logo
چهارشنبه 15 مهر 1405 | چهارشنبه 07 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. ضعف مدیریت و نبود نظارت در شرکت‌های صنعتی؛ دولت باید برای حفظ منابع عمومی جدی‌تر وارد شود
  2. طنین غیرت در بستر نغمه‌ها؛ بازتاب «جنگ رمضان» در آینه موسیقی ایران
  3. وقتی سالن کنسرت به «منطقه آزاد» هنجارگریزی تبدیل می‌شود / تاوان بی‌انضباطی تهیه‌کنندگان را مردم می‌دهند
  4. صنعت هوایی ایران با تحریم بیگانه نیست/ اختلال هوایی حاصل استیصال دشمن در میادین نظامی و دیپلماسی!
  5. ترامپ با هیاهو و تهدید به دنبال روایت‌سازی از شکست آمریکا است
  6. راهکار مهار ارز؛ مالیات بر سوداگری جایگزین ارزپاشی و افزایش نرخ بهره شود
  7. بی‌آبرو کیست؟ بی‌آبرویی چیست؟
  8. از قهرمان مطلق تا واقع‌گرایی خاکستری؛ سیر تحول تصویر «پلیس» در سینما و تلویزیون ایران
  9. ترامپ با "اون" دوست است چون ۱۱۲ بمب اتم دارد!/قوی بودن تنها راه بازدارندگی است
  10. مقاومت لبنان در مسیر بازسازی توان خود/ فشارهای داخلی و خارجی نتوانسته آتش مقاومت را خاموش کند
  11. دوگانه جنگ و صلح میان ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران/ نتانیاهو برای فرار از شکست انتخاباتی به دنبال افزایش تنش است
  12. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  13. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  14. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  15. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  16. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  17. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  18. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  19. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  20. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است

رای گیری در سازمان ملل متحد در مورد قطعنامه سوزاندن قرآن

رای گیری در سازمان ملل متحد در مورد قطعنامه سوزاندن قرآن
ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا روز سه‌شنبه از سازمان ملل خواستند تا به پیش‌نویس قطعنامه پاکستان در مورد اعمال نفرت مذهبی مانند سوزاندن قرآن رای منفی دهد و گفتند این قطعنامه آزادی بیان را به خطر می‌اندازد.

به گزارش خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از القدس العربی؛ ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا روز سه‌شنبه از سازمان ملل خواستند تا به پیش‌نویس قطعنامه پاکستان در مورد اعمال نفرت مذهبی مانند سوزاندن قرآن رای منفی دهد و گفتند این قطعنامه آزادی بیان را به خطر می‌اندازد.

چندین کشور از جمله فرانسه و آلمان خواستار زمان بیشتری برای مذاکره و دستیابی به اجماع شدند، اما پاکستان تصمیم خود را پس از حدود چهار ساعت بحث در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ارائه کرد.

مارک بکشتاین دی بوتسورو، سفیر بلژیک که به نمایندگی از بلوک اروپایی صحبت می کرد، گفت: «مساله تعیین مرز بین آزادی بیان و تحریک به نفرت پیچیده است. وی افزود: «اتحادیه اروپا چاره دیگری جز درخواست رأی به قطعنامه ندارد».

با این حال، رأی گیری به دلیل نبود مترجم در روز سه شنبه انجام نشد و تا ساعت 8:00 به وقت گرینویچ روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.

پس از آن که سیلوان مومیکا، یک پناهنده عراقی در سوئد، در روز 28 ژوئن در مقابل بزرگترین مسجد در استکهلم در عید قربان، صفحاتی از قرآن را در مقابل بزرگترین مسجد استکهلم سوزاند، پاکستان از طرف تعدادی از کشورهای OIC درخواست این گفتگو را کرده بود.

پلیس سوئد اجازه برگزاری تجمعی را داد که در طی آن صفحات قرآن سوزانده شد، اما بعداً تحقیقاتی را در مورد "تحریک علیه یک گروه قومی" آغاز کرد زیرا آتش زدن در مقابل یک مسجد رخ داد.

این حادثه زنجیره ای از واکنش ها را در جهان اسلام برانگیخت.

پیش نویس قطعنامه شامل محکومیت "هر گونه حمایت یا ابراز نفرت مذهبی، از جمله اقدامات اخیر، آشکار و عمدی که منجر به هتک حرمت به قرآن شد" و از کشورها می خواهد قوانینی را تصویب کنند که آنها را قادر می سازد مسئولین این اعمال را به عدالت بسپارید.

این سازمان از سازمان ملل می‌خواهد تا کشورهایی را که فاقد چنین قوانینی هستند شناسایی کند و میزگردی از کارشناسان برای بحث در مورد این موضوع ترتیب دهد.

خلیل هاشمی سفیر پاکستان آن را متنی متعادل می دانست که به هیچ کشوری انگشت نمی گذارد. اما تعدادی از کشورهای غربی در جریان مناظره ها مخالفت خود را با قوانین ضد توهین به مقدسات ابراز کردند و در عین حال سوزاندن قرآن در سوئد را به شدت محکوم کردند.

میشل تیلور، سفیر ایالات متحده، گفت: «ما متأسفیم که باید علیه این متن نامتعادل رأی دهیم، اما با مواضعی که ما مدت‌هاست در مورد آزادی بیان اتخاذ کرده‌ایم در تضاد است».

در مورد همتای فرانسوی خود، ژروم بوناوون، اشاره کرد که حقوق بشر از "مردم محافظت می کند، نه ادیان، فرقه ها، عقاید یا نمادهای آنها".

سفیر بریتانیا، سیمون مانلی - مانند تعدادی دیگر از دیپلمات های غربی و سازمان ملل متحد - اذعان کرد که آزادی بیان می تواند در موارد استثنایی محدود شود. او گفت: «ما نمی پذیریم که حمله به دین (...) بنا به تعریف، دعوت به نفرت است.

ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، تاکید کرد که «هر گونه سخنان نفرت انگیز در همه جا در حال افزایش است» و خواستار مبارزه با آن از طریق گفتگو و آموزش شد.

وی افزود: "تحریک سخنان و اقدامات علیه مسلمانان، یهودی ستیزی، اقدامات و سخنرانی هایی که مسیحیان - یا اقلیت ها (...) را هدف قرار می دهد، مظاهر بی احترامی کامل است." او آن را "توهین آمیز" خواند.

وی ادامه داد: «اعمال محدودیت برای هر گفتار یا بیانی باید یک استثنا باقی بماند»، اما قوانین بین‌الملل مستلزم «ممنوعیت هر گونه حمایت از نفرت ملی، قومی یا مذهبی» است.

با این حال، او معتقد بود که "هر گونه محدودیت داخلی در حق حاکم بر آزادی عقیده و بیان باید به گونه ای قرار گیرد که هدف و نتیجه آن تنها حمایت از افراد باشد - نه اینکه اعتقادات مذهبی را از انتقاد معاف کند."

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه