حجت الاسلام عباس روزمه در گفتگو با راه دانا تشریح کرد؛
درس های نگفته از «مباهله»
حجت الاسلام روزمه با بیان اینکه مباهله به ما آموخت اصالت در اجتماع با خانواده است، گفت: مباهله به ما فهماند در راه خدا یک مرد جنگی به از صد هزار ست ، مباهله به ما آموخت کیفیت نیروها و افراد مهمتر از کمیت و تعداد ست.
حجت الاسلام عباس روزمه در گفتگو با خبرنگار راه دانا گفت: ماجرای مباهله پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله با مسیحیان نجران را کمبیش شنیده اید؛به صورت مختصر اشاره میکنم تا از لحاظ ذهنی آمادگی لازم جهت درک مسایلی که بفضل الهی در این باب مطرح مینمایم در خوانندگان محترم ایجاد گردد. آیه ۶۱ سوره آلعمران از رویداد مباهله سخن گفته و به آیه مباهله شهرت دارد. ما شیعیان معتقدیم در آیه مباهله، امبرای ترویج حق باید سعی بلیغ در اقناع افکار عمومی کرد.
وی افزود: امام علی به منزلۀ نَفْس و جان پیامبر(ص) شمرده شده و از اینرو این آیه را از فضائل مولا علی میدانیم . و تحقیقا عرض میکنم این واقعه در منابع شیعه و اهلسنت نقل شده است. مباهله درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ میدهد که هرکدام ادعای حقانیت دارند. پیامبر(ص) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند؛ اما در روز موعود، مسیحیان نجران پس از این که دیدند پیامبر(ص) با اهل بیتش (اصحاب کسا) و نه اهل خانه اش یعنی همراه با حضرات معصومین اعم از امیر المومنین علی و صدیقه کبری فاطمه زهرا و ابامحمد امام حسن مجتبی و اباعبدالله امام حسین سید الشهدا (علیهم افضل صلوات المصلین) برای مباهله و نفرین امده ست از مباهله خودداری کردند؛ در ادامه این گفتگو به درس هایی از قضیه ی مباهله اشاره میکنم که در هیچ منبع و حتی مقاله ای از این جهت به آن پرداخته نشده ست
حجت الاسلام روزمه تاکید کرد: حقانیت دین اسلام ، فضیلت اهل بیت پیامبر بر سائر مردم و حتی بر زنان پیامبر ، افضلیت و برتری امام علی علیه السلام بر اصحاب رسول الله ، جایگاه ویژه حضرت زهرا سلام الله علیها در میان اهل بیت رسول الله مطالبی ست که به محض شنیدن این واقعه به ذهن هر انسان منصف خردورزی متبادر میشود اما درس هایی که باید از مباهله آموخت به این شرح است: مباهله به ما آموخت ، دین مبین اسلام در جایگاهی ست که باید با مناظره عالمانه و گفتگوی روشنگرانه و منطقی به مصاف دشمنان و اعضای فرقه های انحرافی و نحله های فکری رفت و با سخن خوش و منطقی پاسخ آنها را داد و شک نداشت که اسلام و مکتب تشیع برای همه سوالات و اشکالات پاسخی مناسب دارد؛مباهله آموخت ، می بایست برای ترویج حق و مبارزه با باطل ، در اقناع افکار عمومی سعی بلیغ داشت.
وی ادامه داد: مباهله به ما آموخت نباید از پرسشگری ترسید نباید باب نقد و اشکال بسته شود باید بیاموزیم در هر رتبه و جایگاهی هستیم فضای عمومی جامعه را برای طرح سوالات و نقل شبهات باز کنیم و به تاسی از پیامبر و اهل بیت راستین رسول الله ، عالمانه و منطقی به سوالات پاسخ دهیم.مباهله به ما آموخت حتی اگر اهل کفر و نفاق
از پاسخ منطقی سوالات ما قانع نشدند تا زمانی که تهاجمی صورت نگرفته و دست به اسلحه نبرده اند ، با آن ها برخورد خشن نکرده و جنگ و خون ریزی به راه نیندازیم؛ مباهله آموخت چنانچه دنیاگرایان و خدا ناباوران در مباحثه ی علمی و منطقی مغلوب شدند اما این شکست را نپذیرفتند.تا زمانی که اقدامی در خصوص آغاز جنگ و فتنه نکرده اند ، آنها را به حال خود رها کنیم و ضمن دعا برای هدایتشان و اموراتشان را به خدا واگذار کنیم
مباهله به ما اموخت ، در رویارویی با جبهه ی کفر و نفاق و فتنه از تعداد و جمعیت ، عِدّه و عُدّه آنان هراس به دل راه ندهیم.
حجت الاسلام روزمه خاطر نشان کرد: مباهله به ما فهماند در راه خدا یک مرد جنگی به از صد هزار ست ، مباهله به ما آموخت کیفیت نیروها و افراد مهمتر از کمیت و تعداد ست؛ مباهله به ما آموخت ، زمانی که به اعتقادات و راه خود ایمان داریم و ایمانمان مبتنی بر عقل و تفکر ست ، پس هراس برای چه ؟ نباید صحنه را خالی کرد. باید اعتماد به نفس و خود باوری خود را بالا برد ، باید خودمان و قدرتمان را باور داشته باشیم باید یقین داشته باشیم قدرتمندیم؛باید یقین کنیم ما می توانیم،خود باوری درس ویژه ماجرای مباهله ست؛پیامبر اعظم به ما آموخت هیچ مسأله ای نباید اعتماد به نفس ما را از بین ببرد،برای بالا بردن روحیه خود باوری در وجودمان ،طبق دستور اولیای دین ، باید خودشناسی کنیم و از خود به خدا برسیم و زمانی که خودباوری و اعتماد به نفس ما در بالاترین درجه قرار گرفت بی شک خدا باوری ما تقویت میشود مگر میشود کسی خودباور باشد و خدا باور نباشد یا بالعکس و و مگر میشود شخصی بعد از خودشناسی ، خداباور باشد اما اعتماد به نفسی ضعیف داشته باشد کافی ست به سیره بزرگان دین توجه کنید ، تا اوج اعتماد به نفس را در رفتار و سخنان و کارهای آنان ببینید.
وی در پایان تصریح کرد: مباهله به ما آموخت اصالت در اجتماع با خانواده است.
ارسال دیدگاه