اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دیدید مسئله فقط یک تکه پارچه نبود، آشوب در اسرائیل و سناریوهای پیش‌رو، ضربت متقابل دیپلمات‌ها به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دیدید مسئله فقط یک تکه پارچه نبود، آشوب در اسرائیل و سناریوهای پیش‌رو، ضربت متقابل دیپلمات‌ها به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «دیدید مسئله فقط یک تکه پارچه نبود؟» نوشت: فکر می کنم ســال ۹۷ بود. دور دوم ریاســت جمهوری آقای روحانی تازه شروع شده بود و رفته رفته مردم متوجه کلاه گشادی که در جریان مبارزات انتخاباتی بر سرشان رفته بود، می شدند. برای خرید یک جفت کفش کتانی برای فرزندم به فروشگاهی در پونک رفته بودم. تصور می کنم قیمت کتانی حدود ۹0 هزار تومان بود. قیمت برایم بالا بود و فروشــنده نیز حاضر نبود حتی یک ریال تخفیف دهد. وقتی دلیل را پرسیدم از کسادی بازار، اجاره بالای مغازه و گرانی ها شکایت کرد. حس خبرنگاری ام گل کرد و با اشاره به وعده های اقتصادی دولت وقت پرسیدم: به چه کسی رای دادی؟« گفت: به روحانی. پرسیدم:الان با این توصیفاتی که کردی، پشیمانی؟در همین لحظه، خانومی بسیار بدپوشش با وضعی به شدت زننده از جلوی فروشگاه رد شد. گویا، پاسخ سؤالم را دیده باشد، به او اشــاره ای چشمی کرد و گفت: اگر گرونی و تورم هست، به جاش اینم هست. راستش از انتخابم پشیمون نیستم! و بلند خندید. همان ایام در جلســه شورای سردبیری روزنامه، ماجرا را برای اعضا تعریف و خیانتی را که طیفی از سیاسیون در این کشور برای کسب مشتی رأی مرتکب شده اند گوشزد کردم و نسبت به تبعات این خیانت در سال های نه چندان دور هشدار دادم.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «قوه قضائیه چگونه می تواند به خود کمک کند» چنین نوشت: سخن تازه رئیس دستگاه قضا تا پیش از اين، سخن منتقدان اين دستگاه بود، چه منتقد منصف و چه منتقد بی انصاف. تاكنون در برخی موضوعات مبتنی بر قانون اساسی جلو نرفته ايم. علنی شدن دادگاه هايی كه طبق قانون اساسی می تواند علنی باشد، هم به نفع دستگاه قضا و هم به نفع جامعه و چهره نظام اسلامی است. صورت ساده برهان اين است: قانون اساسی می گويد دادگاه ها بايد علنی باشد. دستگاه قضا به استدلالات محكم قضات خود و ضعف استدلال محكومان اعتماد دارد. مردم حرف حق را می پذيرند. پس نتیجه اينكه دادگاه علنی به نفع جامعه و آگاه سازی آن است. اما تاكنون برهان ديگری را صورت بندی كرده بودند: قانون اساسی اگر چه درست، اما دادگاه علنی يعنی بازشدن پای رسانه ها و از جمله رسانه های دشمن يا مغرض. غول رسانه ای دشمن با وارونه سازی، استدلال قاضی را سست و دفاعیات متهمان به ويژه امنیتی ها را قاطع نشان می دهد. عامه مردم نیز سواد حقوقی لازم را برای درك واقعیت احكام قضايی ندارند. حكم قاضی هم هرچند عادلانه و دقیق باشد، ناروا تلقی خواهد شد. پس نتیجه اينكه دادگاه بايد غیرعلنی باشد.

