اخبار داغ

کاهش نرخ رشد قیمت‌ها از ۴/۷ درصد در اسفند به ۲/۸ درصد در اردیبهشت

کاهش نرخ رشد قیمت‌ها از ۴/۷ درصد در اسفند به ۲/۸ درصد در اردیبهشت
در جلسه شورای اقتصاد که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، تأکید شد که نرخ رشد قیمت‌ها از ۴.۷ درصد در اسفند ماه سال گذشته به ۲/۸ درصد در اردیبهشت ماه سال جاری کاهش یافته است.

به گزارش راه دانا؛ در جلسه شورای اقتصاد که ظهر امروز (پنجشنبه) به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، مرکز آمار گزارشی از تغییرات و کاهش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوار از ۴/۷ درصد در اسفندماه سال ۱۴۰۱ به ۳/۷ در صد در فروردین و ۲/۸ در اردیبهشت در سالجاری و کاهش شاخص قیمت تولیدکننده در دو ماه اول سال ۱۴۰۲ ارائه کرد.

 

مخبر با اشاره به گزارش کاهش نرخ تورم ماهانه نسبت به سال گذشته و همچنین افزایش ۸۶ درصدی اعتبارات عمرانی بودجه کل کشور تأکید کرد: دستگاه‌های ذی‌ربط موظف هستند در صورت هرگونه مغایرت با نرخ هدف‌گیری شده رشد اقتصادی و نرخ تورم، اقدامات و برنامه‌های جبرانی را هر چه سریع‌تر اعلام و عملیاتی کنند.

 

در این جلسه مرکز آمار با اشاره به کاهش شاخص‌های قیمت‌های تولیدکننده در ماه‌های گذشته و همچنین کاهش نرخ رشد قیمت‌ها از ۴/۷ درصد در اسفندماه سال ۱۴۰۱ به ۳/۷ درصد در فروردین و ۲/۸ در اردیبهشت سالجاری اعلام کرد که با توجه روند کاهشی رشد قیمت‌های مصرفی خانوار و تولیدکننده، انتظار می‌رود در چندماه آینده به سمت ثبات در سطح عمومی قیمت مصرف‌کننده حرکت شود.

 

در ادامه در خصوص تأمین منابع ارزی و ریالی خرید تضمینی گندم و طرح دارویار و تأمین دارو بحث و تصمیم‌گیری شد.

 

در این جلسه توافق شد با توجه با تأمین منابع مالی خرید تضمینی گندم و طرح دارویار، پرداخت‌ها و اعتبارات لازم تخصیص یابد و در هفته‌های ‌آتی نیز هماهنگی‌های لازم در راستای پرداخت‌های بیشتر انجام شود.

 

همچنین در ادامه گزارش تغییر سال پایه شاخص قیمت مصرف‌کننده کل کشور به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای و استان‌ها ارائه شد.

 

در این جلسه که معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای، نفت، اقتصاد، نیرو، تعاون، کار و ورفاه اجتماعی، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، دبیر هیأت دولت و دیگر اعضای شورای اقتصاد از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند، گزارش عملکرد بودجه کل کشور توسط وزارت اقتصاد ارائه شد که طبق این گزارش با تلاش‌های دولت سیزدهم و افزایش درآمدهای کشور، اعتبارات عمرانی بودجه کل کشور افزایش ۸۶ درصدی داشته است.

 

در ادامه این جلسه ۶ درخواست وزراتخانه‌های مختلف با اعتبار ۳ هزار میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری از منابع داخلی در حوزه‌های مختلف صنایع و انرژی، تأمین کالاهای اساسی، تجهیزات پزشکی، اقلام دارویی، ترمیم، بهسازی و ساخت سد، تعمیر و نگهداری پست‌های نیروگاه‌های برق‌آبی و طرح‌های تحقیقاتی و مسأله‌یابی وزارت نفت با دانشگاه‌های کشور بحث، بررسی و مصوب شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه