اخبار داغ

نشست خبری پرتیتر فدراسیون شطرنج پس از حواشی اخیر؛

تامینی: استعفا نمی‌دهم، از پریدر شکایت کرده‌ام/ خادم الشریعه برای بازگشت تضمین می‌خواست

تامینی: استعفا نمی‌دهم، از پریدر شکایت کرده‌ام/ خادم الشریعه برای بازگشت تضمین می‌خواست
رییس فدراسیون شطرنج در نشست مطبوعاتی گفت: استعفا نمی‌دهم و از نایب رییس فدراسیون شکایت کرده‌ام.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری فدراسیون شطرنج با حضور حسن تامینی رییس فدراسیون، مهرداد اردشی رییس کمیته فنی، رئیس کمیته مسابقات و خزانه‌دار فدراسیون برگزار شد.
مهرداد اردشی رییس کمیته فنی فدراسیون شطرنج و سرمربی رده‌های سنی تیم ملی درخصوص مسابقات غرب آسیا، اظهار داشت: ۷ کشور ایران، سوریه، قطر، عراق، لبنان، عمان و یک کشور دیگر در این رقابت‌ها شرکت خواهند کرد‌ نفرات اول این مسابقات جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب می‌کنند و با توجه به اینکه جایزه چهار هزار دلاری برای نفرات راه یافته به مسابقات جهانی تعلق می‌گیرد، رقابت حساسی را شاهد خواهیم بود. ۴۳ بازیکن در بخش آقایان و ۲۲ نفر در بخش بانوان مسابقه خواهند داد. همچنین مبینا علی‌نسب باوجود آنکه پیشتر سهمیه جهانی را کسب کرده بود برای آمادگی بیشتر در همین مسابقات غرب آسیا شرکت خواهد کرد.
وی افزود: با مشکلات زیادی برای اعزام‌ها روبرو هستیم و خواهشمندیم مسئولات وزرات ورزش و کمیته ملی المپیک شرایط را تسهیل کنند. اگر کمک‌های مالی نباشد نمی‌توانیم به همه مسابقات اعزام‌ داشته باشیم. واقعا نیاز به اعزام داریم چرا که برای نمونه شطرنج ایران در رده های سنی جزو بهترین‌های جهان است و در همین مسابقات اخیر موفق به کسب ۲ مدال جهانی شدیم. گاها مجبوریم به خاطر شرایط مالی یا نفرات کمتری اعزام می‌کنیم یا کلا اعزام کنسل می‌شود و این در حالیست که حتی در صورت تمکن مالی خانواده‌ها مجوز اعزام برای شطرنج‌بازان صادر نمی‌کنند.

در ادامه حسن تامینی رییس فدراسیون شطرنج درباره سرمربی خارجی تیم ملی اظهار داشت: سرمربی خارجی جزو دغدغه‌های ماست. قبلا یک مربی از ارمنستان آوردیم و اول استقبال نشد اما بعد از اینکه بچه‌ها با این مربی نشستند، درخواست داشتند که بیشتر بماند. از وزارت خواستیم بخشی از هزینه‌ها را تقبل کند و بخشی از پول را دادند. وضعیت شطرنجبازان ایران و کیفیت آنها به گونه‌ایست که هر مربی نمی‌تواند در کنار تیم باشد. طبق توافقنامه با وزارت و کمیته قرار شد مربی خارجی بیاوریم و بخشی از هزینه‌ها را بدهند.
با صحبت‌های خود بچه‌ها و نظر خودشان با این مربی به توافق رسیدیم. حتی اسپانسر یک میلیاردی داریم. شرایط ما هم خاص هست. به واسطه برخی از حرف و حدیث‌ها مجبور شدم به ارمنستان بروم و مذاکره کنم که حتی اگر نیامد، بچه‌های ما به ارمنستان بروند.

وی درباره پرداخت هزینه‌های جذب ترامنیک گفت: یک طلبی هم از فیده داریم و در جریان سفر به سوچی مذاکره کردیم و قرار شد اردویی در روسیه داشتیم. توافق رسیده‌ایم و منتظر نظر بچه‌ها هستیم تا به ایران بیاید. ترامنیک قهرمان اسبق جهان است و گری گاسپاروف افسانه‌ای را شکست داده و یکی از بهترین‌های تاریخ است. ولادیمیر ترامنیک حتی حضور کوتاه مدتش مفید است و علاوه بر بحث فنی، بعد تبلیغاتی فوق العاده‌ای خواهد داشت.

وی درباره حضور مربی ارمنی در ایران گفت: امیدواریم تابستان بیاید البته هنوز صددرصد نیست در مذاکرات اولیه قبول کرده اما باید مذاکرات نهایی انجام شده و وقت بدهد.

