نظر اعتقادی و سیاسی آماده کنند که بتوانند کادرهای صادق انقلاب را شناسایی کنند و عناصری را که جریان های انحرافی دارند، بشناسند؛ که شناخت مردم در تداوم انقلاب امری حیاتی است. »

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه