اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله فرانسه، زخم‌های کهنه، مخاطب‌شناسی در تبلیغ، تولید کارآمد مهم‌ترین سفیر موفقیت به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله فرانسه، زخم‌های کهنه، مخاطب‌شناسی در تبلیغ، تولید کارآمد مهم‌ترین سفیر موفقیت به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «فرانسه، زخم های کهنه» نوشت: تظاهرات ده هــا هزار نفره ای که طی هفته های اخیر پایتخت و تعدادی دیگر از شهرهای فرانسه را در برگرفته و دولت این کشور از آن به آشوب یاد می کند، توجهات اروپایی ها را به خود جلب کرده و از اینکه دولت مکرون نتوانســته آن را کنترل کند، مورد ســرزنش شدید قرار گرفته است. فرانسه البته طی دهه های اخیر انواعی از تظاهراتی در این سطح را تجربه کرده ولی این تظاهرات در نوع خود بی سابقه خوانده شده است. در این خصوص گفتنی هایی وجود دارد: تظاهرات کنونی در فرانســه جنبه صنفی ندارد و برای رفع یک موضوع معیشــتی یا شبیه به آن راه نیفتاده است. این شبیه جنبش جلیقه زردها که طی چندین ماه فرانسه را گرفتار کرده بود نیست. این یک خیزش سیاسی است که علیه ساختار حاکمیتی به راه افتاده و تغییر در وضعیت عمومی فرانسه را مد نظر دارد. مطلب مهم این تظاهرات، شورش علیه نظم فعلی فرانسه و به عبارتی نظم فعلی اروپاســت. فارغ از پاره ای اتفاقات که در آن روی داده، این یک خیزش ساختار شکنانه است و کسب حقوق بشر پایمال شده را دنبال می کند.. براین اســاس غرب احساس تهدید می کند این اگر یک جنبش صنفی نظیر جلیقه زردها بود و در اعتراض به یک یا چند سیاست و برنامه و تصمیم قدرت راه افتاده بود، با مخالفت بقیه کشورهای اروپایی مواجه نمی شد. این جنبش می گوید چرا در فرانسه به حقوق انسان ها و جان انسان ها احترام گذاشته نمی شود. چرا به غیر ســفیدها اجازه داده نمی شود تا از حقوق خویش دفاع نمایند. این ها می گویند این چه حکمرانی است که ضابطان به قاتلان مردم تبدیل شده اند؟

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «مخاطب شناسی در تبلیغ» چنین نوشت: در نظريات ارتباطي، آن که مخاطب و گیرنده پیام نامیده مي شود، همواره مورد توجه نظريه پردازان و صاحب نظران بوده است. اگر روزي او در رسانه هاي سنتي صرفا دريافت کننده پیام بود، اکنون نگاه تعاملي، او را محور مي داند و بخشي از فرايند ارتباطي تعريف مي کند. با اين همه، خداوند متعال از ابتداي خلقت انسان در مدار ارتباطي خود با بشر – رسالت- اين نگاه مخاطب محور را داشته است. در آيه شريفه تأکید شده و که خداوند پیامبر هر قومي را به زبان همان قوم ارسال کرده تا برايشان تبیین کند و بسیاري از مفسران معتقدند که مراد از لسان قوم اينجا فقط منظور تعريف سنتي زبان سامانه واژگاني خاص نیست و بلكه کل فراگرد ارتباطي و مؤلفه هاي آن را در بر مي گیرد. در واقع خداوند تصريح دارد که پیامبر متناسب با فهم شما سخن مي گويد.

خراسان: کوروش شجاعی در یادداشتی با عنوان «انفعال در برابر جفای روسی ممنوع» این گونه نوشت: روابط بین الملل و ارتباط بین کشورها حتی کشورهای دوسـت و هم پیمان، آن قدر پیچیده است که به سادگی نمی توان درباره آن اظهار نظر و داوری کرد، امـا برخی موضع گیری ها و اقدامات آن قـدر دور از انتظار بلکه وقیحانه و ناجوانمردانه است که نمی توان عنوانی جز گستاخی، نمک نشناسی و ظلم و جفا بر آن گذاشت آن هم از نوع جفای روسـی که دربــاره کشور و مـردم ما کم سابقه نیست. فهرست ظلم ها، تعدی ها و تجاوزهای روسیه تزاری به کشورمان آن قدر بلندبالاست که در این یادداشت نمی گنجد. جداکردن بخش های بزرگی از کشورمان و الحاق آن ها به روسیه تزاری و تجاوز آشکار آنان به ایران در جریان جنگ جهانی، به توپ بستن حریم حرم رضوی و ... از جمله جفاهای روسیه آن زمان است.

عصر ایرانیان: در مطلبی با عنوان «عربستان به آمریکا پشت کرد» نوشت: عربستان سعودی، این روزها هیچ فرصتی را برای نشان دادن بی نیازی از آمریکا در تصمیم گیری، ثبات در رویکردش در خصوص نزدیکی به ایران و تلاش برای حل و فصل پرونده های متعدد مورد اختلاف در سایه این نزدیکی، از دست نمی دهد. روزنامه لبنانی االخبار، در یادداشتی با محوریت روند رو به رشد همگرایی میان عربستان و ایران و بی توجهی ریاض به خواست آمریکا، نوشت: این موضوع فرضیه گذرا بودن بحران در روابط میان ریاض و واشنگتن و زمان بر بودن تلاش می کنند حل و فصل آن را که آمریکایی ها مکررا آن را القا کنند، زیر سوال می برد.

قدس: عباس محمدیان در یادداشتی با عنوان «تولید کارآمد مهمترین سفیر موفقیت» چنین نوشت: در طـول این چهار دهه خیلی کار کـردم و راه هــای زیـادی را درنوردیدم اما هنوز کارهای انجام نداده و راه های نرفته بسیار فراوان است. قله هرچند در مسیر اسـت، امـا بـرای رسیدن به آن و فتحش باید تلاش بسیار کرد. کشوری که به افق های بلند نگاه دارد، یک لحظه هم نباید بر جا بماند. گام ها را کوچک و اما به قاعده و با شتاب باید تنظیم کند. البته بـلـنـدپـروازان را هـم باید از عواقب بی پایه پریدن بر حذر داشت، چنان که رهبر فرزانه انقاب، پیش ترها راهبردسازی کـردنـد، مسیر را بـایـد بـا عینکی بنگریم که مستظهر بـه سـه عـیـن بـاشـد؛ بـا علم، با عقل، با عــزم؛ سه تا عـیـن عالمانه باید باشد؛ عاقانه باید باشد؛ عازمانه باید باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه