البرز حسینی در گفتگو با دانا عنوان کرد؛
تمکین نکردن بانکها به قانون مجلس برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره دلیل عدم تمکین بانک ها به اعطای تسهیلات مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس پرداخت.
البرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا درباره دلیل عدم تمکین بانک ها به اعطای تسهیلات مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس گفت: قانون جهش تولید ۳ تا محور داشت که یک محور آن بحث آزادی سازی زمین بود که تقریبا در حال حاضر ۶۰ تا۶۵ درصد زمین لازم برای برای متقاضیان احصا شده و برش استانی هم هم کارشناسی شده است.
وی در ادامه بیان کرد: اما برای تامین منابع مالی در حوضه بانک ها صرفا باید رئیس جمهور به این موضوع ورود جدی کند وگرنه بانک ها بنا به هر دلیلی تحت این عنوان که تزریق این پول باعث می شود که خلق پول رخ دهد و تورم زا باشد از زیر بار اجرای قانون فرار می کنند.
حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: مجلس در قانون جهش تولید مسکن بانک ها را مکلف کرد که سالانه ۲۰ درصد منابع خود را صرف اعطای تسهیلات خرید و ساخت مسکن کنند که بر این اساس باید سال اول ۳۶۰ هزار میلیارد به این حوزه تخصیص می دادند و سال به سال بسته به تورم به این رقم اضافه شود.
حسینی افزود: علاوه بر این اگر بانکها همکاری نکنند ۲۰ درصد هم جریمه می شوند و مبلغ این جریمه باید به صندوق مسکن برود و برای حوزه مسکن هزینه شود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: البته عمده دلیل استنکاف بانک ها از اعطای تسهیلات مسکن این است که می خواهند به سمت کارهای زود بازده بروند، مثل خدمات کشاورزی که تقریبا وام های یک ساله و به صورت مضاربه ای است را تمایل دارند پرداخت کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: در زمینه مسکن چون برگشت این منابع طولانی است بانک ها تمایلی به اعطای این بانک ها ندارند و معتقدند که پرداخت این وام ها به صرفه نیست.
حسینی افزود: مجلس در قانون بانک ها را ملزم کرده بود که این وام ها را باید پرداخت کنند. سود این وام ها هم خیلی پایین در نظر گرفته نشده است و اعلام شده بود با سود ۹ درصد باشد. این امر موجب نمی شود که ساختار اقتصادی به هم بریزد.
این نماینده مجلس یازدهم گفت: طبق قانون بانک ها موظف به اعطای وام مسکن هستند ولی غریب به هفت سال است که تقریبا هیچ رقمی از منابعشان را صرف مسکن سازی نکرده اند.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار هم بانک ها باید ۲۰ تا ۲۵ درصد منابع شان را در این زمینه هزینه می کردند. ولی بر اساس آمار تقریبا ۷ درصد منابع خودشان را در طی ۵ الی ۶ سال آن هم در حوزه ساختمان سازی و مشخصا برای پروژه های عمرانی نه لزوما مسکن تخصیص داده اند.
حسینی با بیان اینکه غریب به ۹ الی ۱۰ سال است که در این زمینه کم کاری شده است افزود: بانک ها اقدام به حبس منابع مالی کرده اند. این اعطای وام ایجاد خط اعتباری جدید نیست که منجر به تورم شود.
وی با بیان اینکه در اینجا فقط و فقط باید رئیس جمهور ورود کند تا بانک ها پای کار بیایند خاطرنشان کرد: قانون جهش تولید مسکن یک کار کارشناسی شده است و حدود ۳۷ الی ۳۸ جلسه واقعا کارشناسی با متخصصان امر در این زمینه برگزار شد و نتیجه این جلسات این بود که این اقدام خلق پول جدید نخواهد بود و تورم را افزایش نخواهد داد.
عضو کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: سود این وام ها در صندوق ملی مسکن صفر درصد بسته شده و سود بانکی هم ۱۸ درصد که در نهایت سود بانک ها برای اعطای وام مسکن ۹درصد می شود.
وزارت راه و شهرسازی هم زورش به بانک ها نمی رسد، حوزه نظام بانکی کشور واقعا اگه بخواد کمکی در زمینه اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن داشته باشد باید این پول را به این زمینه سوق دهد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: مسکن خود یکی از محرک حوزه اقتصاد است و در حوزه پایین دست و بالا دست باعث ایجاد حدود ۲۷۰ شغل می شود که این خود به معنی رونق است.
ارسال دیدگاه