دانا گزارش می دهد؛
تلاش برای ساده سازی متن قانون اساسی ویژه کودکان و نوجوانان
نشست تخصصی «کودک، نوجوان و قانون مادر» با موضوع بررسی ظرفیت های قانون اساسی برای کودکان و نوجوانان به همراه امضای تفاهم نامه همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست تخصصی «کودک، نوجوان و قانون مادر» با موضوع بررسی ظرفیت های قانون اساسی برای کودکان و نوجوانان به همراه امضای تفاهم نامه همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با پژوهشکده شورای نگهبان با حضور اصحاب رسانه و هنرمندان کانون در محل سالن کنفرانس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در ابتدای این نشست فلاح معاون فرهنگی کانون با اشاره به این نکته که ما در کانون همواره این برنامه ریزی را داشته ایم که کودکان از سنین پایین با قانون ها آشنا شوند، گفت: آن چیزی که برا یما این انگیزه را قوی تر کرد که با پژوهشکده شورای نگهبان به اخذ این تفاهم نامه بیانجامد شامل سه رویکرد اساسی است که به آنها اشاره خواهم کرد؛ تبیین مبانی علوم انسانی برای کودکان و نوجوانان، اولین رویکرد ما در این حوزه است. تمام تلاش ما این است که با استفاده از هنر، ادبیات و اشکال دیگر کودکان را با این مبانی آشنا کنیم که «حقوق» شاید اصلی ترین شاخه مبانی علوم انسانی است و ما برای این ماجرا در حال برنامه ریزی های بلند مدت هستیم.
وی ادامه داد: دومین رویکرد اساسی ما ترویج علم و فناوری است؛ اینکه کودکان در حوزه های مختلف علوم پایه تا علوم دریایی، فضانوردی، هش مصنعی با این علوم روز دنیا آشنا شوند، از اهداف ما در این حوزه است و در همین راستا به زودی تفاهم نامه ای با سازمان هوا و فضا به امضا خواهیم رساند؛ همان طور که بیشتر هنرمندان کشور اظهار می کنند که از کودکی با کانون آشنا بوده اند و شروع فعالیت های هنری آنها از این مجموعه بوده، تمام تلاش ما این است تا در 15 سال آینده اکثر دانشمندان جوان ما اظهار کنند که شروع فعالیت علمی آنها از کانون بوده است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه با توضیح اینکه راه اندازی مرکز رشد قرآن و آموزه های معارف دینی از سومین تلاش های ما در این حوزه است، گفت: سعی داریم با استفاده از ظرفیت های ادبیات و هنر به صورت کاملا غیر مستقیم کودکان کانون را با این حوزه آشنا کنیم.
در ادامه این برنامه فتاحی قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان با اظهار خوشحالی بابت حضور در این جمع و درنهایت امضای تفاهم نامه با کانون، گفت: چند سوال اساسی و بنیادین در این حوزه وجود دارد که علاقه دارم آنها را با شما در میان بگذارم تا درباره آنها اندکی هم اندیشی کنیم؛ اینکه چرا پژوهشکده شورای نگهبان با همکاری کانون این جلسه را برگزار کرده است؟ باید عرض کنم که یکی از وظایف اصلی این پژوهشکده تولید محتوا در حوزه قانون اساسی است و در راستای همین وظیفه از سال 95 خلاهایی را در حوزه آموزش قانون اساسی برای کودکان احساس کردیم و همه تلاش ما در ادامه برای این مهم است.
وی ادامه داد: اینکه قانون اساسی را باید به کودکان آموزش دهیم، چه اهمیتی دارد؟ توضیح داد: معمولا شناخت همه ما از قانون اساسی کشور اندک است؛ قانونی که بنیان حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... است و هرچه قدر افراد از کودکی با این قانون آشنا شوند، در بزرگسالی برای احترام و اجرای این قانون تلاش بیشتری خواهند داشت. سوال مهم دیگر این ماجرا این است که وضعیت ما در حوزه آموزش قانون اساسی چگونه است؟ و باید گفت متاسفانه کاملا اسف بار است و صرفا محدود به چند درس در کتاب های آموزش و پرورش خلاصه شده است. جای تاسف است که امروز یک متن و فایل ساده سازی شده قانون اساسی برای کودکان و نوجوانان وجود ندارد و همه تلاش ما برای اجرای این تفاهم نامه این است که هنرمندان از داستان نویسان، شعرا، فیلمنامه نویسان با این ماجرا آشنا شوند و تلاش کنند تا با زبان هنر و زبان کودکانف قانون اساسی را برای آنها ساده سازی کنند.
بیشتر بخوانید؛
ارسال دیدگاه