وی در ادامه درباره رقابتهای شطرنج غرب آسیا به میزبانی ایران صحبت کرد و گفت: ۵ هزار دلار جایزه در نظر گرفته.ایم. چون کرونا بود و لیگ نداشتیم، تصمیم گرفتیم که جایزه ریالی و دلاری بگذاریم.در دو جدول مردان و زنان پرداخت می‌شود. در جدول مردان برترین‌ها به ترتیب ۱۰۰۰، ۷۰۰، ۵۰۰، ۳۰۰ و... جایزه می‌گیرند.
در زنان ۶۰۰، ۴۰۰، ۳۰۰ و... جایزه می‌گیرند. این اختلاف هم مرسوم هست در آسیا.

تامینی در پاسخ به سئوالی درباره ارزیابی‌اش از عملکرد ۲ ساله‌اش گفت: زمانی که به شطرنج آمدم، تجربه ورزشی داشتم. این رشته حواشی بسیاری داشت. از روز اول هم این اصل را گذاشتیم که اهالی شطرنج برای شطرنج تصمیم بگیرند، به ویژه برای پست‌ها. هدفمان همدلی بود تا همه کمک کنند. با توجه به شرایط و اتفاقاتی رخ داد، من راضی نیستم. اگر از روز نخست می‌دانستم چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد، تصمیم دیگری می‌گرفتم. خود شطرنجی‌ها و شورای فنی نتوانستند با هم کار کنند. باید جراحی می‌کردیم و بخشی از اتفاقات پس لرزه‌های حواشی قبل بود. در کلیت راضی هستیم. برای نخستین بار سال گذشته توانستیم حقوق و عیدی بچه‌ها را بدهیم. بدهی‌های قبلی را هم روی ریل انداختیم. نزدیک به یک میلیارد و هفتصد بدهی پرسنل را دادیم. همه اعزام‌ها را انجام داده‌ایم. مسابقات بین المللی را همه را برگزار کردیم، به ویژه لیگ بعد از ۴ سال تعطیلی.

رییس فدراسیون شطرنج در ادامه به بحث اختلاف نظرش با شادی پریدر نایب رییس پرداخت و گفت: رییس شورای سیاستگذاری خانم پریدر بود که مسائل فنی در شطرنج را پیش برد. منیت‌ها و حواشی اوج گرفت و من مقاومت کردم و به ایشان گفتم رفتار شما با روحیات من سازگار نیست و بهتر است من بروم تا شطرنج آسیب نبیند. مخالفت کرد. نخستین چالش ۸ ماه پیش با بحث خزانه‌دار شروع شد و وی رفت و خزانه‌دار فعلی را معرفی نمود.  ایشان یک بحث مالی را رسانه‌ای کرد و من نامه آن را دارم. وزارت ورزش ما خواست و توضیح دادم و حتی بازرس را خواست و درخواست نظارت بیشتر کردند. من گلایه دارم از این رفتار. اگر من تخلف کردم که باید با من برخورد شود اما اگر ایشان تشویش اذهان عمومی کرده باید پاسخگو باشد.

او در پاسخ به این سئوال که چرا پریدر در این نشست حضور ندارد تا توضیح دهد، گفت: خود پریدر بپرسید که چرا نیامده‌. او پس از چند تا مصاحبه اخیر به فدراسیون نیامده و ظاهرا گفته همه مصاحبه‌ها حرف من نبوده و پشیمان است. من اعتقاد به جراحی ندارم چون برکناری ایشان باعث خسارت به شطرنج می شود. مگر چند تا پریدر داریم؟ ولی باید محدودتر شود.

وی درباره اتفاقات اخیر کرمان گفت: پریدر بعد از بحث استعفا آمد و اظهار پشیمانی کرد و من شاهد دارم. ولی دلخوری اصلی از سمت خزانه دار است. در ماجرای اخیر با رییس هیات کرمان ایشان خودش طرفدار این شخص بود و خواستار حضور وی در هیات رییسه بود اما مشخص نشد که در کرمان چه اتفاقی رخ داد که کسی هم ندیده. ایشان فشار آورد که بشیری رییس کرمان را عزل کن اما من تاکید کردم کتبی بنویس تا من برخورد کنم اما ایشان انجام نداد تا مصاحبه آخر که اتهامات حقوقی وارد کرد که دیگر نمی‌شود خویشتنداری کرد و باید برخورد شود. من تصمیم گرفتم از ایشان شکایت کنم در سیستم قضایی و ایشان مدارکش را آنجا ارائه دهد.از سیستم‌های نظارتی اجازه گرفتم که از پریدر شکایت کنم.
وی افزود: اظهار پشیمانی از خود پریدر نشنیده‌ام اما از بقیه شنیده‌ام که گفته شرایط روحی خوبی نداشته‌ام. شکستن گوشی و سیلی زدن هم از آقای رشیدی مکتوب خواستم پاسخ دهد که نداده و فقط ویس داده که نکرده‌ام. از پریدر هم پرسیدم مدرک و سند یا شاهدی داری که نداشت. ابهامات را باید ایشان پاسخگو باشد. ماجرای پریدر را نه رد می‌کنیم نه تکذیب. حتی گفتم مکتوب بنویس که ننوشت. هیچکس حق ندارد به یک خانوم سیلی بزند. اگر اثبات شود، قطعا برخورد می‌کنیم. مشکل اینجاست که خانوم پریدر از مسیر قانونی اقدام نمی‌کند چون اعتقاد دارد که به نتیجه مورد نظرش نمی‌رسد.

وی درباره اینکه بالاخره با پریدر ادامه همکاری خواهد داد یا نه، بیان کرد: در نشست روسای هیات‌ها گفتم که اختیاراتی خودم دادم که حق خودم هست که سبب کنم. یک بخشی نظر شطرنجی‌ها بود که ایشان نایب رئیس باشند اما به همه گفتم به عنوان جایگاه حقوقی علیه سیستم صحبت کرده و نمی‌شود ادامه داد. نظرم این است که از منظر فنی و شطرنجی مثل پریدر نداریم اما واقعا باید تکلیف روشن شود. قائل به از دست دادنش نیستم اما باید سیستم قضایی و نظارتی تصمیم‌گیری کند.

تامینی در پاسخ به سئوالی درباره بدهی‌های فدراسیون شطرنج گفت: مالیات زمان کامبوزیا بود و پیگیری زیادی داشتیم و نامه زدیم و حساب من و خزانه‌دار را بستند و با مجلس و وزیر جلسه داشتیم. بعد از نشست قبلی و رسانه‌ای شدن ماجرا، سیستم‌های نظارتی ما را خواستند و شکایت کردند که ما را متهم کرده‌اید که پرونده در دادسرای رسانه بسته شد. قرار بر این شد با حکم دادگاه یک هیات بازرسی صالح بیاید و بررسی شود که ۱۷ میلیارد از کجا آمده.
هتل را ساختند که خوابگاه فدراسیون باشد. لیست اموال داریم و تجهیزات در ساختمان ماست اما نتوانستیم استفاده کنیم. در بحث برق کنتور مشترک هتل، فدراسیون و بدمینتون یکی است و بابد تفکیک شود. در حالیکه ما مصرف روزانه عادی داریم. ساختمان نیمه‌کاره ۱۸ سال مانده.
۱۳ هزار خرده‌ای بدهی خارجی داشتیم و باید ماهانه ۱۰ هزار دلار می‌دادیم که همه را مرتب داده‌ایم.
بدهی فیده را ندهیم، تعلیق می‌شویم که داده‌ایم.

رییس فدراسیون شطرنج درباره استعفایش و بحث کاندیداتوری برای نمایندگی مجلس بیان کرد: تصمیم داشتم برای نمایندگی مجلس اقدام کنم حتی قبل از عید تصمیمم جدی بود. به ویژه که شرایط فدراسیون هم روی روال بود. اما الان معتقدم شرایط فدراسیون و حواشی اخیر مشخص شود چون به من اتهام زده شده. الان نظرم این است که بمانم و تصمیم به استعفا ندارم.

وی درباره اتهام همشهری بازی و قومی گرایی که پریدر به او زده گفت: همه نفراتی را که به فدراسیون آمده‌اند، را خود خانوم پریدر نظر داشت و تصمیم می‌گرفت تا همین مورد آخر. یعنی هیات رئیسه. سراغ سجادی رفتیم که نپذیرفت. در مورد هیات رییسه من تصمیم‌گیری شخصی نداشتم. گیلان مهد شطرنج ایران است و این تصمیم من نبود که نایب رییس یا اعضای هیات رییسه گیلانی باشند. من با پریدر دشمنی ندارم.

وی درباره سیل گسترده مهاجرت‌ها در شطرنج از خادم الشریعه گرفته تا ایدنی گفت: در ۲ سال اخیر تلاش داشتیم کسی مهاجرت نکند. در بحث خادم الشریعه و مسابقات اخیر دو نگرانی داشتیم. بازی با رژیم صهیونیستی بزرگترین نگرانی ما بود. ۵ بازیکن ما با آنها مسابقه ندادند که شرایط بسیار سختی بوجود آمد. با خانواده‌های بچه‌ها صحبت می‌کنیم. پویا ایدنی درست می‌گوید. حضور در ایران از منظر مناسبات جهانی سخت می‌شود‌. سارا هم یک استثنا بود‌. با سفیر صحبت کردیم که با او صحبت کرد و او برای بازگشت تضمین می‌خواست که محقق نشد.

وی درباره حواشی که درباره اسکان خانواده‌ها در جریان مسابقات بوجود آمد و به شدت جنجالی شد، گفت: در بحث مسابقات و اسکان و جنجالی که بوجود آورد من بی‌تقصیر بودیم. برای اسکان همه کار کردیم اما خانواده‌ها برای انجام مسابقه فرزندانشان تجمع می‌کردند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه