اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله آیا روند کاهشی قیمت‌ها دائمی است، در اصلاح رویکردهای اقتصادی دستمان نلرزد، تجربه‌های جهانی در مسئله حجاب به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله آیا روند کاهشی قیمت‌ها دائمی است، در اصلاح رویکردهای اقتصادی دستمان نلرزد، تجربه‌های جهانی در مسئله حجاب به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «آیا روند کاهشی قیمت ها دائمی است؟» نوشت: چرا قیمت دلار ریخت؟ چرا قیمت ها در حوزه های مهمی مثل مسکن و خودرو و ســکه و طلا کاهشی شدند؟ آیا این روند موقتی است یا تا تخلیه کامل حباب قیمت ها، ادامه خواهد یافت؟ شاید این 3 سؤال، جزو مهم ترین سؤالاتی باشد که این روزها در اذهان همه ما شکل گرفته اســت. اینجا قصد تحلیل صرفا اقتصادی این تحولات را نداریم. به عبارتی می خواهیم آن دلایل غیراقتصادی را هم که در بروز این تحولات مثبت اقتصادی نقش داشته اند، بررسی کنیم. برای شــروع می خواهیم از نظریات ریچارد تیلور، اســتاد علوم رفتــاری و اقتصاد و برنده جایزه نوبل اقتصادی ۲01۷ کمک بگیریم. او در کتاب تلنگر سقلمه می گوید، برخی معضلات چه اقتصادی و چه غیر اقتصادی هر چقدر هم که بزرگ و پیچیده باشــند، راه حل های ســاده ای دارند. فقط یک تلنگر حساب شــده لازم است.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «آن فرار چگونه قرار می شود» چنین نوشت: قرار بر فرار به ونزوئلا بود! تيتر زدند و توئيت زدند _ و هنوزهم پاک نكردند_ كه هواپيماهای انتقال حاكمان ايران به ونزوئلا در مهرآباد موتور روشن كرده اند. تا اينجای كار برای يك رسانه خارجی، خيلی هم طبيعی و عادی و عالی! بعد از آن برخی از مردم باور كردند، و برخی نخبگان! يك استاد سواد رسانه تماس گرفت و پرسيد فلانی اين خبر ها راسته؟! يك استاد تمام دانشگاه نيز و يك پزشك متخصص! رعشه فرار به جان خاص و عام افتاده بود! بار ها در گعده های فاميلی و دانشگاهی چيز هايی می شنوم كه بلافاصله می گويم رسانه خود را عوض كنيد! برخی قيافه تحليلگران را به خود گرفتند و مطالبی را درباره فرار اقرار كردند كه عين حرف فلان رسانه بود. گفتند حرف و نظر خودمان است، همانجا گفتم اين حرف فلان مجری از فلان رسانه است، حتی در لحن و تأكيدات! تو اول بگو با كيان زيستی/پس آنگه بگويم كه تو كيستی. بگو رسانه ات كدام است تا بگويم تو كيستی! چه خاص باشی، چه عام. اين معجزه رسانه البته چيز غريبی نيست، جرج گربنر قبال آن را نظريه كرده است.

خراسان: سید جلال فیاضی در یادداشتی با عنوان «آقای اقتصاددان؛ دوباره دبیر دوباره 20» این گونه نوشت: محسن رضـایـی _اقـتـصـاددانـی کـه با معدل ۱۹ دکترای اقتصاد گرفته است_ پس از دو سال از تیم اقتصادی دولت رفت و عطای صندلی معاونت اقتصادی رئیس جمهور را به لقایش بخشید. رضایی،یکی از سـه نـامـزد انتخابات ریاست جمهوری بود که پس از پیروزی رئیسی به کابینه راه یافت تا در قامت معاون اقتصادی، رئیس جمهور را برای اصلاحات اقتصادی و بالابردن ارزش پــول ملی _کــه مـدعـی اســت تخصص اوست _یاری کند. اظـهـارات آقـا محسن در مناظره های انتخاباتی بارها در شبکه های اجتماعی برجسته شد.

قدس: زهره خوارزمی در یادداشتی با عنوان «تجربه های جهانی در مسئله حجاب» نوشت: پیش از اینکه بخواهیم درباره لایحه عفاف و حجاب سخن بگوییم، باید تبیین کنیم که بحث پوشش، حجاب و عفاف مختص کشور ما نیست و ریشه های آن در تاریخ و فرهنگ دیگر جوامع و حتی در لیبرال ترین کشورهای غربی مشهود است. این امر آنچنان فرهنگی است که در نسبت با هنجارها، باورها و جغرافیا، تعاریف و نگرش ها دربـاره آن متغیر است. همچنین باید در نظر داشته باشیم خود دو مفهوم عفاف و حـجـاب در عین هم پوشانی و تــرادف نسبی، تفاوت هایی هم دارند. در هر صورت در نگاه دینی، تعریف حجاب فـراتـر از پوشش اسـت و کارکرد گسترده اجتماعی دارد. حجاب بـه کـردارهـای اجتماعی زن مسلمان معنا می بخشد و زیست عفیفانه معطوف به اهتمام هر دو جنس و رفتار توأم با عفت است.

عصر ایرانیان: محسن پیرهادی در سرمقاله ای با عنوان «در اصلاح رویکردهای اقتصادی دستمان نلرزد» چنین نوشت: لازم است شجاعت تصمیم گیری در جایگزین کردن تعطیلی شنبه بجای پنجشنبه را پیدا کنیم، متأسفانه ایام فعالیت و روزهای کاری مورد استفاده در کشور ما، برای تعامل با کشورهای منطقه و جهان نامناسب و نامتناسب است و همین روند سبب شده در تعامل همه جانبه با دنیا به نوعی انزوا و خود تحریمی دچار شویم. ما چهار روز هفته را به واسطه تعطیلی متفاوت با سایر کشورها از دست می دهیم. یک روز تعطیل که جمعه باشد به واسطه مسائل دینی، اجتناب ناپذیر و صحیح است اما تغییر تعطیلی از پنجشنبه به شنبه، هیچ منع شرعی و قانونی ندارد صرفا نیاز به یک عزم و اصلاح دارد. ایراداتی از سوی جمعی نسبت به جایگزین شدن تعطیلی روز شنبه به جای تعطیلی مرسوم پنج شنبه ها در کشور بیان می شود، بسیاری از افراد از گشایش کار فعالان اقتصادی در تعامل با دنیا بی اطلاع هستند و طبیعی هم هست.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه