نخستین رقابت جدی در میان مدعیان؛
والیبال زنان چلنجرکاپ آسیا| آزمونی سخت برای تیم ملی والیبال زنان ایران
تیم ملی والیبال زنان امسال با حضور در چلنجرکاپ زنان آسیا برنامههای خود را برای حضور در گروه زنان لیگ ملتها آغاز کرد، اما مسیر دشوار و سختی پیش رو دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، دومین دوره مسابقات والیبال زنان چلنجرکاپ آسیا از 28 خرداد تا 4 تیر با حضور 11 تیم به میزبانی اندونزی در شهر گریسک برگزار میشود و تیم ملی ایران برای نخستین بار در این مسابقات شرکت میکند.
با توجه به اینکه قهرمان این رقابتها سهمیه حضور در رقابتهای انتخابی لیگ ملتها 2024 را به دست میآورد، والیبال زنان ایران تلاش خود را برای کسب این سهمیه آغاز کرد، اما باید بپذیریم که مسیری دشوار و سخت پیش رو دارد. همانگونه که تیم ملی مردان سالها برای حضور در لیگ جهانی تلاش کرد تا در نهایت در سال 2013 موفق به حضور در این رقابتها شد و امسال دهمین سال حضور جهانی خود را تجربه میکند.
سرمربی تیم ملی والیبال زنان حضور این تیم در چلنجر کاپ آسیا را نقطه عطفی برای توسعه و پیشرفت موشکی والیبال زنان می داند و معتقد است که مسیر توسعه والیبال زنان ایران از حضور در مسابقاتی چون چلنجر کاپ میگذرد.
فاطمه رشیدی تصریح کرد: طبق ماموریتی که دکتر داورزنی و دکتر محمدیان به من دادهاند با تشکیل کادر فنی متخصص و با بهرهگیری از حداکثر پتانسیل والیبال زنان کشورمان تمام تلاش خود را برای کسب پیروزیهای درخشان و تحقق آرمانهای والیبال در بخش زنان خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه به تیم ملی والیبال زنان امید دارد، گفت: تیمهای چینتایپه و هنگکنگ حریفان مرحله مقدماتی ایران در چلنجرکاپ هستند. بازی با چینتایپه اهمیت زیادی برایمان خواهد داشت و نتیجه آن در مرحله بعد و گروه بندیمان تاثیر زیادی دارد به همین دلیل تمام تلاش و برنامه ریزی این است که در این دو بازی پیروز شده و به عنوان تیم اول صعود کنیم.
فدراسیون والیبال قرار گرفتن تیم ملی والیبال زنان ایران در چهار تیم برتر قاره آسیا را به عنوان آرمان تعریف کرده است و استراتژی و برنامهزیزی برای والیبال زنان در تیم ملی و ردههای سنی مختلف سنی نیز براساس دستیابی به این آرمان در سالهای آینده است.
حضور در مسابقات مختلف و کسب تجربه از سوی بازیکنان و کادر فنی مهمترین فاکتور برای تیم ملی زنان ایران جهت راهیابی به چهار تیم برتر قارهکهن است و چلنجرکاپ زنان آسیا نخستین گام رسمی در مسیر کسب تجربه این تیم خواهد بود. همچنین مسابقات قهرمانی زنان آسیا سال 2023 و بازی های آسیایی چین دیگر میادین پیشرو برای کسب تجربه است.
تاریخچه چلنجرکاپ زنان آسیا
ایده برگزاری مسابقات والیبال چلنجرکاپ زنان آسیا از سال 2018 در کنفدراسیون والیبال آسیا مطرح شد اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و موانع موجود، نخستین دوره این رقابتها سال 2022 به میزبانی هنگ کنگ و با حضور تیمهای هند، مالزی، سنگاپور و ازبکستان برگزار شد تا پنج تیم شرکت کننده برای قهرمان به مصاف یکدیگر بروند.
در نهایت تیم هنگ گنک (میزبان) به قهرمانی دست یافت و تیمهای هند، مالزی و ازبکستان در رتبههای دوم تا چهارم قرار گرفتند.
ترکیب تیم اعزامی ایران
آیتک سلامت، مونا دریس محمودی، سودابه باقرپور، مونا آشفته، اسما سعیدی، مهسا کدخدا، نگار هاشمی، نگین شیرتری، حانیه محتشمی پور، فاطمه خلیلی، ریحانه کریمی، درسا فلاح، فاطمه امینی و کیمیا کیانی بازیکنان ایران در چلنجر کاپ آسیا هستند.
نازآفرین فنودی به عنوان سرپرست، فاطمه رشیدی (سرمربی)، مهسا آراسته (مربی)، نوید مشجری (مشاور فنی) و علیرضا بهبودی (مربی تمرین دهنده)، مریم پرهیزکاری (مربی بدنساز)، مهرنوش واعظی(فیزیوتراپ) و راضیه دوستی به عنوان آنالیزور، کادر فنی تیم ملی والیبال زنان را تشکیل میدهند.
گروهبندی مرحله مقدماتی
قرعهکشی مسابقات والیبال چلنجرکاپ زنان آسیا پنجشنبه 25 اسفند برگزار شد و تیم ملی والیبال زنان ایران حریفان مرحله مقدماتی خود را شناخت که با تیمهای هنگگنگ و چینتایپه در گروه دوم همگروه شد.
این رقابتها با حضور 12 تیم قرعه کشی شد و در ادامه قزاقستان از حضور انصراف داد تا برنامه گروهبندی مرحله مقدماتی به قرار زیر شود:
گروه A: اندونزی، ماکائو و فیلیپین
گروه B: هنگکنگ، چینتایپه و ایران
گروه C: هند و استرالیا
گروه D: ازبکستان، مغولستان و ویتنام
در پایان مرحله مقدماتی دو تیم برتر گروه A و C در گروه جدید به مصاف یکدیگر میروند (جمعا 4 تیم) و دو تیم برتر گروههای B و D حریف یکدیگر در مرحله دوم مسابقات خواهند شد که نتیجه بازی دو تیم هر گروه در دور نخست در جدول جدید لحاظ خواهد شد.
قضاوت 11 داور
کنفدراسیون والیبال آسیا 11 داور بینالمللی را برای قضاوت در این دوره از رقابتها معرفی کرده است که محمدرضا درفش کاویان از ایران نیز در بین آنها قرار دارد.
فهرست داوران این رقابتها به قرار زیر است:
آرون لئون از استرالیا
هونگ تیزو یوآن از چینتایپه
لام میو چو از هنگکنگ
رومئو سینگ از هند
میلانی مامانگ کی از اندونزی
محمدرضا درفش کاویان از ایران
چینگ ونگ لام از ماکائو
زولبایار گانباتار از مغولستان
هربرت ماتی ماتیکو از فیلیپین
آلیمو فرخود از ازبکستان
نگوین تی تان هوآ از ویتنام
برنامه مسابقات
برنامه کامل مسابقات والیبال چلنجرکاپ زنان آسیا به شرح زیر است:
* یکشنبه 28 خرداد
ساعت 8؛ ماکائو – اندونزی
ساعت 10:30؛ هنگکنگ – چینتایپه
ساعت 13؛ هند – استرالیا
ساعت 15:30؛ ویتنام – مغولستان
* دوشنبه 29 خرداد
ساعت 10:30؛ فیلیپین – ماکائو
ساعت 13؛ ایران – هنگکنگ
ساعت 15:30؛ ازبکستان – ویتنام
* سهشنبه 30 خرداد
ساعت 10:30؛ چینتایپه – ایران
ساعت 13؛ مغولستان – ازبکستان
ساعت 15:30؛ اندونزی – فیلیپین
* چهارشنبه 31 خرداد
ساعت 5:30؛ تیم سوم گروه B – تیم سوم گروه D (پلیآف رتبههای نهم تا دوازدهم)
ساعت 8؛ تیم دوم گروه B – تیم اول گروه D (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
ساعت 10:30؛ تیم اول گروه B – تیم دوم گروه D (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
ساعت 13؛ تیم دوم گروه A – تیم اول گروه C (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
ساعت 15:30؛ تیم اول گروه A – تیم دوم گروه C (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
پنجشنبه یکم تیرماه تیمهای شرکت کننده استراحت دارند.
* جمعه دوم تیر
ساعت 5؛ تیم دوم گروه B – تیم دوم گروه D (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
ساعت 10:30؛ تیم اول گروه B – تیم اول گروه D (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
ساعت 13؛ تیم دوم گروه A – تیم دوم گروه C (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
ساعت 15:30؛ تیم اول گروه A – تیم اول گروه C (پلیآف رتبههای اول تا هشتم)
دیدارهای مرحله نیمه نهایی و نهایی این رقابتها نیز روزهای شنبه و یکشنبه سوم و چهارم تیرماه پیگیری خواهد شد.
ارسال دیدگاه