خراسان: محمدصادق مصدق در یادداشتی با عنوان «آشوب در اسرائیل و سناریوهای پیش رو» این گونه نوشت: بحران بی سابقه داخلی اسرائیل در نتیجه طرح اصلاحات قضایی ائتلاف حاکم هر روز عمق بیشتری پیدا می کند و پیچیده تر می شود. صهیونیست های معترض که به چیزی کمتر از لغو این طرح قضایی رضایت نمی دهند دیروز به وعده خود عمل کردند و با حضور در خیابان ها اعتراضات گسترده ای را در سراسر سرزمین های اشغالی برگزار کردند. این اعتراضات پس از آن انجام شد که کابینه نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته لایحه اصلاح سیستم قضایی را تصویب کرد که طی آن قدرت دیوان عالی را در برابر قوه مقننه کاهش می دهد و مخالفان گفته اند تا زمانی که نخست وزیر و تندروها از طرح های جنجالی خود عقب نشینی نکنند، به اعتراضات ادامه خواهند داد. در شش ماه گذشته ده ها هزار صهیونیست شنبه ها با حضور در خیابان، مخالفت خود را با این لایحه اعلام کرده اند و اکنون روزهای سه شنبه هم به آن اضافه شده است.

عصر ایرانیان: رضا نقی پور در سرمقاله ای با عنوان «سند حکمرانی بر هوش مصنوعی تصویب می شود» نوشت: معمولا مراکزی در دنیا وجود دارد که به صورت روتین فناوری ها را مورد ارزیابی قرار می دهد و تقریبا از سال ۲۰۱۹ به بعد، هوش مصنوعی یکی از فناوری های برتر از این منظر مورد توجه این مراکز قرار گرفته است. به طور طبیعی در کشور ما هم هوش مصنوعی در مراکز علمی، اندیشکده ها و پژوهشکده ها مورد توجه است. آنچه که امروز سرعت پرداختن به موضوع هوش مصنوعی و مسائل پیرامون آن را بیشتر می کند، این است که اساسا ً برخلاف فناوری های قبلی-که معمولا کشورهای مسلط که دست بالاتر داشتند، چیزی برای حکمرانی نمی گفتند این بار و در موضوع هوش مصنوعی این اتفاق یک مقدار متفاوت است و از همین ابتدا موضوع هوش مصنوعی و حکمرانی را طرح و آغاز کرده اند. رقابت کشورهایی مانند چین با کشورهای مسلط بر این فناوری و احساس خطر از سمت این کشورها نیاز به تمرکز بیشتر و هم افزایی در موضوع هوش مصنوعی و حکمرانی را ضروری می کند، این فناوری ماهیتا با فناوری های قبلی متفاوت است و به نوعی نقش اصلی و مادر را دارد؛ چراکه می تواند با ابزارهای ساده و نرم افزاری در بسیاری از کشورها سریع رشد و زیرساخت ها را دستکاری کند.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «ضربت متقابل دیپلمات ها» چنین نوشت: پیشنهاد کـمـال خــــرازی به سفیر ژاپـن در ایـن خصوص که بهترین راه حل اختلافات ارضـی توکیو و مسکو دربـاره چهار جزیره واقع در اقیانوس آرام کـه از جـنـگ جـهـانـی دوم مـــورد اشـغـال روس هـا واقع شده مذاکره مستقیم میان دو کشور، به ویژه با توجه به شرایط کنونی و پرتنش منطقه شرق آسیا است، تلنگری سیاسی به مقامات روسیه بـود. اقدامی که نشان از رشد دیپلمات های ما در دوران گـذار دارد و در قبال دیگر کشورها نیز می تواند قابل اعمال باشد. چند ساعت بعد هـم حسین امیرعبداللهیان در نشست مشترک با همتای عمانی اش سید بدر بن حمد البوسعیدی گفت: ما با هیچ طرفی درخصوص استقلال و تمامیت ارضی ایـران هیچ تعارفی نـداریـم. امیرعبداللهیان اما به این حد بسنده نکرد و یک گام جلوتر رفت تا از تهران به مسکو پیام روشنی ارسال کرده باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه