رفیعی با اشاره به حضور در نشست اپسد:
در نشست اپسد بر مواضع جمهوری اسلامی ایستادگی کردیم
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تاکید کرد: با نظر جمهوری اسلامی ایران و تصویب اجلاسیه اپسد سازمان منطقهای پایش گرد و غبار با حمایت این اجلاس به ویژه در کشورهای تحت تاثیر تحریمها هستند تشکیل خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در نشست خبری ضمن تشریح دستاوردهای سفر به کره جنوبی برای حضور در نشست اپسد بیان کرد: اجلاسیه اپسد با موضوع محیط زیست و توسعه پایدار آن از ۴۶ کشور حوزه آسیاپاسفیک تشکیل شده است که بیش از ۳۰ سال قدمت دارد جمهوری اسلامی ایران در اجلاسیه بیستم این مجمع توانست در کمیته اجرایی سمت نائب رئیسی را برعهده بگیرد و برای دو سال این سمت را در دست دارد. از آنجا که این اجلاس در حوزه محیط زیست اجلاس مهمی است به دست آوردن این جایگاه برای جمهوری اسلامی ایران یک نقطه قوت است. علاوه بر این موضوع ما در اجلاسیه توانستیم در کمیته تدوین بیانیهها نیز نقش نائب رئیس را برعهده بگیریم.
وی در ادامه اظهار کرد: ما تلاش کردیم موادی که به نحوی منافع جمهوری اسلامی ایران را تحت الشعاع قرار میداد به طور کامل از متن بیانیه حذف شود. تنها کشوری بودیم که بند کامل در بیانیه نهایی اضافه کردیم با توجه به مشکلات محیط زیست منطقه به ویژه کشور ما که متاثر از پدیده گرد و غبار بوده و منجر به نارضایتی مردم شده است توانستیم بندی مبنی بر حمایت از تاسیس سازمان منطقهای پایش گرد و غبار در بیانیه بگنجانیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کمیته تدوین بیانیه نیز با چالشهایی مواجه شدیم اما ما تاکید داشتیم ملتهایی که تحت تاثیر تحریمها بوده باید مورد حمایت قرار گیرند. براساس بند پیشنهادی که در نهایت به تصویب رسید اپسد باید از ایجاد سازمان منطقهای پایش گرد و غبار به ویژه در کشورهایی که تحت تاثیر تحریمها هستند حمایت کند. این دستاورد مهم و قابل ارجاعی است. نمیشود صحبت از پایداری محیط زیست و کره زمین داشت اما برخورد سلیقهای و سیاسی با مسائل زیست محیطی صورت گیرد. ما اثبات کردیم که تحریمها و فشار اقتصادی میتواند در حفظ محیط زیست تاثیر منفی بگذارد. بنده در کمیته تدوین بیانیه به همکاران خود عرض کردم باید تصمیمات ما کارشناسی باشد نه اینکه از روی هیجان و مواضع سیاسی در خصوص مسائل زیست محیطی تصمیم گیری شود.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: یک بند در بیانیه وجود داشت که به انتقال تکنولوژی به کشورهای توسعه یافته باز میگشت به نوعی کشورهای برخوردار بیشتر بهرهمند میشدند که ما با این موضوع مخالفت کردیم و در نهایت حذف شد. در این نشست دیدارهای دو جانبهای با رئیس مجلس عراق داشتیم که در این دیدار به تاسیس مرکز پایش منطقهای گرد و غبار تاکید شد که هر دو طرف متاثر از کانون گرد و غبار هستند از سوی دیگر با رئیس گروه دوستی مجلس کرهای دیدار داشتیم در این دیدار تاکید کردیم که پولهای بلوکه شده ایران باید آزادسازی شود ایشان نیز تاکید داشتند که ما شرمنده مردم ایران هستیم ما نتوانستیم پولها را آزاد کنیم اما اقداماتی صورت گرفته است و ما آن را دنبال میکنیم تا به نتیجه برسد.
رفیعی اضافه کرد: با رئیس کمیسیون امنیت ملی کره دیداری داشتیم و بنده گلایه کردم که چرا سال گذشته بدون اینکه از واقعیتها در ایران اطلاع داشته باشند علیه جمهوری اسلامی ایران بیانیه صادر کردند ایشان تاکید کرد باید با واقعیتهای ایران بیشتر آشنا میشدند و گفتند که من حقیقت ایران را در شما دیدم نه آنچه که در رسانهها مطرح میشد. بنده از ایشان نیز دعوت کردم تا به همراه خانواده به ایران سفر کرده و امنیت خانوادهها را در ایران ملاحظه کنند. در نهایت بیانیه به تصویب رسید و امروز نیز به دست ما رسیده است و مواردی که مدنظر جمهوری اسلامی ایران بود در آن دیده شده است.
ارسال دیدگاه