گزارش دانا به بهانه اکران فیلم «کت چرمی»؛
جواد عزتی و کارنامه پارادوکسی از کمدی تا تراژدی
فیلم سینمایی «کت چرمی» با بازی جواد عزتی به تازگی اکران عمومی خود را شروع کرده است. به این بهانه مروری گذرا داشته ایم بر کارنامه این هنرمند توانا که آمیخته ای از نقش های کمدی، درام تا تراژدی را در برمی گیرد.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فیلم سینمایی «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، تهیه کنندگی کامران حجازی و با بازی جواد عزتی از ۱۷ خرداد در سینماهای سراسر کشور اکران شده است و تاکنون بیش از ۶۰ هزار مخاطب داشته و فروش آن از سه میلیارد هم گذشته است.
این فیلم که توانسته است پرفروش ترین فیلم غیرکمدی این روزهای گیشه سینمای ایران باشد روایتی ملتهب از قاچاق دختران را به تصویر می کشد.
این فیلم که سال گذشته در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد، توانست در ١٠ رشته نامزد شود و سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به دست آورد. «کُت چرمی» همچنین با استقبال مخاطبان، پرمخاطبترین فیلم مردمی جشنواره گذشته بود.
جواد عزتی، صابر ابر، گلاره عباسی، با هنرمندی پانتهآ پناهیها، ستاره پسیانی، عباس جمشیدیفر، مائده طهماسبی، بهزاد خلج، امین میری، محمد صدیقیمهر، آیدا ماهیانی، با معرفی سارا حاتمی و با حضور افتخاری رؤیا تیموریان و سیامک احصایی گروه بازیگران «کت چرمی» را تشکیل میدهند.
کت چرمی، الکس و ماجرای قاچاق دختران
کامران حجازی تهیه کننده فیلم «کت چرمی» درباره مشکلات ساخت فیلم هایی با تم نشان دادن آسیب های اجتماعی می گوید: «فکر می کنم راجع به همه موضوعات اجتماعی (حتی آنهایی که بسیار سیاه و چرک است) می توان فیلم ساخت و ما در این فیلم با نگاه به پرونده جنجالی الکس ( که در کار قاچاق دختران به خارج از کشور بود) هم به این معضل پرداختیم و هم به موضوع مواد مخدر اشاره کردیم.
یکی از مشکلات ما در طرح موضوعات اجتماعی در فیلم های سینمایی این است که معمولا اجازه نمی دهند در زمان همان بحران راجع به آن حرف بزنیم مثلا همین موضوع الکس تا قبل از اینکه اعدام شود کسی نمی توانست راجع به این مساله فیلم بسازد و خبر دارم چند مستند که درباره این موضوع ساخته شده بود مجوز پخش نگرفتند که به نظرم اشتباه بود چون فیلمساز چشم جامعه است باید هشدار بدهد.
من نمی دانم چرا کنش اجتماعی یا پست یک بازیگر باید سرنوشت یک فیلم را تغییر دهد؟ چرا مسائل اجتماعی و خارج از فیلم اینقدر روی فیلم ها اثر دارد؟ سینمای اجتماعی در این سالها به قدر کافی رنجور شده و باید کمک کنیم این سینما سرپا بماند وگرنه به زودی سینمای اجتماعی از بین می رود و دیگر سینمای اجتماعی نداریم.
به نظرم فیلم اجتماعی سانسور شدنی نیست، مگر صحنه اروتیک دارد؟! این جنس سینما بالاخره پیامی که دارد را منتقل می کند. مثل همین فیلم «کت چرمی» که ما ساختیم و حرف و پیام خود را بیان کرده و آسیب اجتماعی مد نظرمان را هم مطرح می کند.
جواد عزتی و کارنامه پارادوکسی از کمدی تا تراژدی
جواد عزتی که بازیگر چهره و مشهور این فیلم سینمایی است و سال ها پیش صرفا با بازی های کمدی در ذهن مخاطبان سینما و تلویزیون ماندگار شده بود، چند سالی است که عملا قید نقش های کمدی را زده و صرفا در نقش های جدی بازی کرده است.
عزتی بازی در سینما را با «طلا و مس» همایون اسعدیان و در سال ۸۷ آغاز کرده است. البته سال ها قبل با بازی در سریال «من یک مستاجرم» پریسا بخت آور وارد سریال های تلویزیونی شده بود و این مسیر طنز را با سریال هایی مانند کمربندها را ببندیم، باغ مظفر، مرد هزار چهره، قرارگاه مسکونی، لطفا دور نزنیم و چاردیواری ادامه داده بود. جواد عزتی در سریال های تلویزیونی نقش های درجه دو زیادی را بازی کرده بود ولی احتمالا بسیاری از مخاطبان سیما او را با نقش «لطیف» در سریال های «دردسرهای عظیم» برزو نیک نژاد به خاطر داشته باشند. بعد از آن خیلی ها عزتی را با نقش «بابا اتی» در سریال «قهوه تلخ» مهرام مدیری ستایش کرده اند.
ماجرا برای عزتی در سینما نیز به مانند تلویزیون جلو رفته است و او کار خود را با نقش آفرینی در قالب های طنز شروع و ادامه داده است؛ البته جواد در نقش های جدی هم بازی کرده است ولی به علت فروش بیشتر و دیده شدن زیادتر فیلم های کمدی، معمولا نقش های کمدی او در اوایل کار ورودش به سینما، بیشتر در ذهن مخاطبان جای گرفته است؛ فرشته ها با هم می آیند، در مدت معلوم، زاپاس، پارادایس، خرگویش، اکسیدان، آینه بغل، هزارپا، ما همه با هم هستیم و چهار انگشت از فیلم های معروف عزتی در ایفای نقش های کمدی است.
اما از سال ۹۷ جواد عزتی تصمیم گرفت تا صرفا در نقش های جدی بازی کند و تا به حال بر تصمیم خودش استوار باقی مانده است؛ این تصمیم بزرگ با فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز؛ رد خون» شروع شد و با فیلم های دیگری مانند جهان با من برقص، آتابای، دوزیست، مغز استخوان، شنای پروانه، خورشید، مرد بازنده و حالا «کت چرمی» ادامه پیدا کرده است. خرداد ماه ۱۴۰۰ بود که جواد غزتی در نقش مالک و با حضور در نقش اول سریال «زخم کاری» مهدویان در شبکه نمایش خانگی آمد و این سریال را تبدیل به یکی از پربیننده ترین سریال های پلتفرم ها کرد.
ارسال دیدگاه