توصیه نامه آمریکا درخصوص پهپادهای ساخت ایران
وزارت امورخارجه، وزارت بازرگانی، وزارت دادگستری و خزانهداری آمریکا در بیانیه ای مشترک نسبت به خرید، توسعه و تکثیر هواپیماهای بدون سرنشین ایران هشدار دادند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وزارت امورخارجه، وزارت بازرگانی، وزارت دادگستری و خزانهداری آمریکا بهطور مشترک یک بیانیه به اصطلاح توصیهای خطاب به جامعه بینالملل، بخش خصوصی و مردم منتشر کردند و در آن نسبت به خرید، توسعه و تکثیر هواپیماهای بدون سرنشین ایران هشدار دادند.
بنابر گزارش وب سایت وزارت امورخارجه آمریکا، این توصیهنامه با ادعای اینکه خرید، توسعه و تکثیر پهپادهای ایران خطری رو به گسترش برای امنیت و صلح بینالملل است به صنعت خصوصی مرتبط با هواپیماهای بدون سرنشین اطلاع میدهد که ایران به دنبال توسعه برنامه پهپادی خود و نهادهای دخیل در تهیه، تولید و تکثیر پهپادهای ایرانی است.
این توصیهنامه همچنین راهنماییهایی را به صادرکنندگان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و موسسات مالی در اجرای بررسی دقیق و کنترلهای داخلی موثر به ویژه مرتبط با فعالیتهای مرتبط با پهپاد ایران برای اطمینان از انطباق با الزامات قانونی قابل اجرا در کل زنجیره تامین و جلوگیری از مشارکت ناخواسته در برنامههای پهپادی ایران ارائه میکند.
در این توصیهنامه با تاکید بر اینکه ایالات متحده متعهد به مقابله با برنامه پهپادی ایران است، آمده است که واشنگتن از طریق جلوگیری از سوءاستفاده از سیستم مالی ایالات متحده و ایجاد اختلال در خرید قطعات خارجی در راستای این هدف تلاش خواهد کرد.
در بخش دیگری از این توصیهنامه با تکرار این ادعا که روسیه از پهپادهای ساخت ایران در حملات علیه اوکراین استفاده میکند، آمده است: بسیار مهم است که بخش خصوصی در اجرای تعهدات قانونی خود در قبال خرید پهپادها و قطعات مرتبط با هواپیماهای بدون سرنشین ایران هوشیار باشد و نقش خود را برای جلوگیری از هرگونه فعالیتی که به توسعه برنامه بیثباتکننده و خطرناک پهپاد ایران ادامه میدهد، انجام دهد. روسیه به استفاده از پهپادهای ساخت ایران در حملات علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی در اوکراین ادامه میدهد. این توصیه نمونه دیگری از چگونگی تلاش آمریکا برای ایجاد اختلال و تاخیر در انتقال پهپادها از ایران به روسیه است.
این توصیهنامه همچنین مدعی شده است که ایران برای ساخت پهپادهای خود به صنعت خارجی وابسته است و قادر نیست برخی قطعات این هواپیماها را در داخل تولید کند، بنابراین بهطور جزئی به ارائه فهرستی از تجهیزاتی پرداخته که ایران آنها را از خارج از کشور، بهویژه تولیدات آمریکا تهیه میکند و در ادامه توصیههایی را خطاب به بخش خصوصی و شرکتهای صنعتی مربوطه در این رابطه مطرح کرده است.
ارسال دیدگاه