اخبار داغ

یک اقتصاددان در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

نگاه رهبری، ادامه نگاه امام خمینی(ره) برای پیاده‌سازی اقتصاد اسلامی است

نگاه رهبری، ادامه نگاه امام خمینی(ره) برای پیاده‌سازی اقتصاد اسلامی است
یک استاد اقتصاد با اشاره به تشابه نگاه امام و رهبری، گفت: این نگاه در تولید، توزیع و مصرف باید چراغ راه، الگو و خط‌مشی مسئولان در اجرای اقتصاد اسلامی باشد.

عبدالمجید شیخی، اقتصاددان و استاد اقتصاد اسلامی دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در آستانه سالگرد رحلت ملکوتی امام خمینی (ره) درباره نگاه امام و رهبری از صدر انقلاب اسلامی تا کنون به مسائل اقتصادی و پیاده‌سازی اقتصاد اسلامی در سطح کلان جامعه اظهار کرد: امام خمینی (ره) در همه ابعاد از جمله سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی به‌خصوص در طول دورهٔ ده‌ساله‌ای که ایشان انقلاب را به پیروزی رساندند و اداره کردند و حتی پیش از انقلاب بسیار کاربردی مؤثر بود.

عدم آگاهی برخی از جوانان نسبت به دیدگاه امام به حوزه آموزش برمی‌گردد

وی ادامه داد: دیدگاه امام هنوز هم برای خیلی از جوانان روشن نیست و این عدم آگاهی برخی از جوانان شاید به دلیل عدم تدوین خطوط اصلی نظرات ایشان در کتاب‌های درسی باشد، در واقع باید سیاست‌های آموزشی به کار برده می‌شد که خط امام در نظام آموزش‌وپرورش ما جز مبانی آموزشی قرار می‌گرفت؛ ولی متأسفانه ما همچنان درگیر یک دور باطل نظام آموزشی افکار غربی لیبرالیستی در دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها هستیم.

وی افزود: در واقع تحولی که باید صورت می‌گرفت این بود که اقتصاد اسلامی از دل مکتب اسلام و آموزه‌های ما گرفته و از ابتدا در مکتب آموزشی کشور گنجانده می‌شد. اگر بخواهم در چند جمله‌ کلی عرض کنم، ایشان در حوزه‌ تولید توزیع و مصرف و در واقع در تمام ابعاد اقتصادی حرفه‌هایشان را به‌صورت صریح و به‌اصطلاح خیلی عامیانه و مردم‌فهم مطرح‌کردند و در حوزهٔ تولید اعتقاد به خودکفایی و خوداتکایی داشتند و معتقد به رشد تولید و ضرورت توجه به امنیت در همه حوزه‌ها در جامعهٔ اسلامی بودند.

منویات اقتصادی مقام معظم رهبری هم صراحتاً بر اتخاذ یک سبک و اسلامی تولید تاکید دارد

شیخی در ادامه گفت: منویات اقتصادی مقام معظم رهبری هم صراحتاً بر اتخاذ یک سبک و الگوی اسلامی تولید و مصرف تأکید دارد. مقام معظم رهبری در ادامه نگاه امام خمینی (ره) همیشه تأکید دارند حوزه‌ توزیع بر مبنای عدالت و بر مبنای رسیدن به یک سطح مطلوبی از رفاه همراه باعدالت باشد و در این سه جمله ایشان می‌شود تمام فرمایشات بنیان‌گذار انقلاب را خلاصه کرد.

شیخی افزود: مقام معظم رهبری با همین خطوط فکری در واقع تفاوت نظری با حضرت امام خمینی (ره) ندارند و دلیل این تشابه نگاه، نشات گرفتن دیدگاه این دو عزیز مبتنی بر مکتب اقتصاد اسلامی است که حدود پنج دهه پیش مرحوم شهید آیت‌الله محمدباقر صدر معرفی کرد.

وی تأکید داشت: با همین نگاه بعد از انقلاب یک تلاش‌هایی صورت گرفت و در جاهایی توانستیم به‌صورت جزیره‌ای مکتب اقتصاد اسلامی را به عرصه عمل نزدیک کنیم البته بعضی جاها موفقیت‌های بسیار کم و بعضی جاها هم موفقیت در خور توجه بود.

وی گفت: مثلاً بر همین اساس به‌اصطلاح منویات مکتب اقتصاد اسلامی ما برای اولین‌بار نظام عملیات بانکی بدون ربا را به دنیا معرفی کردیم و الان طرح اصلاحی عملیات بانکی بدون ربا تحت عنوان نظام بانکداری اسلامی در واقع تهیه شده و در دستور کار مجلس قرار داده شده است.

وی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران فرمودند که "هر پول و هر درآمدی که به‌اصطلاح مرتبط با سعی و تلاش و کار نباشد به‌نوعی مورد قبول اقتصاد اسلامی نیست مثل هر پولی که از دلالی، رشوه‌خواری، سفته‌بازی و فعالیت‌های ارزی که غیرمفید و غیرمولد باشد.

نگاه رهبری، ادامه نگاه امام خمینی (ره) برای پیاده‌سازی اقتصاد اسلامی است

وی ادامه داد: الان به عینه داریم می‌بینیم که در اقتصاد ما آنچه که درواقع برجسته است و مردم را درگیر کرده غلبهٔ بخش غیرمولد بر بخش مولد هست؛ یعنی بخش مولد سرکوب‌شده و از نگاه رهبر معظم انقلاب این روند باید اصلاح شود و عمل دقیق به تمام خطوط اقتصاد اسلامی را حضرت امام خمینی در بیانات شیوای خود برای ما شفاف بیان نموده‌اند.

شیخی گفت: حق یک کلمه است؛ ولی برخی تفسیر خودشان از حق را اجرا می‌کنند؛ اما نگاه امام به‌نظام تولید، توزیع و مصرف مسیر ما را برای اجرای اقتصاد اسلامی روشن‌بیان کرده و شکر خدا امروز بیانات مقام معظم رهبری هم در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) که دنباله نگاه امام خمینی است باید به‌عنوان چراغ راهی در پیاده‌سازی اقتصاد اسلامی مدنظر همه مسئولان قرار بگیرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه